Skorer Güven Sazak, son yolculuğuna uğurlandı

Güven Sazak, son yolculuğuna uğurlandı

28.04.2011 - 12:41 | Son Güncellenme:

.

Güven Sazak, son  yolculuğuna uğurlandı

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Güven Sazak ebediyete uğurlandı.

Haberin Devamı

26 Nisan Salı günü vefat eden eski başkanlardan Güven Sazak için Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde bir tören düzenlendi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yurt dışında bulunması nedeniyle katılamadığı açıklanan törene, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Başkanvekili Nihat Özdemir, Genel Sekreter Vedat Olcay, Asbaşkan Murat Özaydınlı, Ali Koç, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Serhat Çeçen, Ömer Temelli, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım, Kulüp Genel Müdürü Serkan Acar, eski başkan ve yöneticilerden Ali Şen, Şadan Kalkavan, Vefa Küçük, Ertuğrul Hataylı, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, eski bakanlardan Necdet Menzir, Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman, Profesyonel Futbol Takımı oyuncularını temsilen Kaptan Alex de Souza, eski futbolculardan Oğuz Çetin, Engin İpekoğlu, Turan Sofuoğlu, İsmail Kartal, Hakan Tecimer, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı oyuncuları, diğer sporcular, Sazak Ailesi'nin üyeleri, yakınları ve Güven Sazak'ın sevenleri katıldı.

Haberin Devamı

HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Törende ilk konuşmayı yapan Yüksel Günay, merhum Güven Sazak'ın her zaman yapıcı, uzlaştırıcı ve iyi bir Fenerbahçeli olduğunu söyledi. Başkan Aziz Yıldırım'ın yurtdışında olduğu için törene katılamadığını bildiren Yüksel Günay, Başkan Aziz Yıldırım ile birlikte 1 gün önce merhum Sazak'ın evine taziyeye gittiklerini bildirdi. Daha sonra söz alan Başkanvekili Nihat Özdemir ise Güven Sazak'ın Fenerbahçe'de yöneticilik ve başkanlık yaptığı dönemler ile iş hayatındaki başarılarını anlattıktan sonra, "Güven ağabeyimiz başkanlığı sağlık nedeniyle bıraktıktan sonra da her zaman Fenerbahçe'ye ilgi ve alakasını sürdürmüştür. Sağlığı elverdiğince tüm maçlarımız izlemiştir. Türkiye'nin müteahhitlikte önemli kuruluşlarından Yüksel İnşaat'ın da kurucu başkanıdır ve Türk müteahhitliğini tüm Dünyaya tanıtan şirketlerin başında gelmiştir. Ailesine, yakınlarına, iş çevresine tüm Fenerbahçe Camiasına başsağlığı, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.Mekanının cennet olmasını diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE BAŞKANLIĞI ŞEREF VEREN BİR MAKAMDIR

Törende son olarak söz alan Güven Sazak'ın yeğeni Süleyman Sazak "Bugün Güven Sazak'ı ebedi yolculuğuna uğurlamak çini bir araya geldik. Milletvekilliği, bakanlık insanlara şeref veren makamlardır. Fenerbahçe Başkanlığı da insanlara şeref veren bir makamdır. Güven Sazak yaptıklarıyla, yapamadıklarıyla tarihteki yerine alacaktır. İnşallah hepimiz hayırla yad ederiz. Ben kendisiyle amca-yeğen ilişkisinin yanında ortak ilişkisine de sahiptim. 31 yıldır Güven Sazak ile ortağım. 31 yılda tartışmalarımız geçmiştir ancak tek şeyin mücadelesini verdik; müessese olmak Fenerbahçe için de Yüksel İnşaat için de müessese olmak önemlidir. Müesseseyi oluşturmanın dayanağı da vicdanlarda örnek insan olmaktır. Fenerbahçelilik duygusu, bu gelenekler ve görenekler bizi ve toplumsal hayatımızı şekillendiriyor. Ayrıca ileriye doğru emin adımlarla yürümemizi sağlıyor" dedi.

SAYGIN BİR KİŞİLİĞİ VARDI

Törenden sonra konuşan Başkanvekili Nihat Özdemir, Güven Sazak için; "İnsanlığıyla önek bir hayat yaşamıştır. Kurduğu şirketi, başarılı ve tanınmış bir şirket yaptı. Fenerbahçe'de uzun süren bir yöneticilik hayatı var. 53 yıllık kongre üyemizdi. Mekanı cennet olsun. Kendisi sevilen bir insandı. Yöneticilik yaptığı spor camiasında da sevilen bir isimdi. Saygın bir kişiliği vardı. Başarılı olmuştur. Allah rahmet etsin" dedi.

Haberin Devamı

HİZİPÇİ DEĞİLDİ, HEP DOĞRUNUN YANINDAN OLDU

Asbaşkan Murat Özaydınlı ise "Güven ağabeyin yeri gerçekten başkaydı. O ağır duruşu, ağır başlılığı; sakin, insanları uzlaştırıcı hali başkaydı. 1907 Derneği kurulduktan sonra, başkanlığı döneminde basketbol şubesini bizlere devretmişti. Beraber çok güzel çalışmalar yapmıştık. O dönemde Cumhurbaşkanlığı Kupasını da aldı. Hakikaten çok büyük bir değerdi. Her zaman doğrunun yanında oldu. Hizipçilik yapmadı. Hep Fenerbahçe'nin iyiliğini düşündü. Başkanlığından sonraki davranışlarıyla hepimize ders verdi. Maçları beraber seyrederdik. Onu arayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Törenin ardından Güven Sazak'ın naşı Karacaahmet Mezarlığı içinde bulunan Şakirin Cami'ne götürüldü. Güven Sazak, öğle namazını takiben bu camide kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Yazarlar