Skorer Geleceğimi ortaya koydum

Geleceğimi ortaya koydum

05.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Geleceğimi ortaya koydum

Geleceğimi ortaya koydum


F.Bahçe'nin hocası Rıdvan, görev almakla büyük riske girdiğini söyledi


Gürcan Bilgiç


Fenerbahçe'nin yeni patronu Rıdvan Dilmen, kolları sıvadı, işe başladı. Dilmen, Fenerbahçe'nin yeni sezonuna kendi kanunları ile imza atmak için hazırlık içinde. Öncelikle "disiplin" derken, belli prensipleri de ortaya koyuyor ve "Uyan uyar, uymayan da uyarılır" tavrını sergiliyor.
Rıdvan öncelikle tam gün mesai istiyor:
"Maçlara üç gün kala sabahtan akşama kadar tesislerde kalacağız. Burasını evimiz yapacağız, maçı yaşayacağız."
Futbolcuların sadece futbolu düşünmesinde ısrarlı:
"Bana işim var diye gelene, senin işin burada derim. Futbolcu yalnızca mesleğini düşünecek. Öyle dükkan açmak, ticarete atılmak yok. Özel sorunu olan ise değil bir gün, bir hafta bile gelmesin lafım olmaz."
Ona göre prenslik devri de bitti:
"Her antrenör tüm futbolcularım eşittir der. Benim için hakikaten öyle. Formayı hakeden alır, etmeyen kulübede benimle oturur."
Ve herkesin sorumluluk sınırını çiziyor:
"Herkes işini yapacak. Ben teknik adamlığımı, futbolcu futbolculuğunu yerine getirecek. Yönetim üstüne düşen vecibeler konusunda titiz olacak. Bunlar gerçekleştiğinde tüm sorunlar çözülecek."
Rıdvan Dilmen sorumluluk almadan önce ismi etrafında dolaşan, "Tecrübesi yok", "Daha hazır değil" şeklindeki yorumları da esnek ama iddialı sözlerle cevapladı:
"Löw'e de asistan dediler ama dokuz maç kazanınca profesör yaptılar. Bugün Feldkamp 3 maç kaybetse yaşlı diye eleştirecekler. Teknik adamlıkta ikinci senem ve ben buradayım. Demek ki herkesin 10 yılda katettiği yolu ben iki yılda almışım. Yönetim beni buraya getirirken riske girdi. Fakat benim riskim daha büyük. Vanspor'da devam etsem, takımı 10. yapsam başarılı olurdum. Her zaman da Fenerbahçe'nin kapıları açık dururdu. Şimdi ise geleceğimi ortaya koydum. Şampiyonluk olmazsa, Rıdvan da olmaz."
Rıdvan, sahaya çıkaracağı takımın sonuna kadar savaşacağını, mücadele edeceğini de söyledi:
"Maçı kaybetsek de berabere kalsak da seyircimiz 'helal olsun, uğraştılar, rakiplerini ezdiler ama olmadı' demeli. Takım olarak sahada savaşacağız. Almak isteğim oyuncular joker gibi olmalı. Ogün ve Johnson bu tip futbolcular. Her maçı ayrı sistemle oynayacağız. Galatasaray ve Beşiktaş'a farklı, 11 kişi ile savunma yapan takıma daha farklı oynamalıyız. Kalıplaşmış bir sistemimiz olmayacak. 20 gün vaktim var ve bu süre içinde en iyi transferi yapacağım. Çünkü transferde kumar olmaz. Kısacası Fenerbahçe seyircisi tribünde çekirdek yiyemeyecek. Fenerbahçe, Fenerbahçe gibi; tek kale oynayacak. 90 dakika herkes ayakta kalacak."
Rıdvan Dilmen yeni göreviyle değişik bir misyon üstlendiğini de açıkladı:
"Bana Fenerbahçe antrenörlüğünün kapısını Fatih Terim açtı. Onun sayesinde göreve geldim. Belki Rıdvan'ı teknik adam yapın demedi ama icraatlarıyla bu yolu açtı. Benim bu sezonki performansım da diğer Türk antrenörlere bu kapıları açacak veya kapatacak."