Basketbol Göksenin kapışması

Göksenin kapışması

15.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde potada gerilim yaşandı. Sarı-lacivertliler, Göksenin’den “61 numaralı oyuncu” diye söz etti, Cim-Bom ise, “malum kulüp” diyerek buna sert bir karşılık verdi.

Göksenin kapışması

Fenerbahçe Yönetimi, potadaki derbi maçının bir süre durmasına, gerginliklerin yaşanmasına ve anonsların yapılmasına sebep olduğunu düşündüğü Galatasaraylı Göksenin Köksal için açıklama yaptı, sarı-kırmızılılar da buna karşılık verdi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin kulüp internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

“Rakip takımın 61 numaralı oyuncusunun, özellikle takımımız farkı açtığında, tribünlere yönelik galiz küfürleri ve vücut hareketleri, tüm kamuoyunun malumudur. Bahse konu oyuncunun geçmişten bugüne süregelen tahrikleri, küfürleri ve Fenerbahçe camiasına yönelik, sporun ruhuna aykırı her türlü eylemi için hem 6222 sayılı yasa, hem de Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Talimatları nezdinde gerekli şikayetler delilleriyle birlikte yapılacaktır.”

20 Kasım

Galatasaray da, yaptığı karşı açıklamada, “Sporda dostluk, fair play ve barıştan sadece kendi çıkarları söz konusu olduğunda bahseden malum camianın 20 Kasım’da oynayacağımız önemli maç öncesi tahriklerine cevap hakkımızı saklı tutar, spor kamuoyunu kışkırtan ve gerginlik yaratmak isteyen bu davranışı kınadığımızı bildiririz. Malum kulüp başkanının ve kaptanının, takımlarının ceza almaması için üçüncü anonsu bizzat yaptıkları bir salonda yaşanan rezilliklerin Galatasaray’ın milli oyuncusu üzerinden aklanmaya çalışılması, Türk halkının zekasına hakarettir” ifadeleri kullanıldı.