Galatasaray 'Gemi batarsa beraber gideriz'

'Gemi batarsa beraber gideriz'

18.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalyan hocanın, “Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama ortak bir amaç için buradayız. Profesyonellikte küsmek olmaz. Herkes işine dört elle sarılmalı. Bu gemi batarsa hep beraber gideriz” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı. Bursa maçının devre arasında yaşanan kenetlenmede Sneijder’in büyük rol oynadığı vurgulandı

Gemi batarsa beraber gideriz

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Bursaspor’u 2-0 geriye düştüğü maçta 5-2 mağlup etmeyi başararak, Ziraat Türkiye Kupası’da finale yükselen Galatasaray’da moraller yerine gelirken, oyuncular arasındaki iletişim de sergilenen güzel futbol kadar hafızalara kazındı.

Sarı-kırmızılı futbolcuların gollerden sonra yerli-yabancı ayrımı yaşanmadığını göstermek istercesine bir arada oluşu, maçın başında zor sakinleştirilen Burak’a, Snejder’in öğütlerde bulunması, Melo’nun skor 2-0 olunca bütün takıma moral vermesi veya Selçuk’un attığı gol sonrası Sneijder’le yaşadığı özel diyalog dikkatleri çekmişti.

Takım içi sorunların ve camianın da büyük rahatsızlık duyduğu gruplaşmaların kötü sonuçların ardından sürekli gündeme gelmesi herkesi huzursuz ederken, Teknik Direktör Roberto Mancini’nin, Sivasspor maçından sonra oyuncularla konuşmanın Bursa’daki kenetlenmede birinci derecede etkili olduğu belirtildi.
İtalyan hocanın, “Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ama ortak bir amaç için buradayız. Profesyonellikte küsmek ve alınganlık olmaz. Herkes işine dört elle sarılmalı. Bu gemi batarsa hep beraber gideriz. Artık sezon sonu geldi ve telafi edemeyeceğimiz maçlar oynuyoruz. Bir bütün olun ve kırgınlıklara son verin” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Mancini’nin yaptığı bu konuşmanın Florya’daki değişimin ana sebebi olduğu belirlendi.

‘Bu son şansımız’
Futbolcular arasındaki birlik ve beraberlik Bursa maçında net bir şekilde gözlemlenirken, sarı-kırmızılıların devre arasında birbirlerini motive etmek için yoğun çaba harcadıkları kaydedildi.
Maçın yıldızı Wesley Sneijder’in muhteşem geri dönüşte psikolojik olarak da rol aldığı ortaya çıktı. Hollandalı futbolcunun, “Bu son şansımız. Kötü bir sezon geçiriyoruz ama en azından bir kupa alabiliriz. Bu bize moral olur. Attığımız gol onları psikolojik olarak yıktı. Şimdi çıkıp bu turu geçelim” diyerek takım arkadaşlarını ateşlediği vurgulandı.

Haberin Devamı