Galatasaray Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu!

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu!

27.08.2015 - 18:35 | Son Güncellenme:

Temsilcimiz Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki rakipleri Portekiz'den Benfica, İspanya'dan Atletico Madrid ve Kazakistan'dan Astana oldu.

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları çekildi. 32 takımın 8 gruba ayrıldığı kura çekimine temsilcimiz Galatasaray C Grubu'nda Benfica ve Atletico Madrid ve Astana ile eşleşti.

Haberin Devamı

Zorlu eşleşmelerin olduğu kura çekimi sonunda Paris Saint Germain'in kura şanssızlığı sürdü. Fransız ekibi, 2. torbadan Real Madrid'i çekti. Fenerbahçe'yi Play-Off'ta eleyen Shakhtar Donetsk de bu grupta Malmö ile birlikte yer aldı.

Dikkat çeken diğer zorlu eşleşmeler D ve E gruplarında oluştu. Juventus ve Manchester City D Grubu'na düşerken; Bayern Münih ile Arsenal F Grubu'nda yer aldı.

Chelsea'nin Portekizli çalıştırıcısı Jose Mourinho ise eski takımı Porto'ya rakip oldu. G Grubu'ndaki diğer takımlar ise Dinamo Kiev ve Maccabi Tel Aviv...

KURA ÇEKİMİ SONRASI GRUPLAR ŞÖYLE OLUŞTU

A GRUBU

- Paris Saint Germain

- Real Madrid
- Shakhtar Donetsk
- Malmö

B GRUBU

- PSV Eindhoven
- Manchester United
- CSKA Moskova
- Wolsburg

Haberin Devamı

C GRUBU

- Benfica
- Atletico Madrid
- Galatasaray
- Astana

D GRUBU

- Juventus
- Manchester City
- Sevilla
- M.Gladbach

E GRUBU

- Barcelona
- Leverkusen
- Roma
- Bate Borisov

F GRUBU

- Bayern Münih
- Arsenal
- Olympiakos
- Dinamo Zagreb

G GRUBU

- Chelsea
- Porto
- Dinamo Kiev
- Maccabi Tel Aviv

H GRUBU

- Zenit
- Valencia

- Lyon
- Gent

ASTANA'NIN HOCASI TANIDIK
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'ndaki rakiplerinden Astana, Kazakistan tarihinde ilk defa gruplara kalma başarısı gösteren takım oldu. Ekibi çalıştıran ise eski bir Fenerbahçeli...
Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Stanimir Stoilov'un çalıştırdığı Kazakistan temsilcisi Astana, ilk maçta 1-0 yendiği Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi APOEL ile deplasmanda 1-1 kalarak, Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etme hakkını kazandı. Ve bugün çekilen kura ile Galatasaray'ın rakibi oldu.
Kazakistan’ın Astana takımı, evinde 1-0 yendiği APOEL ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kaldı.
Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Stanimir Stoilov’un teknik direktörlüğünü yaptığı Astana, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalan ilk Kazak ekibi de oldu.
APOEL 60’da Stilic ile 1-0 öne geçerken, 84’te Maksimovic skora dengeyi getirdi.

Haberin Devamı

Kasasını dolduracak
UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'nde takımlara ödenecek primleri artırması sarı-kırmızılıların yüzünü güldürdü. "Devler Ligi"ne direkt katılacağı için 12 milyon euro "ayak bastı" parası alacak Galatasaray'ın garanti geliri, bu kulvarda mücadele verecek tek Türk takımı olması nedeniyle pazarlama payı ile birlikte 20 milyon euro'nun üzerine çıkacak.

Yeni sezonda, Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında alınacak her bir galibiyet için 1,5 milyon avro, beraberlik için de 500 bin euro kazanabilecek Galatasaray, ikinci tura çıkması halinde 5,5 milyon euro, çeyrek finale kalması halinde 6 milyon euro, yarı finale kalması durumunda 7 milyon euro, finale kalması durumunda 10,5 milyon euro ve şampiyonluk halinde de 15 milyon euro daha gelir elde edebilecek.