Galatasaray "Galatasaray'ın bir elemanı olarak sıkıldı ve yoruldum"

"Galatasaray'ın bir elemanı olarak sıkıldı ve yoruldum"

19.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

"Olayları ve insanları izleyerek geçirdiğim bu sürede her şeyi daha iyi anladım. Sürekli başarı ve kupalara rağmen bir camia çözülebiliyormuş. Galatasaray’a 40 yıl hizmet etmiş bir elemanı olarak rahat ve huzurlu çalışmak, olaylarla değil, saha ile futbolcular ile ilgilenmek istiyorum. Bana lütfen başkan ile ilgili soru sormayın, yeterince malzeme olduk zaten. Bir süre duralım, inşallah bundan sonra başarılarımız konuşulur."

Galatasarayın bir elemanı olarak sıkıldı ve yoruldum

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, Kasımpaşa maçından sonra söyleyecekleri çok merak ediliyordu. Son dönemde Başkan Ünal Aysal ile aralarında soğuk rüzgârlar esen Terim, gündemdeki konularla ilgili beklendiği gibi çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı hoca önceden hazırladığı konuşmasını kağıttan okudu. Aysal’ın son Divan Kurulu’nda kendisi için kullandığı, “Yararlı bir eleman” sözüne gönderme yapan Terim’in mesajları şöyle:

* Sessiz kalarak ancak gündemden kopmadan, olayları ve insanları izleyerek, yazılanları ve söylenenleri takip ederek geçirdiğim bu süre zarfında, her şeyi daha iyi anladığımı, her şeyi daha iyi kavradığımı söyleyebilirim. Olayları dışardan izlemek insana çok şey öğretiyormuş. Ben sanıyordum ki başarısızlık durumlarında futbol camiaları, kulüpler karışır. Halbuki son 1,5-2 senedir yaşanan ve yaşatılan, sürekli başarıya, alınan puanlara ve kupalara, ilk 16 sıralamalarına rağmen, bir camia durduk yere içerden çözülebiliyor, karıştırılabiliyormuş.
* Geçmişin muhasebesini yapmak istemiyorum. Ben geleceğe bir şeyler söylemek istiyorum. Geleceğe bakarken, insanların atacağı bir adıma on adımla karşılık vermek isterken, önüme çıkarılan ve uğraşmak zorunda bırakıldığım şeylerden artık çok sıkıldım ve çok yoruldum.
* Buradan herkese ama herkese sesleniyorum. Lütfen herkes dikkatle iyi dinlesin. Bir Galatasaraylı olarak, bir Galatasaray sevdalısı ve aşığı olarak bu kulübe 40 yıl hizmet etmiş, sadece hocası değil, divan kurulu üyesi olarak, Galatasaray’ın bir elemanı olarak, tekrar ediyorum, Galatasaray’ın elemanı olarak, rahat ve huzurlu çalışacağım, kişilerle ve olaylarla değil, sahayla, oyunla futbolcuyla ilgileneceğim ve bir zahmet konsantrasyonumuzun saha dışı olaylarla bölünmediği bir ortam rica ediyorum.
* Hepimiz insanız, hata yapabiliriz. Hata yapmak insanlara mahsustur. Hatayı tekrar etmek, hatalardan beslenmek ve hatta hataların tadını çıkarmak ise kimlere mahsustur siz karar verin. Rica ediyorum, insanlara daha fazla zarar vermeden, kulüp menfaatlerini ve kulübümüzün geleceğini, Galatasaray markasının değerini, Avrupa’daki itibarını zedelemeden işimize bakalım. İnanın bana herkes sadece işini yapsa çok daha huzurlu oluruz.
n Bana başkan şunu dedi, öteki bunu dedi diyerek lütfen soru sormayın. Yeterince malzeme olduk zaten. Daha fazla olmayalım. Hatta bir müddet eğer mümkünse, hepimiz susalım, dinlenelim, düşünelim ve değerlendirelim.
n Bilin ki, sustuğum için rahat değilim. Değilim ancak düşünmek zorunda olduğum bir takım var ve bu takımın başarısı söz konusu. Daha fazla buna mani olacak kişilere ve olaylara müsaade etmeyeceğimden emin olabilirsiniz.
n Unutmamamız gereken önemli bir gerçek var. Ne teknik direktör olarak ben, ne bir başka teknik direktör, ne oyuncular, ne yöneticiler, ne başkan, ne de transfer edilen veya edilmesi düşünülen futbolcular, hiçbiri Galatasaray’dan büyük değildir. Olamaz da. En başta ben olmak üzere. Bir tek gerçek vardır, o da asıl olan Galatasaray.

Haberin Devamı

Destek yağdı

Haberin Devamı

Terim’in yaptığı açıklamalar sosyal medyada büyük yankı buldu. Galatasaraylı taraftarlar, Başkan Ünal Aysal’ın, “eleman” sözüne tepki gösterirken, Terim’e tam destek verdi. Fatih Terim, twitter’da kısa sürede “trend topic” oldu. Sarı-kırmızılılar, tecrübeli teknik adam için övgü dolu ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Aysal’la buluşuyor

Cim-Bom’da uzun zamandır beklenen buluşma sonunda gerçekleşiyor. Başkan Ünal Aysal ile Fatih Terim’i, Divan Kurulu üyeliği için yapılacak tören bir araya getiriyor. Aysal, kulüp üyeliğinin 25. yılını doldurarak divan üyeliğine hak kazanan Terim’e beratını takacak. Grip olmasına rağmen törene katılacak olan Aysal, kamuoyuna “Hocamızla beraberiz” mesajını verecek. Aysal törenin ardından yakın dostu Mehmet Ali Birand’ın cenazesine katılacak.

‘Maçı hak etmedik’

Teknik Direktör Fatih Terim, Kasımpaşa karşısında oyuna iyi başlayarak öne geçmelerine rağmen ilerleyen dakikalarda maçı kazanacak bir performans ortaya koyamadıklarını söyledi. Sarı-kırmızılı hoca, “Oyuna iyi başladık, kontrol de bizdeydi. 1-0’dan sonra rahattık. Emre’nin kaçırdığı pozisyon gol olsaydı 2-0’ı yakalayarak maçı koparabilirdik. Ancak dönen topta gol yedik. O ana kadar rakibin tek şutu yoktu. Sonra oyun değişti. Oyun olarak da, mücadele olarak da biz bu maçı hak etmedik. Kasımpaşa bizden daha iyi oynadı, daha iyi mücadele etti. Maçın özeti bu. Bizim burada hatayı kendimizde aramamız gerekir. Galibiyet için rakibimizi de kutlamalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı