Futbol Gizli hedef Aboubakar

Gizli hedef Aboubakar

28.06.2019 - 00:14 | Son Güncellenme:

Golcü arayışını sürdüren Fenerbahçe'nin listesindeki birinci adayın Kamerunlu yıldız olduğu ortaya çıktı.

Gizli hedef Aboubakar

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Soldado ve Slimani ile yollarını ayıran, Michael Frey’i kadroda düşünmeyen sarı-lacivertlilerin, Porto forması giyen Vincent Aboubakar’ı renklerine bağlamaya çalıştığı belirlendi. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın, sakatlığını atlatan ve sahalara dönen 27 yaşındaki oyuncunun transferi için yönetime bastırdığı ifade edildi.

Fenerbahçe’de forvet hattında Soldado ve Slimani’nin ayrılması, Frey’in de kadroda düşünülmemesinden dolayı arayışlar hızlandı. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın hücumda bir an önce hamle yapılmasını istediği öğrenildi. Bu doğrultuda çalışan sarı-lacivertlilerin esas hedefinin Vincent Aboubakar olduğu belirlendi.

2016-17 sezonunda kiralık olarak Beşiktaş forması giyen Aboubakar’la ilgilenen Fenerbahçe, her türlü hazırlığını yapıyor. Ersun Yanal’ın çok beğendiği Kamerunlu golcü için yapılacak teklifin yanında diğer bütün araştırmalar da gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

4 Mayıs’ta döndü

Bu çalışmalar sürerken sakatlık konusu öne çıktı. 29 Eylül 2018’de Porto formasıyla Tondela’ya karşı oynadıkları lig maçında aldığı darbe sonrası sol diz ön çapraz ve iç yan bağlarında yırtık tespit edilen Kamerunlu golcü hemen ameliyat edilirken, kariyerinin en sıkıntılı sürecini yaşamıştı. İyileşme ve rehabilitasyon süreçleri zorlu geçen Aboubakar ancak 4 Mayıs 2019’da bir resmi maçta yer alabilmişti.

Seedorf almadı

Edinilen son bilgilere göre Aboubakar yaşadığı bu ağır sakatlığı atlattı. Porto’nun sağlık ekibi de sık sık medya bilgilendirmeleri yaparak tecrübeli futbolcunun tamamen iyileştiğini onayladı. Buna karşın yıldız golcü, Kamerun Milli Takımı için Mısır’da devam eden Afrika Uluslar Kupası’nda geniş kadroya alınsa da eksiğinin çok olması sebebiyle 23 kişilik kadroya seçilmedi.

Teknik Direktör Clarence Seedorf, maç ve antrenman eksiği ile fiziksel kondisyon konusundaki handikapları nedeniyle, sadece 1 ay sürecek kritik turnuvada Aboubakar’ı riske etmeyip, daha hazır oyuncuları seçtiğini bildirdi.

Başarılı operasyon

Sol diz ön çapraz bağı ve yan iç bağlarındaki yırtık sonrası Vincent Aboubakar için hızlı bir şekilde ameliyat kararı çıkmıştı. Kamerunlu golcünün ameliyatını da Portekiz’in en ünlü ve en başarılı doktorlarından Profesör Jose Carlos Noronha ile ekibi gerçekleştirdi. Porto kulübüyle de koordineli yapılan bu operasyon sonrası Noronha, ameliyatın çok başarılı geçtiğini rapor etti. Aynı raporlar Kamerun Milli Takımı ile de paylaşıldı.

Finalde oynamadı
Ağır sakatlığını yaklaşık 7 ayda atlatan Vincent Aboubakar, Porto’nun 25 Mayıs 2019 tarihinde Sporting Lizbon ile oynadığı Portekiz Kupası finalinde yer alamadı. Aboubakar’ın bu yokluğunun geçmiş sakatlığıyla bir alakası olmadığı aktarıldı. Kamerunlu yıldız forvetin kas problemleri yaşadığı kaydedildi.
Bu kas sakatlığının sebebi olarak da 27 yaşındaki futbolcunun fiziksel eksikleri gösterildi. Yıldız ismin, 7 aya yakın bir süre maç ve takım antrenmanları temposundan uzak kalması nedeniyle vücuduna bir anda yükleme olduğu, bunun akabinde kas sorunları yaşadığı bildirildi. Ancak Aboubakar daha sonra Kamerun’un Afrika Uluslar Kupası için seçilen geniş kadrosunda yer aldı.
Beşiktaş’la şampiyon
Türkiye’ye yabancı olmayan Vincent Aboubakar, 2016-17 sezonunda Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giydi. Aboubakar, siyah-beyazlı forma altında Süper Lig’de şampiyonluk yaşadı. 27 yaşındaki oyuncu, UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final oynayan takıma da önemli katkı verdi. Avrupa’da skor katkısıyla parlayan Aboubakar, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde oynadığı 9 maçta 6 gol kaydetti. Deneyimli oyuncu ligde ise 27 maçta 12 gol atıp 4 asist yapmıştı.

Yazarlar