Galatasaray Galatasaray'da büyük operasyon

Galatasaray'da büyük operasyon

07.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hamza Hamzaoğlu, kadronun fazla olduğuna dikkat çekti, gönderileceklerin listesini verdi.

Galatasarayda büyük operasyon

Sarı-kırmızılı takımın teknik patronu, 32 kişiyle antrenman yaptıklarını, bunun da sıkıntı yarattığını belirtti, “Bu nedenle bazı arkadaşlar gidecek” dedi. Furkan’ın veda ettiğini bildiren Hamzaoğlu, Veysel Sarı, Umut Gündoğan, Gökhan Zan, Engin Baytar, Yiğit Gökoğlan ve Eboue’yle de yolların ayrılacağını söyledi.

Haberin Devamı

LİG TV’de Şansal Büyüka’nın konuğu olan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu kadronun fazla olduğuna dikkat çekerek gönderileceklerin listesini açıkladı.

32 kişiyle antrenman yaptıklarını belirten Hamzaoğlu, “Bana sorarsanız 20 oyuncu, 3 kaleci idealdir. Eğer ihtiyacınız olursa altyapıdan alma şansınız olur ve o çocuklar da umutla çalışır. Ama şimdi 2-3 kulvarda yarışma olursa bu kadro 26’ya çıkabilir. Ama ondan fazlası sıkıntı” dedi.

Yekta da gidebilir

Furkan’ın veda ettiğini bildiren Hamza Hamzaoğlu, “Bazı arkadaşlar da gidecek. Veysel’le yolları ayıracağız. 6 ay sonra masaya oturduğumuzda oynayamayan bir oyuncunun değeri düşecek. En azından bu 4-5 ayı oynayarak geçirsinler. Umut Gündoğan, Gökhan Zan’la konuştuk. Bir de Yekta’ya teklifler varsa değerlendirebilirsin dedik. Yoksa kadroda devam edebilirsin. Yekta iyi bir oyuncu en azından isteyen takımlar faydalansınlar dedim. Eboue de çalışıyor ve sezon sonunda ayrılacak. Engin ve Yiğit’i isteyen takımlar da var ve onlar da aramızdan ayrılacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hamza Hamzaoğlu’nun çarpıcı açıklamalarından diğer satır başları ise şöyle:

- Aslında göreve geldikten sonra çok şey yapmadım. Bugüne kadar çalıştırdığım takımlarda ne yaptıysam onu yaptım. Oyunculara daha samimi yaklaştım ve tecrübelerimi aktardım.
- Ben takıma geldiğimde diyalog eksikliği vardı. Bunları düzelttik. Mancini’ye de Prandelli’ye de teşekkür ediyorum. Kondisyon olarak iyi bir takım buldum.
- Ben futbolda istikrara inanan biriyim. Yönetim, teknik heyet ve futbolcu anlamında istikrarlı olduğunuz sürece başarı kaçınılmazdır.

Uğur Demirok listemizde

- Yabancı kuralı bizi şu anda etkilemeyecek. 14 oldu hemen yabancı alalım düşüncemiz yok. Kural olmasa bile ihtiyacım varsa yerli, yabancı isterim.
- Sneijder’ın tespiti yanlış değildi ama zamanı yanlıştı. Bugün olsa yine susmam. Bu Sneijder’ı de kötülemez bana yani. Şu anda da çok iyiyiz. Odamıza geliyor. Hocalarımızla şakalaşıyor.
- Amrabat’ı Mayıs’a kadar değerlendireceğiz. Ülkemizi bilen bir oyuncu ve izleyeceğiz.
- Chedjou’nun Afrika Kupası’nda uzun kalması dezavantaj olur. Önemli bir oyuncu. Uğur Demirok listemizde var ama henüz bir temas olmadı. Bir stoper arayışına girdik. Bunlar içinde Uğur da var. Bilal listemizde yok.
- Hayal ettiğim yerde Galatasaray’dayım. Bundan sonra ne olur bilmiyorum. Ben karakter olarak sözleşmenin süresine göre hareket etmem.
- Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenmek zor. Oyuncuyken de zorlanırdık. Ama galibiyetlerimiz vardı.

Yazarlar