Futbol Galatasaray'da son dakika 3 isim ile yollar ayrılıyor mu?

Galatasaray'da son dakika 3 isim ile yollar ayrılıyor mu?

11.12.2014 - 11:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da son dakika gelen haberler,Galatasaray'a sürpriz üye, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Galatasaraylı kardeşi Acar Yıldırım da, Divan Kurulu üyesi oldu. İşte detaylar

Galatasarayda son dakika 3 isim ile yollar ayrılıyor mu

Galatasaray'da son dakika gelen haberler, Galatasaray'da gündem transfer.. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra yaralarını sarmaya çalışıyor.. İşte Galatasaray gündemi

Haberin Devamı


Aziz Yıldırım'ın kardeşi Divan üyesi oldu

Genel kurul üyesi olarak Galatasaray'da 25 yılını dolduranların ve Divan üyeliğine hak kazananların isimleri açıklandı. Bunların arasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Galatasaraylı kardeşi Acar Yıldırım da, Divan Kurulu üyesi oldu.

Galatasaray'da gönderilen 3 oyuncu belli oldu!

Galatasaray'da Futbol Şube Sorumlusu Abdurrahim Albayrak'ın sattık dediği 3 oyuncu belli oldu.

İşte Abdurrahim Albayrak'ın bahsettiği o üç futbolcu; Engin Baytar, Yiğit Gökoğlan, Gökhan Zan

Kaynak: Fanatik

Sneijder'in menajeri: Vizyonsuz İtalyanlar bitirdi
Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in menajeri Guido Albers çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Hem oyuncusu hem de Galatasaray'daki yönetim sorunları hakkında yaptığı açıklamalarla ses getiren Sneijder'in menaceri Guido Albers, bu kez gündem belirleyecek ifadeler kullandı.

‘Arsenal maçında kaliteyi gördük’

“Arsenal maçında gördük... Galatasaray’ın futbol seviyesi gerçekten kötü. Takımın kalitesi düşük seviyede. Galatasaray’da boşa geçen koskoca 2 yıl var. 2 İtalyan teknik direktör ve çok kalitesiz yabancılara para harcandı, değerinin üzerinde paralara yerli oyuncular alındı. Ancak seviye yükselmek yerine geriye gitti. Görünen o ki Türk oyuncular bu dönemde bir şeyler öğrenmek yerine daha da kötü oynamaya başlamış. 2 İtalyan teknik direktör ne yapmış! Hiçbir katkı sağlamayıp ceplerini doldurarak ülkelerine dönmüşler. Bu hocalarla takımda ne bir iletişim vardı ne de bir organizasyon. Bunları ben söylemiyorum, herkes biliyor. Zaten o yüzden yeni, iddialı, vizyonu olan bir teknik adama, Hamza Hamzaoğlu’na yöneldiler. Bu yapılmayanları yapmak için. Hamzaoğlu hamlesini çok yerinde buluyorum”

‘Gelecek yatırımı yok’

“Gerekirse Arsenal, Şampiyonlar Ligi’nde 11 yabancı ile maça çıkıyor. Sen 5 yabancıyla onlara karşı koyamazsın. Yani kısa sürede ‘vosvos’tan Porsche yapamazsın, bunu yapmak zaman alır. Devler Ligi çok farklı. Ajax da 2 puan aldı ama onlarda fark var. Onlar da genelde yerli oyuncularla oynuyorlar ama gençlere şans tanıyorlar, altyapıya önem veriyorlar. Her yıl en az 2-3 yıldız oyuncu üretip, satıp, para kazanıyorlar. Geleceğe yatırımları var yani. Bu Galatasaray’da yok. Galatasaray’da paralar hep boşa gidiyor. Yönetimle bunları konuşup nacizane fikir verdiğimde bana TFF’nin yabancı statüsünden bahsediyorlar ama kendi kulüp politikaları da başarısız.”

‘Hollandalılar gülüyor’

“Türkiye’de yerli oyunculara sistem yüzünden ödenen paralara Hollanda’da gülüp geçiyorlar. Bir kulüp çıkıp bir yerli oyuncuya 5-6 milyon istiyor, sonra forma giydiğinde büyük beklentilerin altında kalıyor, kaybolup gidiyor. Hollanda’da AZ gibi bir kulüp Ajax’a futbolcu sattığında 2 milyon Euro ve sonraki satıştan da yüzde 10 pay şartı koyuyor. Futbolcu Ajax’ta gelişiyor, 10 milyona satıldığında AZ yine payını alıyor. Bu sadece basit bir örnek.”

‘Her geçen gün kötüye...’

