Basketbol Geç gelen özür

Geç gelen özür

01.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ergin Ataman, 20 gün önce attığı tokat nedeniyle özür diledi, “Oyuncumu uyarma ve dikkatini toplama amacıyla da olsa, bu tokadın yarattığı rahatsızlığın farkındayım” diye konuştu.

Geç gelen özür

Ergin Ataman, oyuncusuna tokat atmasıyla ilgili olarak sonunda suskunluğunu bozdu ve kapsamlı bir açıklama yaptı. Basketbol kamuoyunun son dönemde en çok konuştuğu konu olan, Galatasaray Liv Hospital coachunun, öğrencisi Göktürk Ural’ı, Eskişehir Basket ile oynadıkları maçın devre arasında tokatlamasıyla ilgili olarak Ataman’dan bir dizi itiraf geldi.

Haberin Devamı

Aynı zamanda A Milli Basketbol Takımı’nın da Başantrenörü olan Ergin Ataman, sergilediği davranış nedeniyle kamuoyundan özür diledi. Ataman, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun internet sitesinde yer alan açıklamasında üzgün olduğunu belirterek, “Oyuncumu uyarma ve dikkatini toplama amacıyla da olsa, soyunma odasında atmış olduğum tokadın kamuoyunda yarattığı rahatsızlığın farkındayım. Yaşanan bu gelişmelerden olumsuz yönde etkilendim ve çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

‘Dikkatli olacağım’

Ataman şöyle devam etti: “Bu davranışımın bir hata olduğunun farkındayım. Kesinlikle sporcuma yönelik şiddet veya tartaklama amacı gütmüyordum ancak bu şekilde davranmamam gerekiyordu. Tüm spor kamuoyundan özür diler, aynı istek ve inançla Türk basketbolunun gelişmesi ve yeni gençlerin milli takımlarımıza kazandırılması için daha dikkatli ve duyarlı olarak çalışacağımı, örnek olacağımı belirtirim.”

Haberin Devamı

‘Aslında örnek bir insanımdır’

25 yıllık basketbol antrenörlüğünde oyuncularıyla ilişkilerinin hoca-öğrenci ilişkisinden ziyade ağabey-kardeş seviyesinde olduğunu vurgulayan Ataman, “Bugün Basketbol Milli Takımımız ve NBA’de oynayan onlarca genç oyuncunun yetişmesinde katkı vermiş, Türkiye’deki gençlere özellikle de genç antrenörlere örnek olmuşumdur” değerlendirmesinde bulundu.