Galatasaray Grup şurup!

Grup şurup!

31.08.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şanslı bir kura çekti, tüm Türkiye'yi mest etti.

Grup şurup

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Monaco’da yapılan kura çekiminde, herkesin imrenerek baktığı D Grubu’nda dördüncü takım Cim-Bom oldu. Avrupa’nın devlerinin yer aldığı ilk torbadan, en zayıf halka olan Lokomotiv Moskova geldi, onu Portekiz’den Porto izledi. Üçüncü torbadan gruba gelen ise Schalke 04 idi.

Şampiyonlar Ligi’nde kuralar dün çekildi, ükemizin tek temsilcisi Galatasaray’a deyim yerindeyse “Lokum gibi” rakipler düştü.

Monaco’da yapılan kura çekiminde, ilk üç torbadan gelen Lokomotiv Moskova, Porto ve Schalke 04’ün yer aldığı D Grubu’na giden Galatasaray, tüm Türkiye’yi mest etti.

2. Başkan Abdurrahim Albayrak ile birlikte gittiği kurayı değerlendiren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Türkiye’den gelen yoğun dalga baskın çıktı ve uygun bir gruba düştük. Biz yıllarca zorluk yaşadık. Daha önce Avrupa’da adını bilmediğimiz iki takıma karşı mağlubiyetler aldık. Bizim bunlardan ders almamız gerek” dedi.

Haberin Devamı

Transfer konusunda bir görüntü çizen Cengiz, “Gaza gelmeyiz. Önümüzde FFP kuralları ve umursamadan transfer yapamayız. Ekonomik durumumuza uyan futbolcuları araştırıyoruz” diye konuştu.

Albayrak da, “İki tane uğurlu ayak bir araya geldiği zaman böyle uğurlu kura oluyor” diyerek sevincini dile getirdi.

LOKOMOTİV MOSKOVA (RUSYA)

Taş gibi defans buz gibi soğuk!

Rusya’da geçen sezonun şampiyonu olan Lokomotiv Moskova, yeni sezona dev transferlerle girdi. Fedor Smolov, Benedikt Howedes, Grzegorz Krychowiak gibi önemli isimleri kadrosuna katarak gücüne güç kattı.

Lokomotiv’in en güçlü yanı savunması... Höwedes ve Krychowiak’ın gelmesiyle çok daha sağlam bir hale gelen bu savunma, beş maçta sadece iki gol yiyen takımın ana gücü konumunda. Hücum gücünün yetersizliği ise teknik direktör Yuri Semin’in şu günlerde çözmeye çalıştığı esas mesele... Eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes ise 4-2-3-1 sahaya yayılan ekibin ataklarını yönlendirmekteki en önemli eleman olarak öne çıkıyor.

Takımın beyni olan kaptan Denisov’un hem defansif hem ofansif orta saha yönlendirmesiyle organize olan Rus ekibinin Galatasaray’ı zorlayacak yanlarından birisinin de deplasmandaki soğuk hava olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yıldızı Fedor Smolov

Fedor Smolov transferinin arkasında yatan temel motivasyon olan hücum gücünü yükseltme stratejisi tam anlamıyla başarıya ulaşmış durumda... Zira takımın şu ana kadarki üç golünün ikisini onun kaydetmesi bunun kanıtı. Yıldız forvet diğer golün de asistini yapan isim...

İdeal 11: Guilherme, Rybus, Kvirkvelia, Corluka, Lysov, Denisov, Krychowiak, Miranchuk, Farfan, Fernandes, Smolov

PORTO (PORTEKİZ)

Brahimi yoksa Porto da yok

Benfica’nın üst üste beşinci şampiyonluğunu engelleyerek büyük sükse yapan Porto, savunmasından üç önemli ismi sezon öncesi kaybetti. Sağ bekler Ricardo Pereira, Dalot ve stoper Boly takımdan ayrıldı. Buna karşın Mbemba, Pedro ve Militao gibi isimler alınsa da savunma şu an birbirine uyum sürecinde... Sol bek Alex Telles sık sık ileri çıkarak gollere asist katkısı yapıyor.

Teknik direktör Conceicao’nun sahaya 4-4-2 formunda yayılan takımında Herrera orta sahada takımın beyni. Kanat oyuncusu Brahimi hücumda tehlike yaratan en önemli isim ve bir çok tehlikeli atak onunla geliyor. Futbolcunun iyi oynamadığı maçlarda Porto da adeta kilitleniyor. Tam bir sistem takımı olan mavi-beyazlıların işleyişi bozuluyor.

Haberin Devamı

Yıldızı Aboubakar

Galatasaray’ın transfer listesinde de yer alan Vincent Aboubakar takımın en önemli gol silahı. Geçen sezon tüm kulvarlarda 26 gol kaydeden 26 yaşındaki forvet, bu sezona da iyi başladı, ligde 3 maçta 2 gol, 1 asistle oynadı.

İdeal 11: Casillas, M.Pereira, Felipe, Leite, Telles, Otavio, Oliveira, Herrera, Brahimi, A.Pereira, Abobuakar

SCHALKE 04 (ALMANYA)

Üçlü savunma ağır Naldo

Bayern Münih’in ardından geçen sezonu ikinci tamamlayan Schalke, yeni sezona 2-1’lik Wolfsburg yenilgisiyle başladı. Kupa maçındaysa dördüncü ligden Schweinfur’u 2-0 yendi. Mavi-beyazlıların attığı üç golün ikisi penaltıdan, biri kornerden gelen topa yapılan kafayla oldu.

Schalke ilerde organize olmakta zorlanıyor. Bayern Münih’ten kadroya dahil olan Sebastian Rudy’nin orta saha gücünü yukarı çekmesi beklenirken, 3-5-2 ile üçlü savunma yapmalarını Galatasaray hızlı çıkarak cezalandırabilir. Savunma yapısı iyi oturmuş olmasına karşın, 35 yaşındaki Naldo’nun ağır kalmasından dolayı topu filelerinde gördükleri oluyor.

Haberin Devamı

Yıldızı Mark Uth

Hoffenheim formasıyla geçen sezon Bundesliga’ya damga vuran Mark Uth, gol krallığı yarışında Lewandowski ve Petersen’in ardından 14 golle üçüncü oldu, ligin en skorer Alman futbolcusuydu. Bayern Münih’ten alınan Sebastian Rudy orta sahanın ortasında Tony Kroos’a benzetilen stiliyle, takımın beyni konumunda olacak.

İdeal 11: Fahrmann, Sane, Naldo, Nastasic, Caligiuri, Serdar, Rudy, Baba, Mark Uth, Harit, Burgstaller

CİM-BOM’UN TAKVİMİ

18 Eylül Salı: Galatasaray - Lokomotiv Moskova
3 Ekim Çarşamba: Porto - Galatasaray
24 Ekim Çarşamba: Galatasaray - Schalke 04
6 Kasım Salı: Schalke 04 - Galatasaray
28 Kasım Çarşamba: Lokomotiv Moskova - Galatasaray
11 Aralık Salı: Galatasaray - Porto