Almanya Bundesliga Gomez Türkiye'den ayrılık nedenini açıkladı!

Gomez Türkiye'den ayrılık nedenini açıkladı!

09.12.2016 - 16:50 | Son Güncellenme:

Galatasaray'dan ayrılan Kevin Grosskreutz'un ardından, bir başka Alman futbolcunun daha ülkesine, ailevi nedenlerden dolayı döndüğü ortaya çıktı.

Gomez Türkiyeden ayrılık nedenini açıkladı

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Mario Gomez, Almanya Futbol Federasyonu'nun internet sitesine bir röportaj verdi. Süper Lig'de gol kralı olduktan sonra sürpriz şekilde Türkiye macerasına son veren yıldız futbolcu, Wolfsburg'a transfer olmuştu.

Almanlar Gomez'e Türkiye ve Beşiktaş ile ilgili de sorular yöneltti. Onlardan bir tanesi "Beşiktaş ile geçen sezon şampiyonluk yaşadın. Senin için ne kadar iyi bir dönemdi?" sorusuydu ve 31 yaşındaki forvet şu yanıtı verdi:

'Beşiktaş: Çok önemli bir sezondu'

"Çok önemli bir seneydi. Sadece başarılı olduk diye değil; tekrar futbol oynuyor olmaktan keyif aldığım için de çok önemliydi. Yeniden sahada bir şeyler yapan birisi haline gelmek beni mutlu bir insan haline getirdi. Tekrar milli takıma dönmemi sağladı ki bu en büyük hedefimdi".

Haberin Devamı

'Sokakta rahatça takılıyordum'

Sıradaki ilgili soru "Türkiye'deki taraftarlar çılgın. Sokaktayken dikkatleri üzerine çekmeden rahatça yürüyebiliyor muydun?" şeklinde geldi, Gomez şu yanıtı verdi: "İnsanların düşündüğü kadar da kötü değil. Nereye istersem gidebiliyor, ne istersem yapabiliyordum. Elbette genç futbol fanatiklerinin bulunduğu belli mekanlar vardı, ancak şehir merkezinde herşey gayet sakindi. Restoranda yemek yiyebiliyor, alışverişe gidebiliyor, kafede rahatça takılabiliyordum".

'Aileme yakın olmak istedim'

"Fiorentina ve Beşiktaş'ta oynadıktan sonra Almanya'ya geri dönmek istedin. Neden?" sorusunun cevabı ise şöyle oldu: "Benim için en önemli şey ailem ve arkadaşlarıma yakın olmaktı. Üç yıldır futbol hayatıma yurt dışında devam ediyor ve yakınlarımı görmek için üç saat süren uçak yolculukları yapmak zorunda kalıyordum. Onlarla daha çok vakit geçirmek istedim, asıl neden buydu".

Grosskreutz ne demişti?

Mario Gomez'in açıklamaları akıllara Galatasaray'dan geçen sezon ayrılan Kevin Grosskreutz'u getirdi. Sarı-kırmızılılara gelip 6 ay kenarda oturan futbolcu, Stuttgart'a transfer olduktan sonra aile hasreti çektiğini, bu yüzden ülkesine döndüğünü söylemişti.