Galatasaray Galatasaray taraftarları fena dolandırıldı

Galatasaray taraftarları fena dolandırıldı

20.04.2016 - 09:52 | Son Güncellenme:

Galatasaray yönetiminin gelir sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği “Tek Yürek, Tek Bilek” organizasyonu dolandırıcılara ilham kaynağı oldu. Satışa çıkan bilekliklere gösterilen yoğun ilgi üzerine harekete geçen dolandırıcılar, yüzlerce sarı-kırmızılı taraftarı tuzağa düşürdü.

Galatasaray taraftarları fena dolandırıldı

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Galatasaray’ın ‘Tek Yürek, Tek Bilek’ kampanyası, dolandırıcıları harekete geçirdi. Yüzlerce sarı-kırmızılı taraftara GS Store’dan arıyoruz diyerek kandıran dolandırıcılar, yüz binlerce lirayı cebe indirdi.

Haberin Devamı

UEFA tarafından sıkı kontrollere ve yaptırımlara maruz bırakılan Galatasaray’da yönetim, hem gelir sağlamak hem de camiayı kenetlemek için ‘Tek Yürek, Tek Bilek’ kampanyasını ortaya çıkarmıştı. 10 TL’den satılacak bileklikler büyük ilgi görmüş, yönetim az da olsa rahatlamıştı. Ancak bu kampanya, dolandırıcıların da gözünü açtı.

HER YOLU KULLANDILAR

Sarı-kırmızılı futbolseverleri arayarak, 1750 TL’lik GS Store ürünü alınması halinde F.Bahçe ve Beşiktaş derbilerini özel locadan izleme fırsatı vaat eden dolandırıcılar, parayı aldıktan sonra kayıplara karışıyor.

GS Bonus Card Sahibi olan ve GS Store’dan sıkça alışveriş yapan taraftarların kimlik bilgilerine ulaşan dolandırıcılar, “Kötü günde kulübünüze destek olun” sloganıyla 1750 liraya varan kampanyalar yapıp birçok kişiyi dolandırdı. Kampanya adı altında en çok “derbiye loca bileti” ve “mağazadan ürün” söylemi kullanıldı. 0 850’li bir hattan “GS Store’dan arıyoruz” diye taraftarlara ulaşan kişilerin tuzağına bir çok taraftarın düştüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

BİR GÜN İZMİR’DE BİR GÜN ADANA’DA

Savcılığa yapılan başvurular sonrası dolandırıcılar arama yaptıkları telefon numaralarını sürekli değiştirdi. Taktik aynı ama telefon ve kayıtlı olan adres hep farklıydı. Tezgahı kuranlar, bir gün İstanbul, bir gün İzmir, bir gün Adana’dan çıkıyordu. Yüz binlerce lira böylece Galatasaray Kulübü kasasına değil, dolandırıcıların cebine gitti. (Sözcü)