Galatasaray Galatasaray tehlike altında

Galatasaray tehlike altında

20.12.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 2018'in mayıs ayında kulübün kâra geçmesinin zorunlu olduğuna işaret etti.

Galatasaray tehlike altında

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Halka açık şirketlerin 5 yıl üst üste zarar etmesinin bazı haklardan mahrum edeceğini dile getiren Dursun Özbek, “2018 Mayıs ayında Sportif AŞ’nin istenildiği şekilde sonuç alma zorunluluğu var. Başarısızlık Galatasaray’a çok kötü bir gelecek hazırlar” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Tudor ile ayrılık ve alınan seçim kararının nedenleri konusunda konuşurken, sarı-kırmızılıların 2018 için yaşadığı tehlikeyi de gözler önüne serdi.

Türk Telekom Stadı’nda basın mensuplarının karşısına çıkan Özbek, “Halka açık şirketlerde 5 yıl üst üste zarar etmek, bazı haklarınızdan mahrumiyet getiriyor. 2018 Mayıs ayında Galatasaray Sportif AŞ’nin istenildiği şekilde sonuç alma (dönemi kârla kapama) zorunluluğu var. Bunları da yerine getirmesi lazım. Sportif başarı esas... Aday olanların taahhüt etmesi lazım. Ben bu taahhüdü veriyorum. 2018 Mayıs’ı Galatasaray için çok önemli. Şampiyonluk yürüyüşümüz var. Bu yürüyüşte yönetime destek verilmesi, huzur olması lazım. Camia desteği arkasında olmazsa başarı mümkün değil. 2018 Mayıs’taki başarısızlık Galatasaray’a çok kötü bir gelecek hazırlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özbek’in dünkü basın toplantısında öne çıkan diğer sözleri ise şöyle:

- Yönetim Kurulu’nda eksikler vardı. İstifalar vardı. Dolayısıyla Mayıs 2018’e giderken, mevcut yönetimin daha güçlenmesi daha başarılı sonuçlar alması hasıl olmuştu.
- 20 Ocak’ta kim seçilirse seçilsin, seçilen başkan etrafında birleşmemiz gerekiyor. 2018 yürüyüşünde başkanın yanında olacağız.
- 2.5 seneden beri olduğu gibi yönetim görevini başındadır. Galatasaray için en iyisini yapacağımızdan, Galatasaray’ın şampiyonluk yürüyüşündeki başarısını yukarı çekeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
- Bu seçim, şampiyonluk yarışını asla etkilemeyecektir.
- Yeni yönetim için şu ana kadar kimse ile görüşmedim. Seçim kararını henüz dün akşam aldık. Yürüşümüze katılacak kim varsa herkesle görüşeceğim.
- Şu tartışmayı da reddediyorum; liseli vs gibi... Herkese kapım açık, herkesle görüşürüm.
- Lütfen hizmete davet edilen kişiler hizmetten kaçmasın.
- Şunu asla kabul etmiyorum. O başkan böyle yaptı, şu başkan böyle yapmış, bu dönemler bitti. Bu tartışmaların Galatasaray’a beş kuruşluk faydası yok.
- Galatasaray Başkanı’nı ve yönetimi yıpratmak isteyen mihraklar Galatasaray’a vurmaya başladı. Bizleri zora sokmak için bunlar yapılıyor. Galatasaray bunu hak etmiyor. Neden Galatasaray’a vuruyorsun?
- Bir şeye asla müsaade etmem. Kimse Galatasaray'ın kılına zarar veremez. Bu seçim onun sonucudur.
- Galatasaray ile ilgili ne bilmek istiyorsanız, gelin evraklarıyla beraber tek tek anlatayım. Bilin ona göre seçime girin, ona göre projelerinizi yapın.

Haberin Devamı

‘Terim yıpratılmasın’

Tudor’un son ana kadar arkasında durduğunu ancak linç ve baskılardan dolayı yorulduğunu dile getiren Özbek, ortada dolaşan Fatih Terim iddialarının ise Terim’e zarar verdiğini düşündüğünü söyleyerek gelen soruları geçiştirdi.

