Galatasaray Gurur tablosu

Gurur tablosu

09.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılılar, futboldan, kadın basketboluna; erkek basketbolundan, engellilere kadar birçok branşta başarıdan başarıya koşuyor. Koleksiyonuna Ziraat Türkiye Kupası’nı da ekleyen Başkan Ünal Aysal ile İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan haklı bir gurur yaşıyor

Gurur tablosu

NEVZAT DİNDAR - HABER YORUM

Haberin Devamı

Galatasaray başarılı mı, değil mi? Bu soruyu, “Aysal başarılı mı, değil mi?” diye genelden, özele de çevirebiliriz. Kimileri hiç düşünmeden “Başarısız” diyebilir. Kimileri ise tabloyu daha pozitif yorumlayabilir.
Ancak bir gerçek var ki Galatasaray ve Başkanı Ünal Aysal muhteşem bir sezon geçiriyor. Futboldan, kadın basketboluna; erkek basketbolundan, engellilere kadar önemli başarıların kazanıldığı bir sezon yaşanıyor. Kadınların Avrupa’da zirveye çıkması ve yine engelli basketbolunda uluslararası başarıların devam etmesi kulübün göğsünü kabartırken, yerden yere vurulan Aysal da haklı bir gurur yaşıyor.
Galatasaray’ın amatör branşlarda son iki yılda tekrar iddialı hale gelmesinde İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan’ın da payı büyük. Basketbol kökenli ve aynı zamanda futbolda da yöneticilik deneyimi olan Arıboğan, Aysal’la beraber kulübün amatör branşlardaki yükselişinde başrolü oynadı.
“Küçük olsun bizim olsun” zihniyetinden Galatasaray bugün futbol dışında da önemli başarılar sağlayan bir kulüp haline geldi. En önemlisi mücadele edilen branşlarda Galatasaray’ı temsil eden takımların Şampiyonlar Ligi’nde olması ise diğer bir ayrıntı. İşte bu tablo Aysal’ın gururu oldu.

1- KUPASEVER GALATASARAY:
Galatasaray futbolda özellikle ligde kâbus gibi geçen sezonda Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandı. Başkan Ünal Aysal da koleksiyonundaki bu eksik parçayı tamamladı. Cim-Bom her ne kadar ligde başarısız olsa da ikinci olup Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidebilme noktasında son iki haftaya girerken son derece iddialı. Sezon başında ise TFF Süper Kupa ve Emirates Cup kazanılmıştı.

2-KADINLAR ZİRVEDE:
Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı deyim yerindeyse altın bir sezon geçirdi. Türkiye’de lig ve kupayı kazanan Saray’ın Sultanları, Euroleague’de ezeli rakibi Fenerbahçe’yi devirip Avrupa’nın zirvesine çıktı. Ekrem Memnun yönetimindeki sarı-kırmızılılar mücadelesi ile büyük takdir toplayan bir takım haline geldi.

3-ERKEKLER SOn 8’e kalan tek takım:
Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı 25 sene sonra ligde şampiyonluğa ulaşırken, bu sezon Avrupa’da mücadele eden en başarılı takım oldu. Fenerbahçe’nin kurduğu büyük bütçeli takıma, Anadolu Efes’in ise Avrupa tecrübesine karşın sarı-kırmızılılar çeyrek finale kalabilen tek Türk takımı oldu. Ergin Ataman yönetimindeki basketbol ekibi ligde bu sezon da şampiyonluğun önemli adayları arasında gösteriliyor.

4-ENGELSİZ ŞAMPİYONLAR:
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İspanya’nın Madrid şehrinde gerçekleşen 2014 IWBF Champions Cup Finalleri’nde mutlu sona ulaştı. Engelsiz Aslanlar 5. kez Avrupa Şampiyonu oldu. Sarı-kırmızılılar ligde ise bitime 2 hafta kala pazar günü şampiyonluk maçına çıkacak. Cim-Bom, Bornova Barışgücü’nü yenerse ligde zaferini ilan edecek.

Haberin Devamı

Yapacak çok iş var

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal içinde bulunduğumuz sezonla ilgili gayet mütevazı bir yorumda bulundu. Aysal, “Daha yapacak çok işimiz var. Yapılanlarla yetinmek ve övünmek zamanı değil” diyerek, önlerinde gerçekleştirilecek daha büyük
hedeflerin bulunduğunu dile getirdi.