Skorer Gaziantepspor, Wagner ile yollarını ayırdı

Gaziantepspor, Wagner ile yollarını ayırdı

17.11.2011 - 16:13 | Son Güncellenme:

.

Gaziantepspor, Wagner ile yollarını ayırdı

Spor Toto Süper Lig’in 8’inci haftasında Gaziantepspor’un 4-2 kazandığı Galatasaray maçında teknik direktör Abdullah Ercan ile tartışan, ardından da bu nedenle yönetim kurulu başta olmak üzere taraftar, teknik kadro ve futbolcu arkadaşlarından özür dileyen Brezilyalı forvet oyuncusu Wagner Ferreria, kulübüyle karşılıklı olarak anlaşarak sözleşmesini feshetti.

Kulüp asbaşkanı ve basın sözcüsü Mehmet Kızıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Wagner’in, kulüp yönetimiyle görüştüğünü ve ayrılma kararını ilettiğini, bunun üzerine futbolcu ile bir araya gelerek karşılıklı olarak sözleşmenin feshedildiğini söyledi.

Wagner’in kendisi ve aile yaşantısından kaynaklanan bir takım nedenlerle bundan sonraki futbol yaşantısını Brezilya’da sürdürmek istediğini bildirdiğini, kendilerinin de halen sözleşmesi devam eden futbolcuyla karşılıklı olarak ayrılma yoluna gittiklerini ifade eden Kızıl, "Wagner’le yollarımızı karşılıklı olarak anlaşarak ayrıldık. Kendisi bundan sonraki futbol yaşantısına Brezilya’da devam etmek istediğini söyledi. Bu karşılıklı anlaşmada kulübümüzün maddi olarak bir kaybı söz konusu değil. Kendisine Brezilya’daki futbol hayatında başarılar diliyoruz. Gaziantepspor’a bugüne kadar verdiği hizmetler için de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mehmet Kızıl, Wagner’den boşalan yer için teknik direktör Abdullah Ercan’ın raporu doğrultusunda gerekli takviyeleri en iyi şekilde yapacaklarını belirterek, "Gaziantepspor büyük bir camiadır. Her futbolcu gelir ve gider ama Gaziantepspor ayakta kalır. En iyi takviyeleri yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Abdullah Ercan ise Wagner’in takımdan ayrıldığını belirterek, "Bize ayrılmak istediğini iletmişti. Biz de kendisinden takım bulmasını istedik. Ülkesine dönüp, futbol hayatını orada devam ettirmek istedi. Kulüple anlaşmayı sağladı ve aramızdan ayrıldı" diye konuştu.

Ercan, Brezilyalı oyuncu ile aralarında bir sorun olmadığını da ifade ederek, "Burası büyük bir camia. Wagner’in yerini doldururuz. Kadrodaki hiçbir oyuncu ile sorunum olamaz. Wagner, kendi isteği ile ayrılmak istedi" dedi.

Gaziantepspor’un, Spor Toto Süper Lig’in 8’inci haftasında Galatasaray ile oynadığı maçta teknik direktör Abdullah Ercan ile tartışan Wagner oyundan çıkmak istememiş, değişiklik için de kenara gelmemişti.

Bu sezon beklentilerin altında bir performans sergileyen Wagner’in, Gaziantepspor kulübüyle 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.