Futbol Galatasaray'da güne damga vuran transfer haberleri - Son Dakika!

Galatasaray'da güne damga vuran transfer haberleri - Son Dakika!

07.01.2015 - 08:56 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da son dakika gelişmeleri ve transfer haberleri. Galatasaray'da gidecek isimler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Galatasaray'da son dakika gelişemeleri neler?

Galatasarayda güne damga vuran transfer haberleri - Son Dakika

Galatasaray'da transfer haberleri ve son dakika gelişmeleri. Galatasaray'da transferler yabancı oyuncu sınırlamasının kaldırılmasıyla birlikte netlik kazanmaya başladı. Galatasaray transferde hangi futbolcuların peşinde. İşte tüm Galatasaray haberleri ve transfer listesi

Haberin Devamı

Wesley Sneijder Juventus ile anlaştı mı? - Son dakika

Wesley Sniejder Juventus'a mı transfer olacak? İtalyan basınında çıkan haberlere göre Sniejder, Juventus ile ön anlaşmayı kabul etti Menajeri görüşmeyi doğruladı ardından Goal.com İtalyan kulüp ile Sneijder'in anlaşmaya vardığını duyurdu. Juventus ile anlaşan Wesley Sneijder'in Galatasaray'ın da ikna olması durumunda imzayı atması bekleniyor.

Galatasaray'dan ayrılması beklenen Wesley Sneijder için Juventus iddiaları artık daha ciddi bir boyuta ulaşmış durumda.

Goal İtalya'ya yakın kaynaklar, Hollandalı yıldızın Juventus ile görüştüğünü ve ilk etapta talep ettiği ücretten fedakarlık yaparak anlaşmanın yolunu açtığını belirtti.

İlk görüşmede Juventus'tan yıllık 5.6 milyon avro talep eden Sneijder'in 4.5 milyon avroya kadar düşüş yaptığı belirtildi.

GALATASARAY BEKLENİYOR

Sneijder ile anlaşma sağlayan Juventus'un ise oyuncunun bonservisini halen elinde bulunduran Galatasaray'a önce satın alma opsiyonlu kiralama teklif ettiği ifade edildi. Ancak bu talep Galatasaray tarafından olumsuz karşılandı.

De Telegraaf'a konuşan Sneijder'in menajeri Guido Albers ise Juventus flörtünü doğrularken, artık imzaların kulüplerin anlaşmalarından sonra atılacağını da ifade etti.

"KABUL EDERLERSE ONU ALIRIZ"

Juventus CEO'su Giuseppe Marotta, Wesley Sneijder'i renklerine katmak istemelerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı


Giuseppe Marotta, İtalya derbisi olarak adlandırılan Juventus-Inter maçı öncesi yayıncı kuruluş Sky Sport mikrofonlarına konuştu. Siyah-beyazlı ekibin üst düzey yöneticisi Marotta'ya, "Sneijder çok pahalı bir futbolcu. Yine de onu alacak mısınız?" diye soruldu.
Marotta ise buna, "Hollandalı (Sneijder) çok değerli ve oyun taktiğimize çok uygun bir oyuncu, ama halen görüşmelere başlamış değiliz. Aslında Sneijder'ın da bir ortam değişimini arzu ettiğini biliyoruz" diye karşılık verdi.

"SNEIJDER İÇİN İSTENEN RAKAMLAR VERMEYE NİYETİMİZ YOK"
Söz konusu olası transfer için şimdiye kadar ortaya atılan rakamların önemli ve yüksek rakamlar olduğunu söyleyen Marotta, "Ancak bizim bu rakamları ödemeye niyetimiz yok. Şu anki takımımız da zaten teknik direktörümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak durumda" dedi.
Galatasaray'ın kapısını henüz resmen çalmadıklarını dile getiren Marotta, ancak sadece kendi belirledikleri şartlar kabul edilirse Sneijder'ı alabileceklerini de ekledi.

"BİR FIRSAT GÖRMÜYORUZ"
Sneijder'ın, Juventus'un Şampiyonlar Ligi kadrosunda yer alamayacağı hatırlatılan ve onu, Serie A'ya yatırım yapmak için isteyip istemedikleri sorulan Marotta, "Hayır, mesela zaten Roberto Pereyra'ya (orta saha) sahibiz ve o da değerli bir futbolcu olduğunu ortaya koyuyor. Ara transfer dönemi fırsatları kaçırmamak için yapılır. Biz de, ancak işimize gelen bir şey olursa bundan faydalanırız. Yani hem kalite hem de ekonomik bakımdan. Ancak şimdi böyle bir fırsat görmüyoruz. Ara transfer döneminde acil bir ihtiyacımız da yok" diye sözlerini sürdürdü.

