Diğer Görkemli açılış

Görkemli açılış

19.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları dün Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen muhteşem törenle başladı.

Görkemli açılış

Deaflympics ve Türk Spor Tarihi’nin en yüksek katılımlı organizasyonunun açılışına Samsunlular büyük ilgi gösterdi. Tribünler tıklım tıklım dolarken gece boyunca yapılan gösteriler izleyenleri büyüledi. Geçit töreninde yer alan 97 ülkenin toplam 3 bin 148 sporcusu ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Samsun’un ev sahipliğini yaptığı 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları açılış seremonisi ile başladı. Büyük heyecanın yaşandığı 19 Mayıs Stadı’daki törende renkli görüntüler de oluştu. 33 bin 919 seyirci kapasiteli stadyumu sporcular, görevliler ve vatandaşlar hınca hınç doldurdu.

Büyük ilgi

Törene Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi Başkanı Valeriy Rukhledev, ISCD Asbaşkanı Kang Chen, Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi Sam Ramsamy, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, Danimarka Ankara Büyükelçisi Svend Olling, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve organizasyon için yurt dışından gelen olimpiyat görevlileri de katıldı.

Haberin Devamı

97 ülkeden, 21 branşta, 3 bin 148 sporcunun mücadele edeceği 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları açılış programında ilk olarak halkoyunu ve ritim gösterisi yapıldı. Açılış programı ülkelerin alfebetik sırasına göre sporcuların geçit töreni ile başladı. Ünlü sanatçı Murat Boz bir konser verirken çeşitli koreografiler, ışık oyunları, dans ve suyla senkronize müzik şovları yapıldı. Sahne üzerinde bulunan 2 adet özel havuz sistemi sayesinde seremoni süresince senaryo ve müzikle senkronize su gösterileri gerçekleştirildi.

Görkemli açılış

6 kıtayı kalbinde topladı

Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Geçmişte Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin ateşinin yandığı Samsun, bugün de dünya çapında bir sevgi ve dostluk meşalesinin yanışına tanıklık etmektedir” dedi. Katılımcıların, sporu, sesleri haline getirdiğini dile getiren Kılıç, “Böyle prestijli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmak, benim de memleketim olan güzel Samsun için heyecan verici bir tecrübe olacak” dedi. Bakan Kılıç, Samsun’un İşitme Engelliler Olimpiyatları sayesinde 6 kıtayı kalbinde toplayan bir şehir olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Görkemli açılış

Bakan Kılıç’tan gençlere destek

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatı doğrultusunda ALO 145 Spor danışma hattı açıldı. Bundan böyle tüm gençlerin istekleri haftalık olarak değerlendirilecek ve gereken tüm destek gençlere sağlanacak.

Görkemli açılış

Ülkelerin, geçişinin ardından yanan meşaleyi 48 yıldır olimpiyat oyunlarının içinde olan Ertuğrul Bursa taşıdı. Bursa, yanan meşaleyle olimpiyat ateşini tutuşturdu.

Görkemli açılış

İlk zafer Brezilya’nın: 4-1

Samsun’un ev sahipliğinde dün start alan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda Kadın Milli Futbol Takımı, Brezilya’ya 4-1 mağlup oldu. Canik 19 Mayıs Stadı’nda oynanan maçta Brezilya’nın gollerini, 16 ve 38. dakikalarda Vaneza Wons, 79 ve 85. dakikalarda Vanderleia Barbosa Goncalves kaydetti. Ay-yıldızlı takımın tek sayısını ise 29’da penaltıdan Berfin Demir attı.

Haberin Devamı

Öte yandan Brezilya, karşılaşmayı 9 kişi tamamladı. Müsabakanın 28. dakikasında Luana de Jesus ve 62. dakikasında Vaneza Wons, direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Milliler, gruptaki ikinci maçında yarın Çin ile karşı karşıya gelecek.

Görkemli açılış

Yazarlar