Galatasaray Galatasaray'da sürpriz hoca adayı! Schuster...

Galatasaray'da sürpriz hoca adayı! Schuster...

18.06.2014 - 11:08 | Son Güncellenme:

İtalyan teknik adam Roberto Mancini ile yolları ayrılan Galatasaray, teknik direktör arayışlarını sürdürüyor.

Galatasarayda sürpriz hoca adayı Schuster...

Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör adaylarının en güçlü ismi olarak nitelendirilen Mircea Lucescu’nun, takımı Shakhtar Donetsk’te kalacağını açıklamasının ardından, arayışlar hız kazandı. Galatasaray yönetiminin gündemine son olarak Alman teknik adam Bernd Schuster’in geldiği ifade edildi. Schuster’in, bir dönem Beşiktaş’ı çalıştırmış olması ve Türkiye’ye yabancı olmaması nedeniyle ön plana çıktığı öğrenildi.

TÜRKİYE'DE POLEMİKLERLE GÜNDEME GELDİ
2010-2011 sezonunda Beşiktaş'ı çalıştıran Schuster, 'Türkiye'de 1960'ların futbolu oynanıyor' açıklamasıyla futbol camiasından tepki almıştı. Alman teknik adam Türkiye kariyerinde, bir antrenmanda basın mensuplarına yaptığı hareketler ve basın toplantılarında verdiği alaycı cevaplarla gündeme gelmişti. Agresif tavırlarıyla dikkat çeken Schuster, son olarak Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Dinamo Kiev'e İnönü Stadı'nda 4-1 yenildiği maçta 'Schuster İstifa' diye tepki gösteren taraftarlara, 'Beğenmeyen stada gelmesin. Evine gitsin' açıklamasıyla siyah-beyazlı taraftarlardan tepki toplamıştı.

SCHUSTER KİMDİR
Futbolculuk yıllarında Real Madrid ve Barcelona gibi devlerin formasını giyen 54 yaşındaki Bernd Schuster, teknik direktörlük kariyerine Fortuna Köln’ü çalıştırarak başladı. Xerez, Shakhtar Donetsk, Levante, Getafe gibi takımları çalıştırdı. 2007-2008 sezonunda Real Madrid’i çalıştıran Alman teknik adam, ligin bitimine 3 maç kala Real Madrid'e 31. şampiyonluğunu kazandırdı. Real Madrid lig bitiminde ise 85 puan toplamış ve Barcelona’nın rekorunu kırmıştı. Schuster, bir sonraki sezon 4-3’lük Sevilla mağlubiyeti sonrası yönetimle sorunlar yaşamış ve Barcelona’yı derbi maçta yenemeyeceklerini söyleyince takımdan gönderilmişti. Tecrübeli teknik adam Beşiktaş’ı çalıştırdığı 2010-2011 sezonunda, siyah-beyazlıları UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkarmış ancak ligde başarı sağlayamamıştı. Schuster, şu anda İspanya ligi takımlarından Malaga'nın başında bulunuyor.