Beşiktaş Gomez'den umut kesildi

Gomez'den umut kesildi

04.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siyah-beyazlı kulüpteki geleceği merak konusu olan ancak mevcut kadro ile ilgili sürekli imalı açıklamalar yaparak tepki toplayan golcü oyuncunun ayrılma ihtimalini göz önünde bulunduran yönetim düğmeye bastı. Yöneticilerin ilk planda Eto’o’nun kiralanması için Başkan Orman’a baskı yaptığı öğrenildi

Gomezden umut kesildi

Beşiktaş’ta Mario Gomez krizi her geçen gün biraz daha büyüyor. Alman oyuncudan yeni sezonla ilgili bir türlü net cevap alamayan ve kendisine Avrupa Şampiyonası’ndaki grup maçlarının sonuna kadar süre tanıyan siyah-beyazlı kulübün, Gomez’in mevcut kadro konusundaki imalı ve tepki toplayan açıklamaları üzerine bu süreyi biraz daha geriye çekebileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Orman kızgın

Başkan Fikret Orman’ın, 21 Nisan opsiyonunu bozduğu için kızgın olduğu Mario Gomez’in menajeriyle sadece bir kez daha buluşacağı ve bu buluşmada olumlu ya da olumsuz olarak son kararın verilmesini isteyeceği bildirildi.

Ancak kulübün Gomez’in davranışlarından yola çıkarak takımda kalma olasılığını düşük gördüğü ve bu yüzden alternatif isimler için çalışmaların ve arayışların hızlandığı belirlendi. Alman oyuncu ile yaşanan kriz nedeniyle Samuel Eto’o isminin yeniden gündeme geldiği kaydedildi. Fikret Orman’ın ilerleyen yaşı nedeniyle bu oyuncuya soğuk baktığını bilen yöneticilerin, “Eto’o, Gomez’den sonra ligin ikinci gol kralı. Üstelik Antalya’da 20 gol atan bir oyuncu Beşiktaş’ın bu hücum sisteminde daha fazla atar” görüşünü savunarak başkanı ikna etmeye çalıştıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Kamerunlu oyuncu için henüz Şenol Güneş ile fikir alış verişinde bulunmayan Beşiktaş Yönetimi, bu konuda Başkan Fikret Orman’a baskı yapmayı sürdürecek.

Torres takibi

Öte yandan Şampiyonlar Ligi’nde kupayı Real Madrid’e kaptıran Atletico Madrid’in Fernando Torres ile ilgili vereceği karar da yakından takip ediliyor. Kulüpten sızan iddialara göre İspanyol oyuncunun, sözleşme uzatmaması durumunda ilk olarak Beşiktaş ile görüşeceği öğrenildi. Haziran ayının sonuna kadar santrfor ve stoper transferlerini çözmek isteyen siyah - beyazlı kulüp, gerekirse listedeki golcülerden biriyle ön protokol imzalayacak.

26

Gomez, attığı 26 golle hem Beşiktaş’ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu, hem de sezonu kral olarak tamamladı. Alman yıldız 33 lig maçında forma giyerken 2705 dakika süre aldı.
‘6’da 6 yenilgi istemiyorum’
Gomez, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde hezimete uğramamak için siyah-beyazlı kulübün doğru kararlar vermesini ümit ettiğini söyledi.
Alman oyuncu, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Beşiktaş’ın sportif başarısını istediğini ve paranın kendisi için önemli olmadığını aktararak, “Ligde şampiyon olduk ve tekrar şampiyon olmak istiyorum. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde 6 maçta 6 mağlubiyet yaşamak istemiyorum. Umarım kulüp doğru kararları verir” ifadelerini kullandı.
Yeni sözleşme için bir euro bile fazla almak amacında olmadığını belirten 30 yaşındaki futbolcu, “Kariyerimin son düzlüğündeyim. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na odaklandım. Gelecek sezonla ilgili ne olacağı konusunda strese girmiyorum” değerlendirmesinde bulundu.
‘Niyeti önemli’
Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Gomez’in açıklamalarını değerlendirirken “Hangi niyetle söylediğine bakmak gerekir” dedi.
Albayrak “Beşiktaş 113 yıllık ve Türkiye’nin en büyük kulübü. Hiçbir futbolcu kalkıp da Başkan’a, yönetime veya hocaya şu kadar ve şöyle transfer istiyorum diyemez .Biz dahil kimse kendini bu takımın önünde ve üstünde göremez. Burada önemli olan ayrıntı Gomez’in bu sözleri hangi niyetle söylediğidir. Kendisi bu konuyu başkanla konuştuğunu söylemiş. Başkan da bu konuşmadan sonra Gomez’in takımda kalması yönünde çaba gösterdiğine göre iyi niyetle yapılmış bir konuşma olarak değerlendiririz. Yoksa kendini takımın üzerinde gören bir anlayışı olsaydı tavrımız zaten başka olurdu” dedi.

Yazarlar