Güçlü Berk

Güçlü Berk

gucluberk@gmail.com

Tüm Yazıları

Ve Galatasaray Medikal Park büyük bir mücadelenin sonunda Beko Basketbol Ligi’nde mutlu sona ulaşmayı başardı. En başta oyuncular ve teknik ekip olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum.

Sezona iyi bir başlangıç yapmışlardı. Ancak ardı ardına yaşanan talihsizlikler (Domercant, Hawkins, Engin ve Göksenin), zaman zaman form düşüklüğü yaşamalarına sebep olmuş ve bu düşüşlerden birinde de ULEB defterini kapatmak durumunda bırakmıştı sarı-kırmızılıları.

Ardından gelen Markoishvili ve Arroyo takviyeleri ile Ergin Ataman takıma yeniden ve sezon sonuna kadar sürecek yeni bir ivme kazandırdı. Bu süreçte Final Serisi’nde Banvit deplasmanında kaybedilen maç hariç 25’i üst üste toplam 26 maç kazanmayı başararak bu şampiyonluğu ne kadar hakettiğini de göstermiş oldu. Galatasaray Medikal Park’ın bu sezon yakaladığı bir başka seri de kendi evinde oynadığı 22 maçı da galibiyet ile süslemesi oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray Medikal Park başarısıyla önümüzdeki sezon Turkish Airlines Euroleague’e direk katılma hakkını da kazanmış oldu. Geçen sene Euroleague’e büyük renk getiren temsilcimiz yapılanmasına devam ettiği takdirde bu arenada da önemli başarılara imza atacak kapasitede. Yeter ki yönetim basketbola gerekli desteği sağlasın. Çünkü basketbol şubelerinde her an her şey olabiliyor. Basketbolu “amatör şube” diye nitelendirenler oldukça kimse yarın sabah ne ile karşılaşacağını bilemiyor.

Bir paragraf da Banvit için. Bandırma ekibi bütçesinin çok üzerinde bir başarı yakalayarak Final’e yükselmişti. Her ne kadar başarılı ve “gerçekçi” koç Orhun Ene Eurocup kulübü olduklarını söyleselerde Euroleague ön eleme hakkı kazanan Banvit umarım seneye katılımcı sayımızı dörde yükseltmeyi başarır.

Twitter: @BaSKeTBaNK