Haberin Devamı


Sneijder'ın menajeri, başarılı oyuncunun Galatasaray'dan ancak 20 milyon Euro karşılığında alınabileceğini söylerken, Juventus'un ise en fazla 5 milyon Euro'ya kadar çıkabileceği öne sürülmüştü.

Haberin Devamı


Juventus Teknik Direktörü Massimo Allegri de yaptığı açıklamalarda Sneijder ile ilgilendirdiklerini dillendirmişti.

Hamza Hamzaoğlu gidecek isimleri açıkladı!
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Lig TV'de Şansal Büyüka'ya önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ara transfer döneminde takımdan ayrılacak futbolcular konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

"Veysel Sarı ile yollar ayrılacak"

Lig TV'de Şansal Büyüka'nın konuğu olarak açıklamalar yapan Hamza Hamzaoğlu, "Veysel Sarı ile yollarımızı ayıracağız. Üzülerek söylüyorum, Furkan Özçal, Gökhan Zan ve Umut Gündoğan ile de yollarımızı ayıracağız" dedi.

İşte Hamza Hamzaoğlu'nun o açıklamaları:

"32 kişiyle antrenman yapıyoruz. Bana sorarsanız 20 oyuncu ve 3 kaleci idealdir. Eğer ihtiyacınız olursa altyapıdan alma şansınız olur ve o çocuklar da umutla çalışır. Ama şimdi 2-3 kulvarda yarışma olursa bu kadro 26'ya çıkarılabilir. Ama 26'dan fazlası sıkıntı. Furkan (Özçal) ayrıldı. Bazı arkadaşlar da gidecek, konuştuk. Veysel (Sarı) ile yolları ayıracağız. 6 ay sonra masaya oturduğumuzda oynayamayan bir oyuncunun değeri düşecek. En azından bu 4-5 ayı oynayarak geçirsinler. Umut Gündoğan ve Gökhan Zan ile konuştuk. Bir de Yekta Kurtuluş'a, 'Teklifler varsa değerlendirebilirsin, yoksa da devam edebilirsin' dedik. Yekta iyi bir oyuncu, en azından isteyen takımlar faydalanabilsinler diye dedim."

Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Bugüne kadar ne yaptıysam Galatasaray'a geldiğim zaman da aynısını yaptım. Onlara samimi davrandım.
- Yanlış anlaşılmasın, Roberto Mancini de Cesare Prandelli de dünya çapında hocalar. Galatasaray'a geldiğimde gördüğüm şey iletişim kopukluğuydu. Oyuncuların birbirleriyle iletişimi yoktu.
- Taraftarlar kazanan bir takımdan ziyade kazanmak isteyen, savaşan bir takım görmek istiyorlar.
- Ben takımda istikrara önem veren biriyim. Sahadaki 11'in başarısını da yedekler sağlar diye düşünüyorum.
- Veysel Sarı ile yollarımızı ayıracağız. Üzülerek söylüyorum, Furkan Özçal, Gökhan Zan ve Umut Gündoğan ile de yollarımızı ayıracağız.
- Yekta Kurtuluş'a "Teklifler varsa değerlendirebilirsin, yoksa da devam edebilirsin" dedik.
- Sinan Gümüş'ü beğeniyorum. Galatasaray'a hizmet edecektir. Ondan faydalanacağız.
- Engin Baytar ve Yiğit Gökoğlan ile de yolları ayıracağız. Eboue çalışmalara tek başına devam ediyor, onun da sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.
- Kulübe geldiğimde Pandev, olumlu anlamda gözüme en çok batan futbolcuydu. Fiziki kapasitesini artırabilirsek onunla da devam edeceğiz.
- Yabancı futbolcu sayısı yükseldi diye kadromuzu yabancı futbolcularla dolduramayız. Bunu doğru bulmuyorum. Yanlış yabancı futbolcu transferi kulüplere maddi anlamda büyük sorun yaratıyor.
- Sadece yerli diye futbolculara inanılmaz paralar veriliyor. Ve çocuklar da bu paralar altında eziliyorlar.
- Oyuncum bana "Ben burada kalmak istiyorum, mutluyum" derse onu takımda tutarız, ama tam tersi durumda kolaylık sağlarız.
- Koray Günter'de gelecek görüyorum. İyi çalışıyor Koray. Eksikleri var. Onları tamamlamadan oynatmak istemiyorum.
- Amrabat'ı takip ediyoruz. İspanya'da iyi de oynuyor. Ülkemizi bilen bir futbolcu. Sezon sonu kadromuzda düşünebiliriz.
- Sneijder'in tespiti yanlış değildi. Dediği gibi tek top yapamıyoruz. Orada milli takım hocası olarak susamazdım.
- Burak Yılmaz, Beşiktaş maçında gole giderken içimden dua ettim. Burak o golde rezerv depolarını açtı.
- Bruma'dan faydalanmaya devam edeceğiz. Yeni sistem daha da rahatlatacak. Eksikleri var ama Prandelli abartmış biraz.
- Stoper arayışındayız. Adayların arasında Uğur Demirok da var. Bilal Kısa ise listemizde yok.

