Galatasaray Galatasaray'da tarihi ceza

Galatasaray'da tarihi ceza

10.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da Kasımpaşa maçında alınan kötü sonucun faturası ağır oldu, yönetim kadroda bulunan 18 oyuncuya birden para cezası kesti. Kazançlarına göre para cezası verilen futbolculardan Muslera, Sneijder, Podolski, Selçuk ve De Jong listenin ilk 5 sırasında bulunuyor.

Galatasarayda tarihi ceza

Cim-Bom’da Kasımpaşa maçında sergilenen kötü futbol ve sonrasında yaşanan olayların faturası ağır oldu. Milliyet’in dün duyurduğu gibi isim ayırt etmeksizin bütün isimlere ceza çıktı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılarda dün gerçekleşen Sportif AŞ ve yönetim kurulu toplantılarında Başkan Dursun Özbek sporculara ceza verileceğini açıkladı.

Özbek daha sonra soluğu Florya’da alıp Teknik Direktör Igor Tudor ve idari kadroyla toplantı yaparken Kasımpaşa maçında 18’de olan bütün isimlere maaşlarına göre ceza kesileceğini açıkladı.

En çok 88 bin euro

Kulüp avukatlarının futbolculara verilecek ceza için çalışmalara başladığı belirtildi. FIFA Talimatnamesi’ne en fazla yüzde 10 ceza verebilecek olan sarı-kırmızılılar oyuncu ücretinin 300’e bölünüp 7 ile çarpılmasından çıkacak rakama göre bir fatura çıkaracak. Bu durumda en fazla ücret alan isimlerden Muslera’ya 88 bin euro, Sneijder’e 80 bin, Podolski’ye 75 bin, Selçuk İnan’a 71 bin, De Jong’a ise 62 bin euro ceza kesilecek.

Haberin Devamı

Diğer futbolcular da kazançlarına göre ceza ödeyecek. Bu cezaların tahsilatının ise sezon sonunda yapılacağı belirtildi. 4 haftalık performansları mercek altına alınacak olan futbolcular bu sürede kendilerini affettirebilirse cezaların affedilmesi de ihtimaller arasında bulunuyor.

Yine geçen sezonla ilgili disiplin cezaları da sezon sonunda yönetim tarafından masaya yatırılacak.

Milliyet, isim ayırt edilmeksizin tüm oyunculara ceza geleceğini dün okuyucularına duyurmuştu.