Basaksehir Gerçek lider!

Gerçek lider!

23.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezonun ikinci yarısında kaldığı yerden devam eden Başakşehir, oyunu ve kadro kalitesiyle rakip tanımıyor.

Gerçek lider

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Ligin zirvesinde yer alan turuncu-lacivertliler, yarış verdiği Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı adeta gölgede bırakıyor. Kadro mühendisliği ve taktik yapısıyla en formda takım olan Abdullah Avcı ve öğrencileri, şampiyonluğa yürüyor.

Süper Lig’de ikinci yarıya hızlı bir giriş yapan Medipol Başakşehir’in Bursaspor deplasmanında aldığı 3-0’lık galibiyet büyük beğeni topladı. Son 2 sezondur ciddi anlamda zirve yarışının içerisinde olan turuncu-lacivertliler, yarıştaki rakipleri Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı da her anlamda geride bıraktı.

Abdullah Avcı’nın takımı son 4 sezonda sürekli üzerine koyan yapısıyla ilerlerken, bu sezon özellikle kadro mühendisliğinde zirve yaptı. Avcı’nın kurduğu taktiksel sisteme uygun transferlerle doğru bir politika izleyen İstanbul ekibi, rakiplerinin nerede eksiği varsa o bölgede öne geçti.

Haberin Devamı

Örneğin, Fenerbahçe’de orta sahada çift yönlü oyuncu eksikliği 3 sezondur Emre Belözoğlu ile kapanıyor. Emre’nin bilhassa bu sezon yakaladığı ivme ise milli takıma geri dönmesiyle tescillenmişti. Beşiktaş’ın şu anda forvet arayışı varken Başakşehir Adebayor ile rakiplerini korkutuyor. Togolu yıldız adeta ikinci baharını yaşarken saha içi ve saha dışı önemli katkılar sunuyor.

Alkış alıyor
Savunmada da bu sezon Şampiyonlar Ligi elemelerinden bu yana Epureanu-Attamah ikilisinin kurduğu tandem alkış alıyor. Kanatlarda da Arda Turan takviyesiyle beraber Visca, Mossoro, Elia ve büyük maçların adamı Kerim Frei öne çıkıyor. Ayrıca yine başta Galatasaray olmak üzere rakiplerin beklerde yaşadığı sorunlar Çaicara ve Clichy ile hiç yaşanmadı.

Yazarlar