Konyaspor Gol düellosu Karabük'ün

Gol düellosu Karabük'ün

13.12.2013 - 22:18 | Son Güncellenme:

Kardemir Karabükspor, deplasmanda Torku Konyaspor'u 3-2 mağlup etti. Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, maçın ardından istifasını açıkladı. İşte maçın golleri...

Gol düellosu Karabükün

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Kardemir Karabükspor, deplasmanda Torku Konyaspor'u 3-2 mağlup etti.

Haberin Devamı

Konya Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada Karabükspor'a galibiyeti getiren goller 5. ve 33. dakikada (pen.) İlhan Parlak ve 64. dakikada Yiğit İncedemir'den geldi. Torku Konyaspor'un sayıları ise 25'te Ali Çamdalı ve 58'de Hasan Kabze'den geldi. Konyaspor adına Ali Çamdalı, 90. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Karabükspor 23 puana yükseldi. Torku Konyaspor ise 16 puanda kaldı.

UĞUR TÜTÜNEKER: "GÜZEL GÜNLER VE SIKINTILI GÜNLER OLDU. TAKIM KÖTÜ DEĞİL. İKİ MAÇI DAHA VAR"

Torku Konyaspor'un teknik direktörü Uğur Tütüneker, 3-2 Kardemir Karabükspor'un üstünlüğü ile biten maçın ardından istifa ettiğini açıkladı.
Bir daha geri dönüşün olmadığını belirten Tütüneker, "Taraftara ve sizlere (basın mensuplarına) geldiğimiz bu süreçte herkese teşekkür ediyorum. Görevi bıraktım diyebilirim. Bir daha geri dönüşü yok. Herkese teşekkür ediyorum. Varsa hatamızı hakkınızı helal edin. Ben herkese helal ediyorum. Bir sene 1 hafta oldu, güzel günler ve sıkıntılı günler oldu. Takım kötü değil. İki maçı daha var."dedi.

Haberin Devamı

İŞTE GOLLER:



MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI:
1. dakikada Hasan'ın ara pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına yaklaşan Ömer Ali'nin şutunda top kaleci Waterman'da kaldı.
3. dakikada sol taraftan İshak'ın kullandığı köşe vuruşunda Mabiala kafayla topu ceza sahasına indirdi. Yerden seken topu iyi takip eden İlhan kafayla meşin yuvarlığı ağlara gönderdi: 0-1
24. dakikada Mehmet Uslu'nun sağdan kullandığı köşe atışında ceza sahasında iyi yükselen Ali Çamdalı topu ağlarla buluşturdu: 1-1
27. dakikada Ömer Ali'nin sağdan ortasında ceza sahasına topla buluşan Thorvaldsson'un kafa şutunda meşin yuvarlak az farkla kalenin yanından auta çıktı.
33. dakikada İshak'ın ceza sahasına ortasında topa iyi yükselen Akpala'nın kafa vuruşunda top Selim'in koluna çarptı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. İlhan'ın kullandığı penaltı vuruşunda top ağlara gitti: 1-2

İKİNCİ YARI:
58. dakikada Tolga'nın, sağdan ceza sahasına ortasında, defanstan seken topu iyi takip eden Hasan'ın yerden sert şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-2
64. dakikada İshak'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda kaleye giden topu İtandj uzaklaştırmak istedi. Havalanarak ceza sahasına inen topu Mabiala kafayla kale önüne gönderdi. Yiğit'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-3
90+3'te Ali Çamdalı ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Stat: Konya Atatürk
Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Serhan Malkoç, Samet Çavuş
Torku Konyaspor: Itandje, Selim Ay, Mehmet Güven (Dk. 74 Recep Aydın), Ömer Ali Şahiner (Dk. 59 Erdal Kılıçaslan) , Ali Çamdalı, Tolga Ünlü, Thorvaldsson, Borek (Dk. 46 Djalma), Ali Turan, Mehmet Uslu, Hasan Kabze
Kardemir Karabükspor: Waterman, Yiğit İncedemir, Mabiala, Sow, Furkan Özçal, İlhan Parlak, Akpala (Dk. 90+2 Emre Özkan), Uğur Uçar, Hamroun (Dk. 77 Pedersen) , İshak Doğan, Erkan Kaş (Dk. 90 Ahmet İlhan Özerk)
Goller: Dk. 3 ve 33 (penaltıdan) İlhan, Dk. 64 Yiğit (Kardemir Karabükspor) Dk. 24 Ali Çamdalı, Dk. 58 Hasan (Torku Konyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 90+3 Ali Çamdalı (Torku Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 32 Selim, Dk. 59 Mehmet Güven, Dk. 90+2 Mehmet Uslu (Torku Konyaspor) Dk. 75 Erkan, Dk. 85 İshak (Kardemir Karabükspor)

