Futbol Galatasaray transfer haberleri (27 Temmuz transfer haberleri)

Galatasaray transfer haberleri (27 Temmuz transfer haberleri)

27.07.2017 - 10:19 | Son Güncellenme:

Galatasaray transferde hareketli günler geçiriyor. Bir çok isim ile temasa geçen Galatasaray'da teknik kadroda da hareketlilik yaşanıyor. Dün milli takımdan ayrılması ile Fatih Terim'in adı Galatasaray ile anılmaya başlandı. İşte Galatasaray transfer haberleri...

Galatasaray transfer haberleri (27 Temmuz transfer haberleri)

Galatasaray'da son zamanların en hareketli günleri yaşanıyor. Bir yandan oyuncu transferleri bir yandan da teknik kadroda ile ilgili konuşmları Galatasaray taraftarları heyecanla takip ediyor.

Haberin Devamı

Dursun Özbek'ten flaş sözler! 'Fatih Terim...'

Galatasaray’da önceki gün gerçekleşen yönetim kurulu toplantısının detaylarına Milliyet ulaştı. Buna göre Başkan Dursun Özbek dışında 10 yöneticinin katıldığı Türk Telekom Stadı’ndaki toplantıda önemli konuların konuşulduğu belirlendi.

ÖNCE ARAYIŞ BAŞLADI

Yönetimdeki 8 isim Florya’da idari anlamda sorun olduğunu Başkan’a anlatarak, “Galatasaray’ın artık bir futbol aklına ihtiyacı var. Cenk Ergün iyi niyetli ama oraya başka bir formül bulmamız gerekir. Bu, futbolcunun saygı duyacağı bir isim olmalı. Tudor görevde kalsın ama orada idari yönden bir yapılanmaya gidelim” dedikleri belirlendi.

Yöneticiler Fatih Terim ve Mircea Lucescu ile beraber, Hagi ve Drogba’nın isimlerini de bu pozisyon için Başkan’a ilettiler. İdareciler bu isimlerle beraber hareket edecek bir de kulüp efsanesinin olmasının önemine dikkat çektiler. Bunun için de Kewell ve Elmander gibi taraftarın sevgilisi olan eski futbolcularla çalışılmasının doğru olacağını belirttiler.

Haberin Devamı

ÖZBEK 'TUDOR' DEDİ AMA...

Başkan Dursun Özbek’in masaya getirilen bu formüle destek vermediği ancak yöneticilere de “Kötü bir şekilde Avrupa’ya veda ettik ama yeni transferlerle beraber çok iyi bir takım olacağız. Tudor ile futbolcular arasında da sorun yok. Ancak böyle bir düşünceniz ve kaygınız varsa çalışma yapın ve sonuçları benimle paylaşın” dediği öğrenildi. Florya’daki durumdan rahatsız olan idarecilerin başında gelen Genel Sekreter Can Topsakal, Mircea Lucescu ile bugün bir araya gelecek. Sarı-kırmızılı idareci, Rumen teknik adamın çalışma şartlarını soracak.

ÖZBEK'İN TERİM SÖZLERİ...

Önceki günkü yönetim kurulunda Tudor ile devam edileceğini belirten ve idari yönden bir operasyona destek vermeyen Başkan Özbek’in, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in görevinden ayrılmasından sonra düşüncesi merak ediliyor.

TERİM'LE GÖRÜŞMEDİM ANCAK YARIN NE OLUR BİLİNMEZ

Taraftar ve camiadan Terim konusunda gelen baskı sonrası Başkan Özbek’in tecrübeli hocayla biraraya gelebileceği iddia edildi. Konuyla ilgili Özbek’in yakın çevresine, ”Fatih Terim’le bir görüşmem olmadı. Düne kadar böyle bir düşünce de yoktu. Ancak yarın ne olur bilinmez” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Lucescu bombası! Bugün...

Mircea Lucescu'da tarihi gün. Bugün Romanya'da görüşmeler başlıyor. ?Galatasaray'da yönetim teknik direktör Igor Tudor'a güvenoyu verirken, bir yandan da yöneticilerin başkan Dursun Özbek'e önerdiği Mircea Lucescu formülü için de girişimler başlıyor.

Geçtiğimiz gün yapılan haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında Mircea Lucescu'nun, Igor Tudor'un üzerinde bir konumda görevlendirilip futbol şubesinin başına tam yetkiyle getirilmesi Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e önerilmişti. Özbek de şartların araştırılmasını istemişti.

Bunun üzerine Galatasaray yöneticilerinden Can Topsakal, Lucescu ile görüşmek üzere Romanya'ya gitme kararı aldı. Topsakal'ın bugün yapacağı görüşmede Rumen teknik adama bu projeyi sunacağı ve alınacak yanıtı da Dursun Özbek'e ileteceği öğrenildi.

İşte gerçek rakamlar

Galatasaray, Fernando için Manchester City’e 5 milyon euro önerirken, İngilizler 6 milyon euro istiyor. Ndiaye konusunda Osmanlıspor’un 6 milyon euro talep ettiği, Cim-Bom’un 5 milyon eurodan yukarı çıkmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Yönetimin transfer listesindeki isimlerle ilgili gerçek rakamlar ortaya çıktı. Buna göre listede ilk sırada olan Manchester City’nin Brezilyalı futbolcusu Fernando için aradaki fark 1 milyon euroya kadar indi.

Galatasaray İngiliz kulübüne 5 milyon euro verirken, City 6 milyon istiyor. Anlaşma için aradaki 1 milyon euroluk farkın kapanması gerekiyor. Yönetimin üç senelik anlaşma sağladığı Fernando ise yıllık 3 milyon euro alacak. Cim-Bom bu transferde kararlı gözüküyor ve anlaşmaya kesin gözüyle bakılıyor.

Osmanlıspor’la yürütülen Badou Ndiaye transferinde de büyük bir fark kalmadı. 26 yaşındaki futbolcu için başkent ekibi Galatasaray’dan 6 milyon euro talep etti. Buna karşılık yönetim 5 milyon euro önerdi. Aradaki 1 milyon euroluk fark iki kulübün tavrına göre hemen kapanabilir.

Diğer taraftan bugün veya yarın İstanbul’a gelmesi planlanan Feghouli için ödenecek rakamlar da netleşti. Galatasaray 3+1 senelik anlaşma sağladığı Cezayirli futbolcuya senelik 3 milyon 800 bin euro verecek.

Yazarlar