Galatasaray Gelecek beş yılın önderi

Gelecek beş yılın önderi

09.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray başkanı Dursun Özbek, teknik direktör Igor Tudor'un arkasında durduğunu söyledi, ancak ardından ilginç bir yorum getirdi.

Gelecek beş yılın önderi

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Fatih Terim ile ilgili söylentileri cevaplandıran sarı-kırmızılıların patronu, “Tudor ile 1 sene mukavelemiz var ama şu anda önümüzdeki 5 seneyi planlamak gerekiyor. Bize önderlik yapacak, 5 yıllık futbol projesini yapacak kişilerle çalışacağız” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fatih Terim ve Arda Turan konusunda önemli mesajlar verdi. Sarı-kırmızılıların mevcut bir sisteminin ve hocasının bulunduğunu dile getiren Özbek, “Bu tartışmaların yapılması doğru değil. Bu hafta ligler başlıyor. Kafa karıştıracak manada herhangi bir şey söylemem yanlış olur. Tudor, Galatasaray’ı başarıya ulaştırmak için elinden geleni yapıyor. Yönetim olarak da Tudor’un arkasında durmamız lazım. Hocamızı destekliyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yaptığımız çalışmaların antrenör arayışı olmadığına vurgu yapan Dursun Özbek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tudor’la ilgili yönetim olarak en ufak şüphemiz yok. Galatasaray’ı bu sene başarıya götüreceği konusunda da şüphemiz yok. Kendisiyle 1 sene mukavelemiz var ama şu anda önümüzdeki 5 seneyi planlamak gerekiyor. Yeni bir tesise taşınacağız. Yeni bir tesise taşınırken yapılanmayı yeniden düşünmemiz gerekiyor. Bize önderlik yapacak, 5 yıllık futbol projesini yapacak kişilerle çalışacağız. Hiç kimse öküzün altında buzağı aramasın.”

Arda çalışması

Galatasaray Başkanı, Barcelona’da forma giyen Arda Turan’ın futbolu Galatasaray’da bırakmasını istediklerini ve bu transfer için çalışmalarının olduğunu belirtti. Arda’nın çok iyi bir Galatasaraylı olduğunu vurgulayan Dursun Özbek, “Arda bizim evladımızdır. Elbette Arda’nın hizmet vereceği en önemli yer Galatasaray’dır. Arda’nın buraya gelmesi, futbolu burada bırakması en büyük arzumuzdur. Bu manada çalışmalarımız var” dedi.

Ndiaye beklentisi
Başkan Dursun Özbek, Osmanlıspor’dan transfer ettikleri Badou Ndiaye’ye çok güvendiğini dile getirerek, “Sezon içinde Ndiaye’nin bize ne kadar faydalı olacağını herkes görecek. Kimse rakamların arkasından Ndiaye’yi yıpratmaya çalışmasın. Badou Ndiaye, Galatasaray’ın harcadığından daha fazla bize prestij ve kaynak oluşturacak bir isim” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Özbek aday oldu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığına aday olma kararı aldı.
Sarı-kırmızılı kulübün yetkililerinden alınan bilgiye göre, Özbek, vakfın yarın yapılacak genel kurulunda başkanlığa adaylığını koyacak.
Dursun Özbek, Göksel Gümüşdağ’ın görevi bırakacağını duyurmasının ardından Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfının başkanlığına adaylık kararı alan ilk isim olarak dikkati çekti.
‘Hesabı kitabı çok iyi yaptık’
Dursun Özbek, yaptıkları transferlerle kulübü mali açıdan zora sokacak bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.
Özbek, “Sezona çok iddialı hazırlanıyoruz. Tek amacımız şampiyon olmak. Gerekli transferleri yaptık. Eksiğimiz varsa yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman hesabın dışında bir hareket yapmıyoruz. ‘Riva’dan gelen para harcanıyor’ deniyor. Galatasaray’ın futbol bütçesi bellidir. 2018 itibarıyla dikkat edilmesi konu bütçenin dikkatli takip edilmesidir. Burada kimsenin zerre kadar tereddüdü olmasın. Hesabımızı kitabımızı çok iyi yaptık. Bütçe içindeki harcamaları yapıyoruz. Kimse algıyla G.Saray’ı yıpratma peşinde olmasın” dedi.