Gökhan Türe

Gökhan Türe

gture@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

12 bine yakın seyircinin yarattığı aşırı motivasyon ortamı, oyunun başında Devler’in hücum potansiyelini gelişigüzel denemelerle sekteye uğrattıysa da, aslolan savunma, tıpkı elemelerin diğer dört maçında da olduğu gibi standardını tutturunca, sıkıntılı başlangıç sorun olmaktan çıktı.
12 Dev Adam, artık oturmuş takım kimliği ve çok fonksiyonlu oyuncularıyla üst düzey bir takım olduğunu beşinci kez ve üzerine basa basa kanıtlarken, bir maçı daha açık ara kazanarak, belki de başlangıçta kimsenin hayal bile etmediği kadar kolay bir grup birinciliğini alnının hakkıyla aldı.
Çok fonksiyonlu dedik; açalım... İki uzun Fatih ve Cemal’in, henüz sekiz dakika dolmadan - ve çoğu da kolay çalınan - ucuz düdüklerle pota altında yarattığı “gedik”, Kerem Gönlüm, Ersan ve Hidayet gibi işi pivotluk olmayan üç isimle kapatıldı. İkisi forvet (Ersan ve Hido), biri de power forvet olan bu üçlü, uzun savunmasından, aldıkları ribaundlara, bu bölgeye üstlerine vazife olmasa da mükemmel biçimde yama yaptılar. Hatırlatalım; Kerem Gönlüm, bu görevi zaten önceki üç karşılaşmada da başarıyla yerine getirmişti.

Haberin Devamı

Alkışı hak ettiler
Gelelim bir başka Kerem’e; Tunçeri’ye... Maça girdiği anda takıma resmen hırs veren, ateşleyen tecrübeli guard, Ender Arslan ile “düet yapmaya” dün de devam etti. Tunçeri, maçın kırılma noktasında başrolü oynayan, kısacası çaldığı toplar, asistler ve üçlüklerle yine sahanın sivrilen ismi oldu. Ersan da dün hem ribaundlarda, hem de skorda, önceki dört maçta yaptığını fazlasıyla yerine getirirken, maçın kopmasında Kerem ile birlikte en aktif role soyundu.
İşin özeti Devler, Abdi İpekçi’ye niye 12 bin seyircinin geldiğini, niye futboldaki Şampiyonlar Ligi ziyafetini riske edip, 12 Dev Adam’ı tercih ettiğini nefis bir basketbol şovla çok iyi izah ettiler; alkışı da fazlasıyla hak ettiler...