Skorer Haber turu...

Haber turu...

23.12.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haber turu...

Haber turu...


MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, kendi yaşamını anlatan "Güneş Doğudan Yükselir" adlı kitabın tanıtımını dün CNR’daki Kitap Fuarı’nda yaptı. Kitabın özellikle 35 yıllık futbol yaşantısına ışık tuttuğunu kaydeden Güneş, "Mesela kaleciliğe severek başlamadım. Asıl oynamak istediğim mevkii forvetti. Ancak büyüklerin maçlarında hep kaleye alınıyordum ve başarılı olunca da 20 yıl bu mesleği yaptım" dedi.

A Milli Futbol Takımı’nın 5 - 7 Ocak tarihleri arasında Dubai’de katılacağı turnuvada mücadele edecek aday kadro belli oldu. Ay - Yıldızlı ekip 5 Ocak’ta Belarus, 7 Ocak’ta ise Gana ile karşılaşacak.

BEŞİKTAŞ: İlhan Mansız, Tümer,
Ahmet Yıldırım
GALATASARAY: Hakan Ünsal,
Hasan Şaş, Cihan
FENERBAHÇE: Fatih, Tuncay, Serhat GAZİANTEPSPOR: Ömer,
İbrahim Toraman, Kemal
DENİZLİSPOR: Servet, Ali Tandoğan, Mustafa Özkan
TRABZONSPOR: Fatih Tekke
GENÇLERBİRLİĞİ: Deniz
ANKARAGÜCÜ: Zafer
KOCAELİSPOR: Orhan Ak
İSTANBULSPOR: Selçuk
ASTON VİLLA: Alpay
PANİONİOS: Erol Bulut

İSPANYA’NIN başkenti Madrid’te yapılan Uluslararası Venta de Banos Kros Yarışması’nda, Türk atleti Elvan Abeylegesse ikinci oldu. Kenyalı atlet Jepkorir Aiyabei, 21.57.00’lık derecesiyle birinciliği kazanırken, üçüncülüğü yine Kenya’dan Kibiwot Viola da elde etti.

İTALYA İkinci Basketbol Ligi’nde VIP Rimini’yi çalıştıran Türk coach Murat Didin ilk sınavında arzu ettiği sonuca ulaşamadı. Kendi sahasında ligin güçlü takımlarından Reggio Emilia ile karşılaşan VIP Rimini, sahadan 83 - 77 mağlup ayrıldı. Bu maçta Murat Didin, resmi işlemler tamamlanmadığı için takımıyla birlikte sahaya çıkamadı.

İTALYA Birinci Basketbol Ligi’nde Montepaschi Siena’yı çalıştıran Türk coach Ergin Ataman, kader maçı niteliğindeki Milano sınavından galibiyetle ayrıldı. Baştan sona üstün olan Ataman’ın Siena’sı, deplasmanda Milano’yu 86 - 80 yenerek rahat bir nefes aldı. Bu sonuçla Siena üçüncü sıradaki yeri korudu.

6. Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarına hazırlanan A Milli Takım, Romanya’da katıldığı Uluslararası Karpatlar Turnuvası’nda, 5 maçını da kazanarak şampiyonluğu elde etti. Ay - Yıldızlı ekip son gün Bulgaristan’ı 28 - 27 yendi.

BİRİNCİ Güreş Ligi’nde final karşılaşmalarının ilk ayağı Konya’da yapıldı. Şampiyonluğun iki güçlü adayının mücadelesinde Gebze Belediyesi, ASKİ Spor’u 14-9 yenmeyi başardı ve büyük avantaj yakaladı.