1.Lig Gaziantep BB, Sparta Prag'dan takviye yaptı!

Gaziantep BB, Sparta Prag'dan takviye yaptı!

06.01.2016 - 15:54 | Son Güncellenme:

Mavi-beyazlı ekip, Sparta Prag'tan Litsingi'yi 1,5 yıllığına kadrosuna kattı.

Gaziantep BB, Sparta Pragdan takviye yaptı

PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Çek Cumhuriyeti'nin Sparta Prag takımından Francis Litsingi ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Mavi-beyazlı kulübün başkanı Osman Toprak, Kongolu sol kanat oyuncusu için düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada, 29 yaşındaki Litsingi ile sezon başından beri ilgilendiklerini söyledi.

Ufak aksaklıklar nedeniyle transferin geciktiğini belirten Toprak, "Sezon başında istediğimizi, devre arasında başardık. Litsingi'nin de katkılarıyla ikinci yarıya daha güçlü başlayacağız. Litsingi çok güvendiğimiz ve kendisinden büyük beklentilerimiz olan bir oyuncu" diye konuştu.

Osman Toprak, devre arası transfer döneminde 2 nokta transfer daha yapacaklarını kaydetti.

"Hedefim Süper Lig"

Kongolu oyuncu ise Gaziantep Büyükşehir Belediyespor için elinden geleni yapacağını vurgulayarak, hedefinin Spor Toto Süper Lig'de forma giymek olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Sezon başında çok istemesine rağmen transferinin gerçekleşmediğini kaydeden Litsingi, "Burada olduğum için çok mutluyum. Kulüple ilgili çok güzel bilgiler aldım. Ben de bu güzide kulübe katkı sağlamak için elimden geleni yapacağım. Kariyerimi, burada biraz daha yukarılara taşımak arzusundayım. Benim hedefim Süper Lig. Umarım bu hedefi yakalayıp uzun yıllar Türkiye'de forma giyerim" ifadelerini kullandı.

Litsingi, konuşmaların ardından kendisini 1,5 yıllığına Gaziantep ekibine bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Kongo Milli Takımı'nın da formasını giyen Litsingi, bu sezon Sparta Prag'da 5 maçta toplam 77 dakika sahada kaldı ve bir gol attı.

Yazarlar