Diğer Guidetti ve oyuncular öğrencilerle buluştu

Guidetti ve oyuncular öğrencilerle buluştu

10.12.2015 - 16:28 | Son Güncellenme:

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Guidetti: "Türkiye'de kulüpler düzeyinde voleybol, İtalya'dan daha ileride"

Guidetti ve oyuncular öğrencilerle buluştu

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Giovanni Guidetti, Türkiye'de voleybolun takım bazında İtalya'nın önünde yer aldığını söyledi.

Haberin Devamı

İtalyan çalıştırıcı Giovanni Guidetti ile VakıfBank oyuncularından Gizem Örge ve ABD'li Kimberly Hill, Bilfen Ataşehir İlköğretim Okulu'nda düzenlenen söyleşide öğrencilerle buluştu.

Türk voleybolunun 6-7 sene önceye göre daha iyi durumda olduğunu ifade eden Guidetti, "Türkiye'de kulüpler düzeyinde voleybol, İtalya'dan daha ileride. Voleybola daha fazla yatırım yapıldığı için iyi oyuncular Türkiye'yi tercih ediyor. Milli takım seviyesinde ise her iki ülke eşit düzeyde" değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilere, sunulan imkanlardan dolayı şanslı olduklarını söyleyen 43 yaşındaki antrenör, "Benim dönemimde bu olanaklar yoktu. Biz ağaçların arasına ip gererek çalışma yapardık. Sizlere sağlanan kolaylıkların değerini bilin" dedi.

Haberin Devamı

İtalya'da gerçekleştirilen 2014 Dünya Voleybol Şampiyonası'nda ABD Milli Takımı'yla altın madalya kazanarak turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen smaçör Kimberly Hill ise sezon başında geldiği Türkiye'de çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu zamana kadar çok iyi takımlarda oynadım ve tecrübeli antrenörlerle çalıştım. Burada da herkes bana yardımcı olmaya çalışıyor. Takımın gidişatından memnunum" diye konuştu.

Bayanlar Voleybol Birinci Lig'de 2014-2015 sezonu final serisinin en iyi liberosu ödülünü alan Gizem Örge ise antrenörü Guidetti'nin kendisi için en önemli motivasyon kaynağı olduğunu aktararak, "En büyük hedefim, Türkiye Milli Takımı'yla beraber 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yer almak" ifadesini kullandı.

Söyleşinin ardından öğrenciler, Giovanni Guidetti, Kimberly Hill ve Gizem Örge'ye çiçek vererek, birlikte fotoğraf çektirdi.