“Wesley, Arsenal mağlubiyetine gerçekten de çok üzüldü. Çok sinirlendi. Bakın, ben açık söylüyorum; Wesley tabii ki gelirken Türkiye’de kazanacağı parayı dikkate aldı. Fakat o bir futbol sevdalısı. Paranın dışında, sevdiği, mutlu olabileceği bir yerde futbolunu oynamak istiyordu. Yani takımıyla birlikte başarılı olma hedefi vardı. Buraya sadece para için gelmedi. Futbol için de geldi, kaliteli bir takıma geldi. Ama geldiğinden beri Galatasaray yavaş yavaş hep kötüye gitti.”

Skandal! Kaçak anlaşma...
İngiliz yöneticiler, TT Arena'daki yemekte, Aysal döneminde Podolski için 9 milyon euro önerildiğini ve kabul ettiklerini ama el sıkıştıkları kişinin ortadan kaybolduğunu anlattı.

Galatasaray yönetimi, Arsenal maçı öncesi İngiliz kafile onuruna TT Arena'da yemek verirken samimi bir havada gerçekleşen davette konu sarı-kırmızılı kulübün geldiği noktaydı. İngiliz ekibinin yöneticileri konuyu Ünal Aysal döneminde yapılan transfer görüşmelerine getirdiler ve şaşkınlıklarını dile getirdiler. Galatasaray adına Londra'ya gelen bir yöneticinin kendilerinden Lukas Podolski'yi istediğini 9 milyon euro civarında bir rakama el sıkıştıklarını ama daha sonra bu kişinin ortadan kaybolduğunu anlattılar.

G.Saray'da 1.5 ay içinde ne değişti?

Aynı yöneticiler daha sonra Londra'ya gelen başka bir Galatasaraylı isminse kendilerinden Joel Campbell'ı istediğini fakat, Kosta Rikalı oyuncu için kasalarından çıkaracak paraları olmadığını bu oyuncuyu ancak kiralama yöntemi ile alabileceklerini söylediğini kaydetti. 1.5 ay içinde 9 milyon euro verebilecek bir takımın kısa süre içinde parasının olmadığı konusunda kendilerini ikna etmeye çalışmalarının Galatasaray adına inandırıcılıktan uzak olduğunu belirttiler. Sarı-kırmızılı yöneticiler anlatılanları büyük bir şaşkınlık içinde dinledi.

G.Saray'dan tarihin en pahalı puanı!
Galatasaray futbol takımı 150 milyon TL maliyeti ile Avrupa'nın en güçlü kadrolarından biri olmasına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde bir fiyaskoya imza attı. Dev bütçeli kadro, sadece bir beraberlik aldı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir hüsran yaşayıp 1 puanda kaldı.
6 maçın 4'ünde 4'er gol yedi, toplamda kalesinde 19 gol gördü. Aslan böylece 13. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde 2 kriterde kötü rekor kırdı. İlk kez 1 puanda kalan Sarı-Kırmızılı takım, 19 golle de gruplarda en çok gol yiyen Türk takımı unvanını eline geçirdi.
Peki bu tabloya imza atan takımın bir yıllık maliyeti ne kadar?

2 HOCAYA 2.8 MİLYON EURO

Yanıtını verelim mi... Sadece futbolcu alacakları baz alındığında bile 150 milyon TL.. Sezona 41 oyuncu ile başlayıp 32 isimle devam eden, Sabri'yi yeniden affeden G.Saray, iki de teknik adamla çalıştı. Cesare Prandelli ve yardımcıları 2.3 milyon euroya maledildi. Hamza Hamzaoğlu da 500 bin euro alıyor. Teknik heyetin dışında kadrodaki isimlerin maliyeti 130 milyon TL'yi buluyor.

10 OYUNCU 2'DEN FAZLA ALIYOR

Takıma bakıldığında Muslera, Sneijder, 3 milyon euronun üzerinde yıllık gelir kazanırken Hamit Altıntop, Burak Yılmaz, Selçuk İnan 2.5 milyon euro barajınını üzerinde. Eboue, Chedjou, Dzemaili, Pandev 2 milyonun üzerinde paraya oynadı. Yani 10 oyuncu 2 milyonun üzerinde para alırken takım sadece 1 puanda kaldı.

MAÇ BAŞILARA 1.3 MİLYON

Öte yandan G.Saray, Şampiyonlar Ligi'nde maç başı ücretlere de ciddi bir rakam ödedi. 6'şar maça çıkan Burak, Melo ve Sneijder 150'şer bin euro, 5 maça çıkan Hamit 125, Muslera 100, Selçuk İnan 100, Semih Kaya 90 bir euro kazandı. Sahaya çıkan 22 oyuncuya, 1 milyon 310 bin euro ödendi. Bunun karşılığında 1 puan için ise UEFA'dan 500 bin euro prim alınabildi.

