Galatasaray Galatasaray'ın mali gururu

Galatasaray'ın mali gururu

16.01.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, 8 Avrupa Şampiyonu takımını inceleyen uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG’nin verilerine göre yüzde 19’la yıllık gelirini en fazla artıran takım oldu. En çok kazanan ise 689 milyon euro ile Barcelona gösterildi.

Galatasarayın mali gururu

Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG tarafından 8 Avrupa Şampiyonu takımının göstergelerinin incelendiği raporda, Galatasaray yüzde 19’la yıllık işletme gelirini en fazla artıran takım oldu.

Haberin Devamı

2017-2018 sezonunun verilerini değerlendiren ve bunu “Avrupa Şampiyonları 2019 Raporu” olarak yayımlayan şirket, Barcelona, Bayern Münih, Porto, Galatasaray, Juventus, Manchester City, Paris Saint Germain and PSV Eindhoven takımlarının performanslarını karşılaştırdı.

Rapora göre, söz konusu 8 takım arasında en yüksek işletme gelirini 689 milyon euro ile Barcelona elde etti. Bu takımı 596 milyon euroyla Bayern Münih, 568 milyon euroyla Manchester City takip etti.

Söz konusu sezonda işletme gelirini bir önceki yıla göre en fazla artıran takımlar sıralamasında yüzde 19 ile Galatasaray birinciliğe yerleşirken, yüzde 12’yle Paris Saint Germain ikinci oldu.

Yüzde 100 Bayern

Ticari gelirler, söz konusu 8 Avrupa şampiyonu takımının 6’sı için çok önemli bir gelir kaynağını temsil ederken, Juventus yüzde 21 ve Porto yüzde 43 olmak üzere yıllık bazda ticari gelirlerinde ciddi büyüme kaydetti.

Haberin Devamı

En yüksek personel maliyeti de 562 milyon euroyla Barcelona’da görünürken, bu rakam yıllık bazda yüzde 42’lik artış ortaya koydu. Katalan ekibinin personel maliyetlerinin, operasyon gelirlerine oranı yüzde 81 düzeyinde gerçekleşti.

Galatasaray’ın gelirleri ise 114 milyon euro olarak kayıtlara geçti. 49 milyon euro zararı olan Galatasaray’ın kadro değeri de 83 milyon euro oldu.

Bilet fiyatlarının düşük olmasının etkisiyle Bayern Münih’in stadyum doluluk oranı yüzde 100 olurken, Galatasaray’da ise bu durum yüzde 79 olarak görüldü. Galatasaray’ın gelirlerinin yüzde 25’i maçlardan gelirken, yüzde 32 yayın haklarından ve yüzde 43’de ticaret ve diğer faaliyetlerden oluştu.