Galatasaray Gel de transfer yap!

Gel de transfer yap!

24.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın yeni bir futbolcu alabilmesi için 20 milyon euroluk alacakları ödemesi ve 20 milyon liralık vergi ile sigortayı yatırması gerekiyor.

Gel de transfer yap

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Bir transferin gerçekleşebilmesi için kulüplerin futbolcularına, çalışanlarına, başka bir kulübe ya da SGK ile Maliye’ye vadesi geçmiş borcu bulunmaması gerekiyor. Ancak sarı-kırmızılılar bundan dolayı oldukça sıkıntılı...

Ligin ikinci yarısı başlarken birçok kulüp yeni takviye peşinde koşuyor. Bunlardan biri de Galatasaray... Çeşitli isimlerle görüşülüyor, ilgileniyor, masaya oturup pazarlıklar yapılıyor. Teknik anlamda bu transferler mümkün görünse de sarı-kırmızılıların mali durumuna bakıldığında, yeni bir futbolcuyu takıma katabilmek oldukça zor görünüyor.

Belge zorunluluğu

Çünkü transfer talimatına göre kulüpler, transfer ettikleri futbolcuların sözleşmelerinin tescilini talep ederken, TFF’ye, kulüplere, futbolculara, teknik adamlara, sağlık personeline, lisanslı futbolcu temsilcilerine, lisanslı müsabaka organizatörlerine, kulüp çalışanlarına, TFF Yönetim Kurulu ile TFF Yargı Kurulları, mahkemeler, FIFA veya UEFA Yargı Kurulları ile CAS (Spor Tahkim Mahkemesi) tarafından hükmedilen kesinleşmiş kararlardan kaynaklanan vadesi geçmiş borçlarının ödendiğine veya alacaklılar tarafından transfere muvafakat edildiğine dair belgeyi ibraz etme zorunlulukları bulunuyor.

Haberin Devamı

23 futbolcuya ödeme

Galatasaray’ın ise bugün itibariyle 23 futbolcusuna yaklaşık 20 milyon euroluk bir ödemesi bulunuyor. Ödemeler kasım, aralık ve ocak aylarını kapsıyor.

Cim-Bom bunları ödese bile yine de tescil yaptıramayacak. Çünkü talimatta, ikinci koşul ise Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairelerine, vadesi geçmiş borcu olmadığına dair tescil talep tarihinden en fazla 15 gün önce düzenlenmiş bir belge verme zorunluluğu... Sarı-kırmızılıların günü gelen 20 milyon liralık bir ödemesi bulunuyor.

Dursun Özbek yönetiminden gelen ancak Mustafa Cengiz yönetimine yansıyan bu durumdan nasıl çıkılacağı merak edilirken, yeni yönetim de bununla ilgili çalışma içerisine girdi.





Yazarlar