Galatasaray Galatasaray Perform ile sponsorluk anlaşması imzaladı

Galatasaray Perform ile sponsorluk anlaşması imzaladı

29.01.2016 - 11:51 | Son Güncellenme:

Galatasaray, dijital platform alt yapı ve görüntü desteği için Perform kuruluşu ile yeni bir sponsorluk anlaşması imzaladı.

Galatasaray Perform ile sponsorluk anlaşması imzaladı

Yapılan anlaşmaya göre Perform Galatasaray'a 3 yıl boyunca ücretsiz görüntü desteği sağlayacak. Yapılan toplantıya Galatasaray Yöneticisi Fatih İşbecer ve Perform Türkiye ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Emre Uğurlu katıldı. Fatih İşbecer yapılan anlaşmayı şöyle özetledi:

Haberin Devamı

"Perform bu alandaki en büyük kuruluş. Günümüz futbolunda çok mühim olan verileri bize 3 sene boyuncu bize katkı sağlayacak. Bunun önemi şu ki, Galatasaray'ın çok iyi bir scout ekibi var. Scout ekibinin de işini çok destekleyecek. Ayrıca GSTV'de de görün desteği sağlanacak. Galatasaray'ın ihtiyacı veri setini alacağız. Bunu dışardan almayı düşünsek, 3 yılda 1.1 milyon Euro dışarı para ödemek zorunda kalacaktık. Perform bu desteği bize ücretsiz sağlayacak.

Emre Uğurlu ise şunları söyledi: "Dünyanın en büyük sportif görsel içerik yayıncı kuruluşuyuz. İlk defa bir spor kulübü ile sponsorluk anlaşması yapıyoruz. İki büyük marka gücünün desteğinden de faydalanacağız. Bu sistemi Galatasaray Takımı'nın teknik ekibinin ve scout ekibinin kullanıma açıyoruz. Bütün Avrupa kulüplerinin maç datalarını kullanıma sunacağız. Taraftarlara da en kaliteli ve hızlı olarak hizmet sunacağız. Galatasaray Kulübü'nün sosyal medya gücü Dünya çapında."

Haberin Devamı

FATİH İŞBECER: "TRANSFERDE ZORUNLU EL FRENİ ÇEKTİK"

"Hocamızla beraber takımı gençleştirme hedefi ile yola çıktık. Ara transferde hocamızın seçtiği 6 oyuncu ile transfer listesini oluşturduk. Ancak UEFA'dan gelen uyarı mektubu üzerine transferde el frenini çekmek zorunda kaldık.

Benitez de hocamızın istediği bir oyuncuydu. Kulüple görüştük ve kulüp bizim istekli olduğumuzu görünce hareketli bir pazarlık sürecine girdi. Her görüşmemizde fiyat artırdılar. Ayrıca oyuncunun bonservisi yüzde 85 kulüpte, yüzde 15'i amcasında idi. Çok gereksiz detaylar ortaya çıktı. Ve işin içinden çıkılmaz hal aldı.

"DUYGUN BAŞKAN'IN SÖYLEDİKLERİNİN DEVAMI GİBİ KONUŞTUM"

Divan'daki açıklamamda Galatasaray son yıllarda yaptığı anlaşmalar Sevr Anlaşması'ndan ağır maddelerle doldurulmuş. Galatasaray fakirleşirken birileri zenginleşmiş ifadesini kullandım. Bu kriminal bir olay gibi görüldü. Bu çaldı, o çaldı değil sözlerim. Galatasaray son 5 yılda muhtelif danışmanlıklara 15 milyon euro para ödemiş. İçeride ekibi varken, dışarıya iş yaptırılmış. Duygun Yarsuvat da Galatasaray'ın malı deniz yemeyen keriz demişti. Benim açıklamalarım Duygun Başkan'ın açıklamalarının devamı idi. Sektörde olmayan iş için bize tedarikte bulunan şirketler para kazanmış. Mesela bir depo Çatalca'da yıldı 2.2 milyon ödenmiş. Şimdi bu depo Arena'da bu para ödenmiyor. Galatasaray bu tür harcamalarını sponsorluk yoluyla da çözebilirdi. Benim demek istediğimin özü şu ki savurgan davranılmış.

Haberin Devamı

Burak konusunda şifayen bazı şeyler söylendi. Herhangi bir satın alma teklifi gelmedi. Sadece resmi kiralık teklif geldi. Kiralama teklifi de kulüp menfaatine uygun olmadığı için kabul edilmedi.

UEFA ile bir anlaşma yapılmış ve bu anlaşmaya kulüp uymamış. Şimdi bunu mahkeme gibi düşünürsek mahkemeye verildik ve ceza aşamasındayız. Hukukçularımız devrede. Bile bile lades denilmiş. Anlaşmalar yapılmış 2014 Mayıs da imzalanmış, ama imzadan kısa bir süre sonra 38 milyon zarar açıklamış. Şimdi biz kulübün uzun dönem menfaatini seçmek için zor olanı seçtik. Popülist davranmadık. Daha ağır cezalar düşünülürken 1+1 seviyesine çektik. Biz kontratlarımızı yerine getirmek için çok büyük mesai harcıyoruz. Oyunculara ücret indirin gibi bir hedef yok. Galatasaray Kulübü bu darboğazı büyük Galatasaray taraftarının kenetlenmesi ile aşacaktır. Galatasaray'ın bugünkü durumu hesapsız kitapsız iyi araştırılmamış transferleri yapmaya müsait değil. Eski alışkanlıkları bıçak gibi kesmezsek, o gelsin bu gelsin demeye devam edersek, Galatasaray'ın bu durumdan çıkması mümkün değil. Burada taraftarın sabırlı olması bize destek vermesi gerek. "

Yazarlar