G.SARAY'DA KİM NE ALIYOR?

FUTBOLCU GARANTİ PARA MAÇ BAŞI
Muslera 3.3 milyon euro 20 bin euro
Sneijder 3.2 milyon euro 25 bin euro
Melo 3.1 milyon euro 25 bine euro
Selçuk 2 milyon 750 euro 25 bin euro
Hamit 2 milyon 750 bin euro 25 bin euro
Burak Yılmaz 2 milyon 750 bin euro 25 bin euro
Pandev 2.4 milyon euro
Dzemaili 2.4 milyon euro
Chedjou 2.2 milyon 10 bin euro
Eboue 2 milyon euro
Umut Bulut 1.8 milyon euro 15 bin euro
Olcan Adın 1.6 milyon euro 15 bin euro
Semih Kaya 1.5 milyon 15 bin euro
Telles 1.4 milyon euro 10 bin euro
Sinan Bolat 1.3 milyon euro 20 bin euro
Tarık Çamdal 1.2 milyon euro 10 bin euro
Bruma 1.1 milyon euro 15 bin euro
Yekta 1 milyon euro 10 bin euro
Yasin 1 milyon euro 10 bin euro
Sabri 1.250 milyon dolar
Hakan Balta 1.250 milyon dolar 10 bin dolar
Gökhan Zan 1.1 milyon dolar 25 bin dolar
Engin Baytar 1.1 milyor dolar
Aydın Yılmaz 1 milyon dolar 15 bin dolar
Veysel 2.7 milyon lira 30 bin lira
Koray Günter 700 bin euro 5 bin euro
Furkan Özçal 650 bin euro 9 bin euro
Sinan Gümüş 500 bin euro 5 bin euro
Emre Çolak 1.5 milyon lira 20 bin lira
Umut Gündoğan 1.1 milyon lira 14 bin lira
Yiğit Gökoğlan 1 milyon Tl
Eray İşcan 700 bin lira
Kaan Baysal 150 bin euro 5 bin euro
Prandelli 2.3 milyon euro
Hamza Hamzaoğlu 500 bin euro

'Şampanya patlatacağız'
Galatasaray Başkanı Yarsuvat, TT Arena'daki Divan toplantısı çıkışında iddiasını dile getirdi, "İnanıyorum ki bu sezon sonunda başarılı olacağız ve bu salonda şampanya patlatıp kutlama yapacağız" diye konuştu.

Galatasaray'ın aralık ayı Olağan Divan Toplantısı Ali Sami Yen Kompleksi Türk Telekom Arena'nın çok amaçlı salonunda yapılırken, Başkan Duygun Yarsuvat hem eleştirilere yanıt verdi, hem de lig şampiyonluğu konusunda basına iddialı açıklamalarda bulundu.

Çıkışta gazetecilere konuşan Yarsuvat, "İnanıyorum ki bu sezon sonunda başarılı olacağız ve bu salonda şampanya patlatıp kutlama yapacağız" ifadesini kullandı. Sinan Bolat için sözleşmeye konan maddeye de değinen Galatasaray Başkanı, "Bizde de Sneijder'in mukavelesinde, 20 milyon euroya gider diye bir madde var. Her kulüp oyuncusunu korur" yorumunu yaptı.

Duygun Yarsuvat'ın kürsüden yaptığı konuşma ise şöyle: "İyi bir genel kurul yaptık. Bazı olaylar olmuştur ama malzememiz insansa mutlaka olay olur. Mühim olan bunları aza indirmektir. Galatasaray'da bir gelenek vardır. Tüzüğün 44. maddesinde de var. Konuşanın sözü kesilmez, kişilikle ilgili yorum yapılmaz, kaba ve çirkin sözler söylenemez. Hareketlerde bulunulamaz. Bu Galatasaraylılıkları biz yaşayayrak öğrendik.

Rasim Zaimoğlu, bizim yönetimizin federasyon ziyaretini biraz garip bulmuş. Orada bir de çikolata da alındı götürüldü. Burada bir ironi var. Biz o ironi ve eleştiriyi de anlıyoruz. Ama Galatasaray Spor Kulübü herkesle iyi geçirmek durumundadır. İyi geçinmezsen mutlaka tekerimize çomak sokarlar.

41 tane futbolcudan kurtulalım diyorsunuz ve Amrabat'da onlardan bir tanesi. Geri gelirse ona da ödeme yapmamız gerekir. Bu böyle pazara koyup da mal satmaya benzemiyor. Amrabat, Galatasaray'a çok pahalıya mal oldu. Onu alan antrenör de gitti. Futbolcuyu alıyorsunuz ve üzerinizde kalabiliyor. Ocak ayında bir çoğuyla anlaşarak azaltmaya çalışacağız."