Fenerbahçe Gelirler donduruldu!

Gelirler donduruldu!

21.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü, UEFA tarafından inceleme başlatıldığını resmen açıkladı.

Gelirler donduruldu

Sarı-lacivertli kulüpten borsaya yapılan duyuruda, “Finansal Fair Play kurallarından Başa Baş (Break Even) kuralına uyumsuzluk nedeni ile şirketimizle ilgili inceleme başlatıldığı öğrenilmiş olup, 4 Aralık günü UEFA merkezinde bir görüşme yapılacaktır” denildi, UEFA gelirlerinin geçici olarak dondurulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

UEFA’nın iki Türk kulübünü daha incelemeye aldığı haberi gündeme bomba gibi düşerken, Fenerbahçe cephesinden açıklama geldi.

Finansal mali-fair play çerçevesinde gelir ve giderleri arasında dikkat çekici fark bulunan Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerine ait UEFA gelirlerinin geçici olarak dondurulmasından sonra Fenerbahçe Kulübü mevcut durumu borsaya da bildirdi.

Sarı-Lacivertli kulüpten borsaya yapılan duyuruda, “UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu tarafından Finansal Fair Play kurallarından Başa Baş (Break Even) kuralına uyumsuzluk nedeni ile şirketimizle ilgili inceleme başlatıldığı öğrenilmiş olup, konuyla ilgili olarak 4 Aralık günü UEFA merkezinde bir görüşme yapılacaktır. İnceleme sonuçlanıncaya kadar bu aşamada kulubümüzün UEFA gelirleri geçici olarak dondurulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

UEFA’nın özel olarak yürürlüğe koyduğu, Finansal Fair Play’de, Başabaş Kuralı büyük önem arz ediyor. Fenerbahçe’nin de 4 Aralık Cuma günü yapacağı görüşmelerde bazı dikkat çekici maddeler gündeme getirilecek. FFP çerçevesinde en önemli sayılan bu kurala göre, sarı-lacivertlilerin bir takvim yılı içerisinde sportif ve iktasadi faaliyetleri sonunda bir zarar olup olmadığına bakılacak.

2013-14 sezonundan itibaren uygulanan bu karara göre, 2015-16 sezonu baz alınıp rakam en fazla 30 milyon euro olarak belirlenecek. Ayrıca 5 milyon euroluk da bir opsiyon payı bulunacak. Oluşacak herhangi bir sıkıntıda karar bir sonraki sezon için yani 2016-17 sezonu için uygulanacak. Bu yaptırımlar ise puan silme, Avrupa kupalarından men ve transfer yasağı gibi kalemleri içeriyor. Başabaş Kuralı’na kadar UEFA gelirlerinin dondurulması ise tamamen rutin prosedür olarak belirtiliyor.

Trabzon da açıkladı

Bu arada UEFA, inceleme başlattığı Trabzonspor Kulubü’nün de Avrupa Kupası gelirlerini geçici olarak dondurdu. Kararı Trabzonspor resmi internet sitesinden açıkladı.

Milliyet farkı

Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin UEFA tarafından incelemeye alındığı haberi dün sadece Milliyet’te yer almıştı.