Galatasaray Galatasaray, PSG karşısında!

Galatasaray, PSG karşısında!

11.12.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Avrupa’ya tutunmak için Paris Saint Germain deplasmanında galibiyet arayacak, Club Brugge’den puan alabilmesi için Real Madrid’e duacı olacak

Galatasaray, PSG karşısında

Avrupa’da nasıl devam eder?
Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etme şansını kaybeden Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edebilmesinin en büyük koşulu, Club Brugge’ün Real Madrid karşısında puan kaybetmesi... Galatasaray bu durumda kazanırsa direkt Avrupa’ya gidecek. Brugge yenilip, Galatasaray berabere kalırsa da genel averaj devreye girecek. Bu durumda Belçika ekibinin en az iki farkla mağlup olması beklenecek. Hem Cim-Bom hem de Brugge berabere kalırsa Cim-Bom veda edecek.

Haberin Devamı

100’ü bir türlü gülmedi
Avrupa’da 285. maçına çıkan Galatasaray, 100. galibiyetine bir türlü ulaşamadı. Bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda 99 kez rakiplerini mağlup eden sarı-kırmızılılar, 110 mağlubiyet yaşamıştı. 75 mücadele ise beraberlikle tamamlandı.
Avrupa kupalarındaki son galibiyetini geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nin ilk maçında Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova’yı 3-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, 12 maçtır kazanamıyor.

Deplasman kâbusu
Galatasaray, Avrupa kupalarında deplasmanda çıktığı son 19 müsabakada galibiyet sevinci yaşayamadı. Son dış saha galibiyetini, 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nin son 16 turunda Almanya’nın Schalke 04 takımıyla yaptığı maçta alan sarı-kırmızılılar, sonrasında dış sahadaki 19 karşılaşmadan üstün ayrılamadı. Aslan, söz konusu dönemde 15 kez yenilirken, 4 karşılaşmayı da beraberlikle tamamladı.Galatasaray, Avrupa kupalarında deplasmanda çıktığı son 19 müsabakada galibiyet sevinci yaşayamadı. Son dış saha galibiyetini, 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nin son 16 turunda Almanya’nın Schalke 04 takımıyla yaptığı maçta alan sarı-kırmızılılar, sonrasında dış sahadaki 19 karşılaşmadan üstün ayrılamadı. Aslan, söz konusu dönemde 15 kez yenilirken, 4 karşılaşmayı da beraberlikle tamamladı.Sarı-kırmızılıların UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki deplasman galibiyeti hasreti ise 16 maç oldu. Cim-Bom ayrıca, Avrupa kupalarında deplasmanda yaptığı son 7 müsabakada da gol atamadı.

Haberin Devamı

Galatasaray, PSG karşısında

Sadece 16 kişi
Galatasaray, Paris Saint-Germain maçı için dün 11.30’da Fransa’ya gitti. Şampiyonlar Ligi’nde PSG ile karşılaşacak olan Cim-Bom, bir saat önceden İstanbul Havalimanı’na geldi. Kafilede yer alan futbolculara terminalde bulunan yolcular ve çalışanlar yoğun ilgi gösterdi. Taraftarlar, başta Falcao olmak üzere futbolcularla fotoğraf çektirdi. Teknik direktör Fatih Terim de havalimanında bulunan bir vatandaşın isteğini geri çevirmeyerek, bebeğiyle birlikte fotoğraf çektirdi. Terim, kucağına aldığı çocuğu hem sevdi hem de gazetecilere poz verdi. Galatasaray kafilesi, pasaport işlemlerinin ardından THY’nin özel uçağıyla 11.30’da Paris’e hareket etti.
Sarı-kırmızılı kafilede eksikler nedeniyle 16 oyuncu Paris’e götürüldü. Bu arada Galatasaray dün gece maçın oynanacağı Parc Des Princes Stadı’nda son çalışmasını yaptı.

Haberin Devamı

Grev şoku!
Paris’teki büyük grev maç için buraya gidecek olan Galatasaraylıları da olumsuz etkiledi. İstanbul’dan Paris’e uçuş planı yapan ve biletlerini alanlar dün büyük şok yaşadı. THY ile birlikte çeşitli kuruluşlar Paris’teki büyük grev nedeniyle bazı uçuşlarını iptal etti. Bu durumdan taraftarlar gibi Türk gazeteciler de olumsuz etkilendi.
Sarı-kırmızılıları Fransa’da takip etmek isteyen basın mensuplarının iptaller nedeniyle programları altüst oldu. Fransa’da geçen hafta perşembe günü başlayan grevin ardından hükümetle sendika arasında yapılan görüşmelerde uzlaşıya varılamaması nedeniyle gösteriler bugün de devam edecek. Paris’te büyük protestoların olması bekleniyor.