Galatasaray Galatasaray'da yabancı sıkıntısı

Galatasaray'da yabancı sıkıntısı

22.05.2014 - 11:49 | Son Güncellenme:

TFF tarafından gelecek sezon için yabancı oyuncu kuralı 5+3 olarak belirlenirken, kadrosunda sözleşmesi devam eden 11 yabancı oyuncusu bulunan Galatasaray'ı sıkıntılı günler bekliyor. Yeni sezon öncesi dış transfer planları yapan sarı-kırmızılı kulüp, kadrosundaki yabancı futbolcu sayısını 8'e indirebilmek için büyük çaba harcayacak.

Galatasarayda yabancı sıkıntısı

Türkiye Futbol Federasonu (TFF) tarafından gelecek sezon Spor Toto Süper Lig'de uygulanacak yabancı oyuncu kuralı, 5+3 (5 sahada-3 yedek kulübesinde) olarak belirlenirken, kadrosunda

Haberin Devamı

sözleşmesi devam eden 11 yabancı futbolcusu bulanan Galatasaray'ı transfer döneminde zor günler bekliyor.

Spor Toto Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele vereceği yeni sezon için kadrosunu güçlendirmeye çalışacak sarı-kırmızılı ekip, yeni yabancı oyuncu transfer edebilmek için kadrosundaki sözleşmeli yabancı futbolcularının sayısını oldukça aşağı çekmek zorunda.

Didier Drogba ve sezonu İngiltere'nin Norwich City takımında kiralık tamamlayan Johan Elmander'in Galatasaray'da mukaveleleri sona ererken, yine devre arasında Boca Juniors'dan kiralık alınan Arjantinli savunma oyuncusu Guillermo Burdisso da ülkesinin yolunu tuttu. Bu üç oyuncunun gidişine rağmen 11 yabancı oyuncusu daha bulunan "Cim Bom"u yaz döneminde önemli bir planlama çalışması bekliyor.

Haberin Devamı

Sözleşmesi devam eden 11 yabancı

Galatasaray'da Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Alex Telles, Emmanuel Eboue, Felipe Melo, Wesley Sneijder, İzet Hajrovic, Lucas Ontivero, Bruma, Nourdin Amrabat ve Dany Nounkeu'nun mukaveleleri devam ediyor.

Sarı-kırmızılı kulüp, yabancı statüsünde hiç yeni transfer yapmasa dahi mevcut oyuncularından 3'ünü kiralamak veya satmak zorunda. Olası her yeni yabancı oyuncu transferinde ise Galatasaray, sözleşmeli yabancı oyuncularından birini daha boşa çıkarmak durumunda kalacak.

İlk adaylar, Dany, Amrabat ve Eboue

Sarı-kırmızılı kulüpte yeni sezon için düşünülmeyen oyuncuların başında Dany, Amrabat ve Eboue geliyor. Sezonun ikinci yarısını Beşikaş'ta kiralık geçiren Dany, yine sezonu İspanya ligi ekiplerinden Malaga'da kiralık tamamlayan Amrabat ve son dönemde yabancı kuralına takılarak teknik direktör Roberto Mancini'nin tercihleri arasına girmekte zorlanan Eboue'nin yeni sezon planlamasının dışında kalmaları bekleniyor.

Öte yandan, sezonun büyük bölümündeki performansıyla eleştirilerin hedefi olan ve son maçlarda oynadığı futbolla yeniden göze giren Chedjou'yla ilgili nasıl bir karar alınacağı da merakla bekleniyor. Ara transferde kadroya dahil edilen ve geleceğe dönük beklenti olan genç isimlerden Ontivero, geride kalan bölümde süre almakta sıkıntı çekerken, bu oyuncunun da kendisini biraz daha geliştirmesi için kiralanması gündemde.

Haberin Devamı

Ayrıca, Portekiz'in Sporting Lizbon takımından 10 milyon avro gibi yüksek bir bonservis ücretiyle transfer edilen ve yaşadığı çapraz bağ sakatlığı nedeniyle sezonun ikinci yarısında forma giyemeyen genç yıldız adayı Bruma'nın da sezon öncesi çalışmalarındaki durumuna göre kiralık olarak verilmesi ihtimali bulunuyor.

Hajrovic'in kararı bekleniyor

Ödemelerinde yaşanan gecikme nedeniyle Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet eden, ardından yapılan ödemeye karşın da henüz şikayetini geri çekmeyen İzet Hajrovic'in durumu belirsiz. Bosna Hersek Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan oyuncunun, sergileyeceği performans ve alacağı tekliflere göre serbest kalma yönünde bir tercih yapma ihtimali de bulunuyor.

Yazarlar