Basketbol Galatasaray - Yakın Doğu Üniversitesi: 81-87

Galatasaray - Yakın Doğu Üniversitesi: 81-87

21.03.2017 - 23:16 | Son Güncellenme:

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray sahasında Yakın Doğu Üniversitesi'ne 87-81 yenildi.

Galatasaray - Yakın Doğu Üniversitesi: 81-87

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final ilk maçında Yakın Doğu Üniversitesi, deplasmanda Galatasaray'ı 87-81 mağlup etti.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya iyi başlayan Yakın Doğu Üniversitesi, McBride, Hollingsworth ve Vandersloot'un kaydettiği basketlerle 5. dakikayı 13-5 önde geçti. Hücumda Hollingsworth ile etkili oyununu devam ettiren konuk ekip, 7. dakikanın başında farkı çift hanelere çıkardı: 9-19. Kalan bölümde Galatasaray, Jefferson ile isabetler bulsa da konuk ekip ilk çeyreği 27-17 üstün tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ikinci periyodunda sarı-kırmızılılar, Papova ile üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste sayılar üreterek 15. dakikada farkı 6 sayıya (27-33) indirdi. Hollingsworht ile pota altından sayılar bulmaya devam eden Yakın Doğu Üniversitesi, 18. dakikada 9-2'lik seri yakaladı: 29-42. Çeyreğin kalan bölümünde rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen konuk ekip, devreyi 14 sayı farkla (36-50) önde kapattı.

Haberin Devamı

Maçın ikinci yarısına savunma hatalarıyla başlayan Galatasaray karşısında Carson ve Robinson ikilisiyle etkili olan Yakın Doğu Üniversitesi, 24. dakikada farkı 21 sayıya çıkardı: 42-63. Ardından savunmada ve hücumda başarılı bir oyun ortaya koymaya başlayan sarı-kırmızılı ekip, rakibini top kayıplarına zorlarken, Jefferson ile Vitola'nın basketleriyle 28. dakikada farkı bir kez daha 6 sayıya (57-63) indirdi. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçilirken, McBride'nin son saniye basketiyle Yakın Doğu Üniversitesi final periyoduna 72-65 galip durumda girdi.

Galatasaray, son periyotta taraftar desteğini de arkasına alarak, 32. dakikada farkı 3 sayıya indirdi: 69-72. Sonrasında savunmasını sertleştiren Yakın Doğu Üniversitesi, McBride'nın etkili oyunuyla 13-0'lık bir seri yakalayıp, 37. dakikada farkı yeniden çift hanelere (69-85) yükseltti. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçilirken, rakibinin öne geçmesine izin vermeyen konuk ekip, salondan 87-81 galip ayrıldı.

Karşılaşmayı Galatasaray Futbol Takımı oyuncusu Semih Kaya'nın yanı sıra A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun ve Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Aziz Akkaya da izledi. Bu arada sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaray yönetimini istifaya davet ederken, kulüp başkanı Dursun Özbek'in fotoğrafının basılı olduğu kağıtları açarak tepki gösterdiler.

Haberin Devamı

Galatasaray: 81 - Yakın Doğu Üniversitesi: 87

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Alexey Davydov (Rusya), Andrada Csender (Romanya), Gellert Kapitany (Macaristan)

Galatasaray: Işıl Alben 8, Jefferson 31, Parıs, Traore 9, Silva 5, Vitola 13, Pınar Demirok, Papova 15, Cansu Köksal
Başantrenör: Marina Maljkovic

Yakın Doğu Üniversitesi: Vandersloot 11, McBride 26, Carson 6, Robinson 4, Hollingsworth 26, Bahar Çağlar 7, Olcay Çakır Turgut 2, Vajda, Eldebrink 3, Leuchanka 2
Başantrenör: Zafer Kalaycıoğlu

1. Periyot: 17-27
2. Periyot: 36-50
3. Periyot: 65-72
4. Periyot: 81-87

Maçın ardından

Galatasaray cephesi

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final ilk maçında Yakın Doğu Üniversitesi'ne 81-87 mağlup olan Galatasaray'ın başantrenörü Marina Maljkovic, en iyi performanslarını sahaya yansıttıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Maljkovic, kendilerini destekleyen taraftarlarına teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Maçı izleyen hiç kimse savaşmadığımızı söyleyemez. En iyi performansımızı sahaya yansıttık ama rakibimiz Yakın Doğu Üniversitesi çok kuvvetli bir takım. Çok iyi oyunculara ve geniş rotasyona sahipler. Bu taraftarın önünde oynamak muhteşem. Böyle bir atmosferi Avrupa'nın hiçbir takımında göremezsiniz. Onların önünde zaferi elde edemediğimiz için çok üzgünüm. Oyuncularımı gösterdikleri performanstan ötürü tebrik ediyorum."

Sarı-kırmızılı oyuncu Moriah Jefferson, taraftarın önünde kaybettikleri için çok üzgün olduklarını belirterek, "Bireysel oyunumdan çok takım oyunu benim için önemli. Eksiklerimizin üzerinde durarak daha iyi çalışacağız." diye konuştu.

Yakın Doğu Üniversitesi cephesi

Yakın Doğu Üniversitesi Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, finale çıkmak için iki takımında elinden gelen mücadeleyi gösterdiğini dile getirdi.

Kalaycıoğlu, Galatasaray'ın 20 sayı gerideyken taraftarının desteğiyle müthiş geri dönüş yaptığını aktararak şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Galatasaray'ın güçlü bir takım olduğunu hesaba katmıştık. Avrupa kupasının en çok sayı atan takımına karşı savunma yapmamız lazımdı. İkinci maç kendi evimizde olacak. Takım olarak elimizden geleni yaptık ve ikinci maçta işimiz kolay olmayacak. Evimizde oynayacağımız bu maçın sonucu çok önemli."

Yakın Doğu Üniversitesi'nin oyuncusu Elin Eldebrink ise zor bir maç oynadıklarını ve rövanş maçında 6 sayılık avantajları olacaklarını vurguladı.

Yazarlar