Haberin Devamı

TORKU KONYASPOR BAŞKANI ŞAN: "HOCAMIZ, HAKEM HATALARINDAN DOLAYI İSTİFA ETTİ"

KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KAFKAS: "OYUNCULARIMIN ALINLARINDAN ÖPÜYORUM"


Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, teknik direktör Uğur Tütüneker'in istifasını hakem hatalarına bağladı. Tütüneker'in istifası sonrası açıklama yapan ve hakemlerden yana muzdarip olduklarını ifade eden Ahmet Şan, geçmiş haftalarda da hakemlerin Konyaspor aleyhine bir çok kararlar verdiğini anlattı.
Şan, "Bu haksızlıklar karşısında hocamız istifa etti. Yöneticilerimize bazı işlemler yapılıyor. Her şey darmadağın. Şu an yönetim kurulu olarak son durumu değerlendireceğiz ve Konyaspor için en doğru kararı vermek durumundayız. Maalesef hakemlerin sayesinde Konyaspor sürükleniyor. Biz bugüne kadar bir çok sıkıntılar yaşadık. Basınla olsun bir çok sorunlar yaşadık ama. Bunu tüm spor camiası görsün. Hakemlerin ne denli önemli olduğunu, bir hakem hatasının nelere sebep olacağını Konyaspor da görsünler. Birkaç haftadır aleyhimize bir çok hatalar yapılıyor. Bugün bardağı taşıran son damlaydı. 3-3'ü yakalasak belki dördüncü gol oluşacaktı kalemizde. Ben hayretler içerisinde kaldım. Hakemlerimiz Avrupa'da maç yönetiyor. Tebrik ediyoruz. Çok iyi hakemlerimiz var. Onlar Türkiye'nin gururu fakat bu şekilde Konyaspor'a rast gelmesi bizim şanssızlığımız diyelim. Ama bir hoca bırakmak durumunda kalıyor. Takım düşme potasında. Böyle bir takımın kaderiyle oynanamaması gerektiğini düşünüyorum. Ama Konyaspor taraftarları müsterih olsun. İnşallah Konyaspor bugünde oluşan krizden çıkmasını bilecektir" dedi.

Haberin Devamı

OYUNCULARIMIN ALINLARINDAN ÖPÜYORUM
Soyunma odalarındaki basın toplantısında karşılaşmayı kazanan oyuncularını tebrik eden, Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "Maçın oyun anlayışından çok olağanüstü mücadele eden oyuncuları tebrik ediyorum. Her iki takım da insan üstü mücadele verdiler. Önemli bir çıkışımız var. Bunda aslan payı oyuncularımındır. Alınlarından öpüyorum. Teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

BU ŞARTLARA UYMAK ZORUNDAYIZ
Basın mensuplarının kış koşullarında oynan maçları sorması üzerine cevap veren Kafkas, 'Sivas Konya, Kayseri gibi şehirlerde maçların gündüz oynanması daha iyi olur. Bu don sahada oynamak çok zor. Federasyon böyle bir karar Verdi. Bu şartlara ayak uydurmak zorundaydık." diye konuştu.
Son haftalarda iyi çıkışları olduğuna dikkat çeken Kardemir Karabükspor'dan İlhan Parlak, kötü saha şartlarına rağmen maçı kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Uğur Uçar Konya'ya puan almayla geldiklerini ve aldıkları içinde mutlu oldukların açıkladı.

HAKEMİN VERDİĞİ YANLIŞ KARARLA UĞUR HOCA İSTİFA ETTİ
İstifa eden Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker'in ardından basın toplantısına gelen Konyasporlu Mehmet Uslu ise istifayı değerlendirirken şunları söyledi:
"Uğur hocanın istifası hepimizi üzdü. Uğur hoca hem teknik direktörlüğü, hem insanlık ve hocalık kalitesiyle üst düzey bir insan. Hakemin vermiş olduğu hatalı karar sonucu Uğur hoca istifa etti. Biz bırakmasını istemiyoruz ama kendi kararıdır ve gerekçeleri vardır. İnşallah istifasını geri çeker ve yolumuza devam ederiz. Bırakırsa kendi adıma ve futbolcu arkadaşları adına üzülürüm. Bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum." Daha sonra açıklama yapan Thorvaldsson Gunnar ise Teknik Direktör Uğur Tütüneker'in istifasına şaşırdıkların söyledi.