Skorer Haber Turu

Haber Turu

28.03.2009 - 00:44 | Son Güncellenme:

Maksimum risk... Cuma namazı kılamadılar... Prens de maçta... Platini’den Euro 2016 yorumu... Kahveci’yi izleyin

Haber Turu

Maksimum risk
İspanyol polisi, Santiago Bernabeu Stadı’nda oynanacak maçı “yüksek riskli” olarak gördü, buna göre güvenlik önlemi aldığını açıkladı. Madrid Özerk Yönetimi’nin koordinasyonu altında Madrid Emniyet Müdürlüğü, tüm hazırlıkların ve koordinasyonun yapıldığı ifade edildi. Öte yandan, Moskova’da yapılacak Eurovision şarkı yarışmasında İspanya’yı temsil edecek şarkıcı Soraya’nın da sahaya çıkarak şarkısını söyleyeceği öğrenildi.


Cuma namazı kılamadılar
Milli futbolcular cuma namazı kılmak için camii buldular ancak saat farkından dolayı namaz kılamadılar. İspanya’nın başkenti Madrid’te kampta olan milli futbolcuların büyük bir bölümü, takım otobüsüyle birlikte Cuma namazını kılmak için kentin en büyük camisi olan ve çevreyolu üzerinde olduğundan “M-30 Camii” olarak bilinen camiye gitti. Saat farkından dolayı imamın geç geleceğini ve cuma namazının yerel saatle 14.30’da kılınacağını öğrenen Milliler, bekleyemeyecek olmalarından dolayı tekrar otobüse binerek, kamp yapılan otele döndüler.

Prens de maçta
İspanya Kraliyet ailesi de Santiago Bernabeu Stadı’ndaki maçta hazır bulunacak. Kral Juan Carlos’un oğlu Prens Felipe ve eşi Prenses Letizia’nın da kritik İspanya-Türkiye maçını izleyecekleri bildirildi. Tahtın varisi olan “Asturias Prensi” Felipe’nin sporu çok sevdiği biliniyor. Bu arada maçın tüm biletlerinin “VIP Area” kısmındakiler hariç hepsinin satıldığı belirtildi. Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren İspanyol taraftarların 80 bin 401 kişi kapasiteli statı tamamen dolduracakları vurgulandı.

Platini’den Euro 2016 yorumu
UEFA Başkanı Michel Platini, Türkiye’nin de düzenlemek üzere resmi başvurusunu yaptığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ülkesi Fransa ve İtalya tarafından organize edilmesi ile ilgili olarak görüşlerini belirtti. 53 yaşındaki deneyimli futbol adamı, “Hem İtalya’da hem de Fransa’da birçok stat inşa edilmesi gerekiyor. Ülkeler Avrupa Şampiyonaları düzenlemek istiyor çünkü statlara ihtiyaçları var, organizasyonunu da bunun için kullanıyorlar. İtalya ile Fransa’nın 10 yeni stat yapmak için para bulup bulamayacaklarını bilemiyorum. Belki ortaklaşa düzenlenyebilirler ama bu da İtalya’nın durumuna bağlı” diye konuştu.

Kahveci’yi izleyin
FIFA’nın resmi internet sitesi www.fifa.com’da yer alan, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında bugün yapılacak maçların değerlendirildiği yazıda, “İzlenmesi Gereken Oyuncu” olarak Nihat Kahveci seçildi. Nihat’ın tam zamanında iyileştiğinin vurgulandığı yazıda, oyuncunun 136 La Liga maçında 82 gol kaydettiği bilgisi verildi. Yazıda ayrıca, İspanya’nın Nihat’ın tehdidin farkında olduğu belirtildi.

U17, lidere karşı
U17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 6. Grup’ta mücadele eden Millilerimiz, grubundaki ikinci maçını bugün Romanya ile oynayacak. İlk maçında Galler ile 2-2 berabere kalan Millilerimiz, Finlandiya’yı 2-1 mağlup eden rakibi karşısında galibiyet arayacak. Adana 5 Ocak Stadı’ndaki karşılaşma saat 14.00’te başlayacak. Ay-yıldızlılar son maçını 31 Mart’ta Finlandiya’ya karşı oynayacak. Grupta 1. olan takım, U17 Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacak.

Yazarlar