Galatasaray Galatasaray'ın rakibi belli oldu!

Galatasaray'ın rakibi belli oldu!

15.03.2013 - 12:36 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasay'ın çeyrek finaldeki rakibi belli oldu. Galatasaray'ın çeyrek finaldeki rakibi Real Madrid...Galatasaray ile Real Madrid 2000-2001 sezonunda da eşleşmiş İstanbul'daki maçta sarı kırmızılılar 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen 90 dakikayı 3-2 galip bitirmeyi başarmıştıG.Saray ve Real Madrid Süper Kupa finalinde de eşleşmiş ve Cimbom maçı kazanarak tarihi bir başarıya imza atmıştı

Galatasarayın rakibi belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Temsilcimiz Galatasaray, çeyrek finalde İspanya'nın Real Madrid ekibiyle eşleşti. Galatasaray, Real Madrid ile ilk maçı İspanya deplasmanında oynayacak.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın rakibi Real Madrid'i tanıyalım

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçlar 2-3 Nisan 2013 tarihlerinde oynanacak. Rövanş karşılaşmaları ise 9-10 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleşecek. İsviçre'nin Nyon kentinde çekilen kura çekimi sonrası eşleşmeler şöyle;

Malaga - Borussia Dortmund
Real Madrid - Galatasaray
Paris Saint Germain - Barcelona
Bayern Münih - Juventus


SÜPER KUPA'NIN RÖVANŞI

2000 yılında UEFA Kupası'nın kazanan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid'le Süper Kupa finalinde karşılaşmıştı.

Sarı-kırmızılı takım, 1-1 biten maçın uzatmalarında Mario Jardel'in attığı golle kupayı kazanmıştı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Nisan ayı başında oyananacak karşılaşma rövanş niteliği de taşıyacak.

Haberin Devamı

MAÇ TARİHLERİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçlar 2-3 Nisan 2013 tarihlerinde oynanacak. Rövanş karşılaşmaları ise 9-10 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleşecek. 23-24 Nisan 2013 ve 30 Nisan-1 Mayıs 2013 tarihindeki yarı final maçlarının ardından 2013 UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü Londra'nın Wembley Stadı'nda yapılacak. Öte yandan yarı final eşleşmeleri 12 Nisan Cuma günü Nyon'da yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.

AVRUPA FATİHİ

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası döneminde 1 kez yarı final ve 2 kez de çeyrek final oynayan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi döneminde ise bu sezon öncesi 1 kez çeyrek finale çıkmayı başarmıştı.

Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonunda ilk kez çeyrek finale 1962-1963 sezonunda yükselen ve İtalyan devi Milan'a elenen Galatasaray, 1969-1970 sezonunda ise Polonya'nın Legia Varşova ekibine çeyrek finalde boyun eğdi.

Galatasaray, teknik direktör Mustafa Denizli idaresinde aldığı başarılı sonuçlarla, ''Avrupa Fatihi'' unvanını kazandığı, tarihi Neuchatel Xamax ve Monaco zaferlerine imza attığı 1988-1989 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finaline adını yazdırdı ancak Rumen ekibi Steaua Bükreş'e elenerek finali rakibine kaptırdı.

Organizasyonun adının UEFA Şampiyonlar Ligi'ne çevrilmesinin ardından ise G.Saray, 2000-2001 sezonunda teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde çeyrek finale çıkmayı başardı. İki ayrı turda gruplardan çıkarak çeyrek finale yükselen Galatasaray, İspanyol devi Real Madrid'i 2-0 geriye düştüğü ilk maçta İstanbul'da 3-2 devirmesine karşın, rövanşı 3-0 yitirerek kupaya veda etti.

Haberin Devamı

Galatasaray, Manchester United zaferine imza attığı ve tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldığı 1993-94 sezonunda son 8 takım arasına girmeyi başarmıştı. O dönemde 4'erli 2 grubun yer aldığı Şampiyonlar Ligi statüsünde, bu tur grup maçları olarak adlandırılıp çeyrek final olarak gösterilmese de, sarı-kırmızılılar yine bu sezon olduğu gibi Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına girmişti.