Futbol Gaziantepspor - Kardemir Karabükspor: 0-2

Gaziantepspor - Kardemir Karabükspor: 0-2

08.12.2012 - 17:51 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta mücadelesinde Gaziantepspor sahasında Kardemir Karabükspor ile karşılaştı.

Gaziantepspor - Kardemir Karabükspor: 0-2

Kamil Ocak Stadı'nda oynanan mücadeyi konuk ekip 2-0 kazandı. Maçta Kardemir Karabükspor'a galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Armand Deumi ve 16. dakikada Lomana LuaLua kaydetti.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından Kardemir Karabükspor puanını 15'e çıkartırken, Gaziantespor 15 puanda kaldı.

4. dakikada Birol sağ çaprazdan topu Gaziantepspor'un ceza sahasına ortaladı. Armad Deumi meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0 - 1.

9. dakikada Gaziantepspor'un sağ kanattan geliştirdiği atağında, Serdar Kurtuluş'un cezasahası içine gönderdiği ortaya yükselen Cenk, kafayu vurdu, ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

10. dakikada Cenk, orta sahadan aldığı topu sürükleyerek kaleci Bora'nın solundan falsolu bir vuruşla kaleye göndermek istedi. Ancak meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta çıktı.

16. dakikada Kardemir Karabükspor skoru 2 - 0 yaptı. Bu dakikada kontratağa çıkan Kardemir Karabüksporlu Lualua, orta sahadan sürüklediği topla rakiplerini geçerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleciyi de çalımlayan Lualua, meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi: 0 - 2.

39. dakikada Ahmet'in Gaziantepspor cezasahasına ortaladığı topun gelişine vuran Lualua, meşin yuvarlağı az farkla üstten auta attı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca Kardemir Karabükspor devreyi 2 - 0 önde kapattı.

69. dakikada gelişen Kardemir Karabükspor atağında Lualua, seri çalımlarla getirip cezasahası dışındaki Birol'a topu aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

70. dakikada yine organize helişen Kardemir Karabükspor atağında Lualua'nın pasında topla buluşan Birol'un düzgün vuruşunu kaleci Mahmut topu kornere çeldi.

80. dakikada soldan gelişen organize Kardemir Karabükspor atağında Ahmet İlhan'ın cezasahası içine ortaladığı topa İlhan Parlak etkili vuramadı. Meşin yuvarlak kalecinin kucağında kaldı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takımın da çabası başka gol getirmeyince konuk Kardemir Karabükspor sahadan 2 - 0 galip ayrılan taraf oldu.

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Volkan Bayarslan, Mustafa İspiroğlu, Mehmet Kısal

Gaziantepspor: Mahmut 4, Medunjanin 3, Bekir 3 (Dk. 22 Şenol 3), Binya 3, İbricic 4, Serdar 5, Ekrem 4, Ivan Kecojejıc 3, Orhan 3 (Dk. 73 Yasin 3), Taşkın 3 (Dk. 59 Turgut 3), Cenk 3

Kardemir Karabükspor: Bora 6, Erdem 6, Yiğit 6, Birol 6, Ahmet 6 (Dk. 89 İshak ?), Deumi 7, Seric 6, İlhan Parlak 6, Mabiala 6, Lualua 7 (Dk. 77 Cernat 5), Hamroun 6 (Dk. 64 Hakan 5)

Goller: Dk. 4 Deumi, Dk. 16 Lualua (Kardemir Karabükspor)
Sarı kartlar: Dk. 22 Senijad İbricic, Dk. 26 Şenol (Gaziantepspor), Dk. 31 Yiğit (Kardemir Karabükspor)

Haberin Devamı

-Gaziantepspor cephesi-

Haberin Devamı

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kendileri için son derece önemli bir maçta kötü oynadıklarını söyledi.

Karaman, 2-0 mağlup oldukları Kardemir Karabükspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, sahalarından üçüncü mağlubiyeti aldıklarını hatırlattı. Rakibi iyi oyunlarından dolayı tebrik edin Karaman, 2-0’dan sonra oyunu riske attıklarını, zaman zaman da tehlikeli pozisyonlar verdiklerini ifade etti.

Kart cezalısı olan Serdar ve Sosa’nın yokluğunun oyun içindeki hamle güçlerini zayıflattığını vurgulayan Karaman, şöyle konuştu: ”Bizim için son derece önemli bir maçta kötü oynadık. Muhammet’in sakatlığı ayrı bir olay. Alacağımız 3 puan bizi çok farklı yere getirecekti. Böyle bir maçı kaybetmek insanı üzüyor ancak telafisi mümkün. Deplasmanda yapacağımız maçlarda 2-3 galibiyet alarak telafi etmek zorundayız. Çünkü bu sahamızda kaybettiğimiz üçüncü maç oluyor. Önümüzdeki hafta kupa maçına çıkacağız. Ardından da deplasmana gideceğiz. En kötü anlamda yenilmeden bu maçı bitirmemiz gerekiyordu.”

Haberin Devamı

-Kardemir Karabükspor cephesi-

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise deplasmanda önemli bir galibiyet aldıklarını, bunu da hak ettiklerini söyledi.

”Özellikle maçın ilk devresi daha farklı olabilirdi” diyen Bakkal, iki haftalık mağlubiyet serisini Gaziantep’te sonlandırdıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Bakkal, ”Özellikle ön tarafta hücum oyuncuları devreye girince çok farklı Kardemir Karabükspor ortaya çıkıyor. Bugün, bunu gerçekleştirdik. Çok önemli bir galibiyet aldık ama devam etmemiz gerekiyor. Gaziantepspor’a başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Yazarlar