Futbol Gençlerbirliği Fenerbahçe maç sonucu: 0-1

Gençlerbirliği Fenerbahçe maç sonucu: 0-1

20.12.2015 - 19:04 | Son Güncellenme:

Gençlerbirliği Fenerbahçe maçında heyecan doruktaydı. Fenerbahçe deplasmanda Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Gençlerbirliği Fenerbahçe maçının detayları haberimizde..

Gençlerbirliği Fenerbahçe maç sonucu: 0-1

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Gençlerbirliği ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan ve hakem Mete Kalkavan'ın düdük çaldığı mücadele 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sonuçlandı. Konuk ekibe 3 puanı getiren tek gol 34. dakikada Fernandao'dan geldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de sarı kart gören Luis Nani ve Fernandao, ilk yarının son haftasında oynanacak Sivasspor maçında cezalı duruma düştü.Bu sonucun ardından puanını 37'ye çıkaran Fenerbahçe maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yeniden oturdu. Gençlerbirliği ise 13 puanla 16. sırada kaldı.

PERAIRA'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ne konuk olan Fenerbahçe, geçen hafta Medipol Başakşehir'le oynadığı maça göre 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-lacivertlilerde, sakatlığı bulunan Alper Potuk'un yerine Markovic, Caner Erkin'in yerine Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan'ın yerine de Diego ilk 11'de maça başladı.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Raul Meireles ile Alper Potuk'un yanı sıra Mehmet Topuz da maç kadrosunda yer almadı. Sakatlığı geçen Volkan Şen ve Van Persie ise yedek kulübesinde forma bekledi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği karşısında Fenerbahçe'nin kalesini Volkan Demirel korurken, savunma hattını Gökhan Gönül, Kjaer, Alves ve Hasan Ali Kaldırım oluşturdu.

Savunmanın önünde Mehmet Topal ve De Souza yer alırken, orta sahada Diego, Markovic ve Nani forma giydi. Sarı-lacivertlilerin forvetinde ise Fernandao şans buldu.

GENÇLER'DE KAPLAN ETKİSİ

Ligde zor günler geçiren Gençlerbirliği'ni karşılaşmaya teknik direktör Mustafa Kaplan çıkardı.

Medicana Sivasspor karşılaşması sonrasında yolların ayrıldığı teknik direktör Mehmet Özdilek'in yerine, takımın başında Kaplan yer aldı.

Gençlerbirliği'nin 11'inde ise ligde son yapılan Medicana Sivasspor maçının kadrosuna göre 5 değişiklik yapıldı. Sakatlıkları bulunan futbolculardan Ahmet Çalık'ın yerine Ferhat Görgülü, Doğa Kaya'nın yerine Dimitriadis, kart cezalısı Campos'un yerine Guido Koçer, teknik ekip tarafından kulübeye çekilen Ahmet Oğuz'un yerine Latovlevici ve İrfan Can Kahveci'nin yerine de Landel forma giydi.

FENERBAHÇE HIZLI BAŞLADI

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmaya konuk Fenerbahçe hızlı başladı. Yoğun sis altında oynanan maçın ilk tehlikeli atağı 3. dakikada Fernandao'dan geldi. Soldan Hasan Ali'nin ortasına iyi yükselen Fernandao kafa vuruşunu yaptı ancak top az farkla dışarı gitti.

Haberin Devamı

Bu pozisyondan 4 dakika sonra yine Fernandao gol pozisyonuna girdi. Yine sol kanatta topla buluşan Nani son çizgiye inmeden ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Johannes Hopf sağ köşeye uzandı ve gole izin vermedi.

MARKOVIC ORTALADI, FERNANDAO AFFETMEDİ

Fenerbahçe, dakikalar 34'ü gösterdiğinde Fernandao ile 1-0 öne geçti. Diego'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Lazar Markovic son çizgiye inerek ortasını uzak direğe doğru yaptı. Bu noktaya savunmadan önce hareketlenen Fernandao kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

İlk yarıda başka önemli pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle gitti.

DIEGO RIBAS GOLE YAKLAŞTI

İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi hızlı başlayan Fenerbahçe henüz 48. dakikada gole yaklaştı. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Nani ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Savunmanın müdahalesinden sonra Simon Kjaer'dan seken top penaltı noktası sol tarafında Diego'nun önünde kaldı. Brezilyalı yıldızın vuruşunda top kalenin sağ tarafından dışarı çıktı.

Haberin Devamı

NANI VE FERNANDAO SARARDI

İkinci yarıda Fenerbahçe'nin iki önemli yıldızı sarı kart görerek cezalı duruma düştü. İlk yarıda Uğur Çiftçi ile sık sık tartışan Nani, 55. dakikada rakibiyle girdiği mücadele sonrası hakemden sarı kart gördü. Nani'den 6 dakika sonra bu kez Fernandao yaptığı hareket sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

Sarı kart ceza sınırında yer alan iki oyuncu ilk yarının son maçı olan Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

MEHMET TOPAL YAN AĞLARI VURDU

Karşılaşmanın 67. dakikasında Fenerbahçe net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sağ kanattan Nani'nin kullandığı köşe vuruşunda Fernandao topu penaltı noktasına doğru indirdi. Bruno Alves'in yerden vuruşu kaleci Hopf'tan sekerek sol çaprazdaki Mehmet Topalk'ın önünde kaldı. Mehmet Topal altıpasın solundan vuruşunu yaptı ancak top yan ağlarda kaldı.

PEREIRA'DAN OYUNA MÜDAHALE

Haberin Devamı

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira 77. dakikada oyuna ilk müdahalelerini yaptı. Portekizli teknik adam Brezilyalı yıldızı Diego Ribas ve Sırp oyuncu Lazar Markovic'i kenara aldı. Pereira bu oyuncuların yerine Ozan Tufan ve Volkan Şen'i oyuna sürdü. Bu hamlelerin ardından Pereira 82. dakikada Fernandao'yu kenara alarak Robin van Persie'yi oyuna alarak 3 değşiklik hakkını da kullandı.

TEMPO DÜŞTÜ, SON DÜDÜK GELDİ

Fenerbahçe'nin değişikliklerine Gençlerbirliği ise Iasmin Latovlevici-Berat Tosun hamlesiyle yanıt verse de rakip kalede etkinlik kazanamadı. Temposuz geçen son bölümün ardından hakem Mete Kalkavan maçın son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe, zorlu Gençlerbirliği deplasmanından 1-0 galibiyetle ayrıldı.

Yazarlar