Teknik direktör konusuna da değinen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yönetimlerde devamlılık esas olduğu için arayışa hemen başladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Son güne kadar Tudor’a sonsuz destek verdiğini de söyleyen Özbek, “Fakat Tudor öyle bir lince uğradı ki, o kadar baskı gördü ki işini iyi yapamamaya başladı. 9 puan öndeyken lince uğramaya başladı. Tartışmalar sertleşmeye başladı. Tudor da bu durumdan yorulmaya başladı. Görevli olan herkes Galatasaray’ın başarısı için çalışıyorlar. Bu başarı çizgisinden uzaklaşılıyor ise kimse kusura bakmayacak. Kim başarısız ise o gider” dedi.

Dursun Özbek, Fatih Terim için de şöyle konuştu:

“Fatih Terim benim çok sevdiğim, Galatasaray’a müthiş hizmetler vermiş bir Galatasaraylı... Şu periyotta 1-2 aydan beri Fatih Terim etrafında devamlı bir tartışma dönüyor. Bunun Fatih’e zarar verdiğini düşünüyorum. Galatasaray’ın sembolleşmiş bir ismini neden biz yıpratıyoruz? Biz bütün bunları değerlendirip seçim yapmak durumundayız. Bu isimlerin yıpratılmamasını istiyoruz. Bırakın yönetim kurulu bunu değerlendirip kararını versin.”

‘3 yıllık süre daha iyi’

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, olağanüstü genel kurul kararı almaları ile ilgili düzenlediği basın toplantısında 4 aylık değil, 3 yıllık dönem için seçim yapmanın daha doğru olduğuna vurgu yaptı. Özbek, “Ünal Başkan’ın yaptığı 2’nci seçimde Duygun abi kendi isteğiyle oraya kadar götürmek istedi. Aynı dönemde Alp Yalman 3 senelik talip olduğunu belirtti. Galatasaray’da 3 aylık seçim yapmak mı faydalı, gelecek yönetimin istediklerini yapması için gerekli zaman mı tanınmalı? Seçime herkes eşit şartlarda giriyor. Seçilen kişinin daha iyi hizmet vermesi için 3 yıllık süre daha iyi. O zaman biz neden başa dönüyoruz? Seçim 4 ay mı olacak, 3 sene mi olacak diye. Bu süreç özellikle 2018 Mayıs’ına giderken, yönetimini yıpratmak için yapılan saldırılar bu süreçte olmasın. Bu süreci huzurlu geçirelim” dedi.

Haberin Devamı

‘Seçimler bayram havasında yapılır’

Dursun Özbek, seçimde herhangi bir korku yaşayıp yaşamadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Galatasaray’ı iyi anlamak, tanımak lazım. Seçimler her zaman bayram havasında yapılır. Bütün üyeler bir araya gelip, birbirlerini görürler ve iradelerini kullanırlar. Galatasaray’da kim seçilirse seçilsin, öpüşür birbirlerine başarılar diler. Galatasaray’da hep böyle olmuştur.”

‘Bir gün bile önemli’

Ara transferde, kamp döneminde takımın ne eksiği varsa yerine getirileceğini söyleyen Dursun Özbek, “Galatasaray’da bir günün bile önemi vardır. Biz 20 Ocak’tan bir gün sonraya kadar yönetimdeyiz. Eski yönetimle birlikte oyuncuların sözleşmesi biter, antrenörlerin sözleşmesi biter. Yeni yönetim gelir yeni takım kurar. Böyle bir şey var mı? Yönetime girenler Genel Kurul’un kendilerine verdikleri bir emaneti taşıyorlar. Yönetimler her zaman antrenörleri, kurulan takımları devralmışlardır” dedi.

Kulüp için sıkıntı ne?

Bundan önceki dönemlerde zarar açıklayan Galatasaray Sportif AŞ, Mayıs 2018’de de zarar ettiğini ilan ederse, A Grubu hisse statüsünde imtiyaz ortadan kalkacak ve Sermaye Piyasası, istediği insanları yönetime atama hakkına sahip olacak.

Sermaye Piyasası Kurulu Kanunu’na 30 Aralık 2012’de eklenen maddeye göre, 5 yıl üst üste zarar açıklayan halka açık ortaklıklarda, oy hakkına ve yönetim kurulunda temsil edilmeye ilişkin imtiyazlar sona eriyor.