Galatasaray, Furkan'ı Karabükspor'a kiraladı!
Galatasaray Furkan Özçal'ı 450 bin euro bedelle sezon sonuna kadar Kardemir Karabükspor'a kiraladığını borsaya bildirdi.

Galatasaray, ikinci yarı planlaması kapsamında Furkan Özçal'ı sezon sonuna kadar Kardemir Karabükspor'a kiraladı.

Sarı-kırmızılılar, Furkan Özçal'ın ligin 2. yarısı için 450 bin euro geçici transfer ücreti karşılığında Kardemir Karabükspor'a kiralandığını borsaya bildirdi.

Kardemir Karabükspor, 25 Mayıs'a kadar 800 bin euro ödemek kaydıyla futbolcuyu satın alma opsiyonuna da sahip oldu.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'nin Borsa İstanbul'a gönderdiği ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Furkan Özçal'ın Kardemir Karabükspor Kulübü Derneği'ne (Karabükspor) 2014-2015 sezonu 2. yarısı için geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Karabükspor, şirketimize 450 bin Euro tutarında geçici transfer ücreti ödeyecek olup, 25 Mayıs 2015'e kadar 800 bin Euro ödemek kaydıyla futbolcuyu satın alma opsiyonuna sahiptir" ifadesi kullanıldı.

M.United'dan Wesley Sneijder için 20 milyon euro
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın, Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'i transfer etmek için 20 milyon Euro vermeye hazır olduğu iddia edildi.

İngiltere'nin Daily Star gazetesi, Manchester United'ın Sneijder'i ara transfer döneminde kadrosuna katmak için İtalya'nın Juventus kulübü ile yarış içinde olduğunu belirterek, Manchester United menajeri Louis van Gaal'in, hemşehrisini yakın takibe aldığını yazdı.

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri'nin de Sneijder'in transferi için Manchester United ile rekabete girmeye hazır olduğu vurgulanırken, İtalyan teknik adamın şu sözlerine yer verildi:

"Juventus olarak kadromuzu güçlendirmek istiyoruz. Teknik seviyemizi de kaliteli futbolcular alarak yükseltebiliriz. Sneijder tabii ki çok iyi teknik kaliteye sahip ve kendini kanıtlamış bir futbolcu. Ancak kendisi şu an için hala Galatasaray'ın futbolcusu. Ocak ayı transfer döneminde gerçekçi olmalıyız ve hangi futbolcuları alacağımıza, hangi futbolcuları Şampiyonlar Ligi'nde oynatamayacağımıza dikkat etmeliyiz."

Öte yandan Hollandalı futbolcunun menajeri Guido Albers de, Sneijder'in sözleşmesinde 20 milyon Euro'luk serbest kalma maddesinin yer aldığını belirterek, bu paranın ödenmediği takdirde Ocak ayında futbolcunun hiçbir kulübe gidemeyeceğini ifade etti.

Galatasaray'da Endoğan Adili'ye gün doğdu!
Yabancı kuralının değişmesinin ardından Galatasaray'da forma şansı bulamayan ve Türk vatandaşlığına geçemediği için oynayamayan Endoğan Adili'ye gün doğdu.

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezonun devre arasında renklerine bağladığı, ancak bir türlü Türk pasaportu çıkmadığı için lisansı alınamayan Endoğan Adili, yabancı sınırının kaldırılması ile büyük bir sevinç yaşadı.

Basel'den 500 bin euroluk bonservis bedeli ile sarı-kırmızılı renklere bağlanan 20 yaşındaki oyuncu, geçen sezonu çapraz bağlarının kopmasının ardından kaçırdı, bu sezon başında ise Türk vatandaşlığına geçemediği için kadroya giremedi.

Babası Türk vatandaşı olmasına rağmen İsviçre vatandaşı olarak gözüktüğünü belirten 1994 doğumlu oyuncu, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, 1964 Mülga Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda belirtildiği üzere, babası Türk olduğu için vatandaşlık hakkı elde etmeye çalıştı, ancak bir türlü istediği sonucu alamadı.

Yabancı sınırının kaldırılması kararının açıklanması üzerine üzerine fotoğraf paylaşma platformu Instagram üzerinden bir mesaj gönderen genç isim, "Allah'ım sana şükürler olsun. Yakında görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.