Galatasaray Galatasaray'da Elmander kadroda

Galatasaray'da Elmander kadroda

02.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Saatler sonra kritik Braga maçına çıkacak Galatasaray'da durumu merak edilen Elmander kadroya dahil edildi. Galatasaraylılar'ın Türk Telekom Arena'da Şampiyonlar Ligi oynama hayali bugün gerçeğe dönüşüyor. Bu tarihe tanıklık etmek isteyen sarı kırmızılıların Arena'yı tamamen doldurması bekleniyor. Gecenin konsepti ise kırmızı...

Galatasarayda Elmander kadroda

Nevzat Dindar / Skorer Özel

Haberin Devamı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci hafta maçında Portekiz temsilcisi Sporting de Clube Braga ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ndeki mücadele, bugün saat 21.45’te başlayacak.

Gıda zehirlenmesi nedeniyle baygınlık geçiren Elmander'in yorgun düştüğü ve dün geceyi serum tedavisi ile geçirdiği belirtildi. Galatasaraylılar'ın merak ettiği konuların başında gelen İsveçli yıldızın sağlık durumu ise netlik kazandı. Fatih Terim son kontrölde, kendisini iyi hisseden Elmander'i kadroya aldı.

Galatasaray'ın Teknik Direktörü Fatih Terim'in Elmander'i kulübede tutacağı ve maçın gidişatına göre yıldız oyuncuyu sahaya sürmeyi planladığı öğrenildi. Galatasaray'da bugün hücum hattı Burak ve Umut ikilisinden oluşacak.

Haberin Devamı

Son anda bir değişiklik olmaması halinde Sarı Kırmızılılar'ın şu ilk 11 ile sahaya çıkması bekleniyor:

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Hakan Balta, Aydın (Emre), Melo, Selçuk, Amrabat , Burak, Umut

Braga: Beto, Baiano, Douglao, Nuno, İsmaily, Amorim, Custodio, Viana, Alan, Eder, Barbosa


"Arena'da bir ilk"

Türkiye’ye Avrupa’dan kupa getiren tek futbol takımı olan Galatasaray, Ocak 2011’de açılan Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ndeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçında SC Braga’yı konuk edecek. Son olarak 2010-2011 sezonu UEFA Kupası’nda Ukrayna temsilcisi Karpaty Lviv’i Ali Sami Yen Stadı’nda ağırlayan sarı kırmızılılar, mücadeleden 2-2’lik eşitlikle ayrılmıştı.

Sahasındaki son Şampiyonlar Ligi maçını 5 Aralık 2006’da Olimpiyat Stadı’nda Liverpool’la oynayan Cim-Bom 2 bin 126 gün sonra hasreti bitirecek.

Fatih Terim ise 9 yıllık aranın ardından İstanbul’da Devler Ligi heyecanı yaşayacak. Terim, 3 bin 216 gün önce en son 2 Aralık 2003’te Juventus’u 2-0 yendikleri maçta görev yapmıştı.





"Kırmızı Arena"

Galatasaray taraftar grubu Ultraslan'ın da 15 gündür bu maç için özel bir hazırlık yaptığı öğrenildi. Her özel organizasyonda olduğu gibi bütün gece Türk Telekom Arena'da çalışan Ultraslan'ın muhteşem bir görsel şova imza atması bekleniyor. Gecenin konsept rengi ise kırmızı olacak.

Öte yandan günün en ilginç iddialarından biri de Arena'da açılacağı söylenen Alex pankartı. Türkiye'nin gündemine oturan Alex'in Fenerbahçe'den ayrılmasıyla ilgili bir pankartın açılıp açılmayacağı ve bu pankartta ne yazıyor olacağı büyük merak konusu...

Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ndeki Sporting Clube de Braga karşılaşmasıyla birlikte Avrupa kupaları tarihinde 239. defa sahaya çıkacak. İlk denemesini 1956-1957 sezonunda gerçekleştiren sarı kırmızılılar, UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası birinci turunda Romanya temsilcisi Dinamo Bükreş’e 1-3 ve 2-1’lik skorlarla elenmekten kurtulamamıştı. Yıllar içinde müzesinde UEFA Kupası (1999-2000) ve UEFA Süper Kupa (2000) ekleyen Galatasaray, son olarak 2012-2013 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk maçında Manchester United’a deplasmanda Michael Carrick’in tek golüyle mağlup oldu. Sarı kırmızılılar geride kalan 238 maçta, 90 galibiyet ve 86 yenilgi alırken, 62 maçta ise eşitliği bozamadı. Galatasaray evinde oynadığı Şampiyonlar Ligi maçlarında ise iyi bir grafik çizdi. Sarı-kırmızılı takım gruplarda 37 maça çıkarken, 16 galibiyet, 11 beraberlik ve 10 yenilgi aldı.