Skorer Haber Turu

Haber Turu

27.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Komşu derbisi NTV Spor’da... Başkan desteği... Auschwitz’de futbol yasağı... Thierry Henry Beckham’ı geçti... Çoklu yarı finalde...Eşitlik sürdü... Parlak zirvede...

Haber Turu

BASKETBOL

Haberin Devamı

Komşu derbisi NTV Spor’da
YUNANİSTAN’DA şampiyonu belirleyecek final serisinin, 3. maçı bugün NTV Spor’dan ekranlara gelecek. Panathinaikos ile Olympiakos takımları arasında 1-1 devam eden serinin 3. maçı saat 19.00’da, Olympiakos’un ev sahipliğinde oynanacak. İki takım arasında gergin başlayan serinin ilk maçı, Panathinaikos otobüsüne rakip taraftarların yaptığı saldırı nedeniyle ertelenmiş ve 2 gün sonra oynanmıştı.

OLİMPİYAT

Başkan desteği
ULUSLARARASI Olimpiyat Komitesi’nin 2020 olimpiyatları için İstanbul’u aday şehir ilan etmesi, toplantının yapıldığı Kanada’nın Quebec City kenti Belediye Başkanı Regis Labeaume’u mutlu etti. Başkan Labeaume, ”İstanbul, IOC’nin en mükemmel seçimi. Umarım 2020 Olimpiyatları’nı siz alacaksınız ve ben de oraya geleceğim. Eğer IOC İstanbul’u olimpiyatlar için seçerse, bu mükemmel olacak” dedi.

Haberin Devamı

FUTBOL

Auschwitz’de futbol yasağı
POLONYA ve Ukrayna tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda en çok ilgi odağı olacak kentlerden bir tanesi de Auschwitz olacak. 2. Dünya Savaşı’nda Naziler tarafından milyonlarca insanın öldürülmesi nedeniyle birçok insan tarafından ziyaret edilecek kente forma, bayrak ve vuvuzela gibi futbolla ilgili her türlü aksesuarın getirilmesinin yasaklandığı duyuruldu.

Thierry Henry Beckham’ı geçti
AMERİKA Profesyonel Futbol Ligi’nde (MLS) forma giyen David Beckham, yıllardır sürdürdüğü ‘Ligin en çok kazanan futbolcusu’ unvanını Thierry Henry’e kaptırdı. MLS’ye geldiği ilk sezon 6.68 milyon dolar kazanan İngiliz futbolcu, bu sezondan itibaren yıllık 4.11 milyon dolarlık kazanç sağlayacak. Henry ise yıllık 5.76 milyon dolar kazanıyor.

BİLARDO

Çoklu yarı finalde
İstanbul’da devam eden 69. 3 Bant Ferdi Avrupa Bilardo Şampiyonası’nda Murat Naci Çoklu yarı finale yükseldi. Bahçelievler Siyavuşpaşa Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonun akşam seansında yapılan çeyrek final müsabakasında Tayfun Taşdemir’i 40-31’lik skorla yenen Çoklu, yarı finalist oldu. Türk sporculardan Savaş Bulut ise çeyrek finalde Hollandalı Raimond Burgman’a 40-34 yenilerek elendi.

Haberin Devamı

SATRANÇ

Eşitlik sürdü
HİNTLİ Dünya Satranç Şampiyonu Viswanathan Anand ile İsrailli Büyük Usta Boris Gelfand arasında oynanan 2012 Dünya Satranç Şampiyonluğu Maçı’nın 11. oyunu berabere bitti. Moskova’daki Tretyakov Galerisi’ndeki maçın bitimine 1 oyun kala skor 5,5-5,5 oldu. 12. oyununun sonunda eşitlik bozulmadığı takdirde kazanan, 10’ar dakika arayla oynanacak, küçük eşitlik bozma maçlarıyla belirlenecek.

DART

Parlak zirvede
19-25 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da yapılan 17. Avrupa Elektronik Dart Şampiyonası’na 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya kazanan gençlerimiz damga vurdu. 13 ülkeden 500’ü aşkın sporcunun mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası’nda, Aybüke Nisa Parlak şampiyon olurken, İlayda Gözde Uz ise 2. oldu. Musa Can Özbaş 3.’lüğe uzanırken, Furkan Gültekin de
Avrupa 5.cisi oldu. .