Skorer HABER TURU

HABER TURU

21.09.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

HABER TURU

HABER TURU




Avrupa Kupaları’nda kulüplerimiz başarısız sonuçlar almaya devam ederse 2004 - 2005 sezonunda takım sayımız çok azalacak
KULÜPLER bazında uluslararası alanda Galatasaray dışında başarılı olan ekibimizin olmayışı Türkiye’yi UEFA sıralamasında 9.’luğa geriletti. Avrupa Kupaları’nda bu sezon şu ana kadar oynanan maçlar dikkate alındığında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 33. sırada yer bulan Türkiye, Letonya, B.Rusya, Makedonya, Gürcistan ve Ermenistan gibi ülkelerin gerisine düştü.
TAKIMLARIMIZ bu sezonki performansı 2004 - 2005 sezonunu etkileyecek. Eğer başarılı sonuçlar gelmez ve puanlar toplanmazsa kupalara katılacak takım sayımız azalacak. Türkiye gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne yine iki takımla girebilecek. İki takımdan biri tek ön eleme, diğeri de iki ön eleme turu oynayacak. UEFA Kupası’na hangi ülkeden kaç takım katılacağı Aralık ayında kesinlik kazanacak.

AVRUPA kupalarındaki maçların ardından Super Lig heyecanı bugünkü dört karşılaşmayla devam edecek. Program şöyle: Elazığ Atatürk Stadı / 15.30: Elazığspor - Malatyaspor (Mutlu Çelik), Samsun 19 Mayıs Stadı / 19.00: Samsunspor - Göztepe (Cem Papila), Adana 5 Ocak Stadı / 19.00: Adanaspor - Gaziantepspor (Selçuk Dereli), Bursa Atatürk Stadı / 19.00: Bursaspor - Diyarbakır (Metin Aydoğan).

SİYAH - Beyazlı kulüpte peş peşe gelen istifaların ardından camianın baskıları üzerine Başkan Hayri Yorgancıoğlu genel kurula gitme kararı aldı. Altay yönetimi, salı günkü toplantıda genel kurul tarihini netleştirecek. Kongrenin 15 Ekim’de toplanabileceği bildirildi. İkinci başkanlık görevinden istifa eden Tansel Önder’in "Kulübün önünü açalım" baskısı Yorgancıoğlu’nu pes ettirdi.

SAMSUNSPOR Teknik Direktörü Gjorgji Jovanovski, Mehmet Nas’ı kadro dışı bıraktığını açıkladı. Makedon hoca, genç oyuncunun Kutlukent Belediyespor ile yapılan maçtaki ciddiyetsiz tavırlarını eleştirdi, "Bu bir hazırlık maçı da olsa rakibi ciddiye almak zorundasınız. Mehmet Nas’ı bu nedenle kadroya almadım. Göztepe maçında vargücümüzle oynarsak, kazanırız" diye konuştu.

GSMG Ceza Kurulu kararları dün açıklandı. Kurul, 5. Büyükler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda, Alkan Koçal ile İsmail Bedercan’ın sporculuğa yakışmayan tutum ve davranışlar içinde birbirleriyle kavga ettikleri gerekçesiyle, bir ay onbeşer gün müsabakalardan men cezası verdi. Ayrıca seyircilere küfür eden tenisçi Gökay Çelik’e de bir ay ceza kesildi.

SPOR Toto Teşkilat Müdürlüğü’ne İdari Mahkeme kararı ile geri dönen Erdenay Oflas’ın, bu kez de yaş haddinden görevine son verilecek. Teşkilat kanununda 65 yaşın üzerinde müdürlük görevinin yapılamayacağı maddesi gereğince konuyu hukuk dairesine incelettiren GSG Müdürü Kemal Mutlu, Oflas’ın görevden alınmasıyla ilgili bir yazı hazırlattı.

2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olarak futbol tarihimize adlarını altın harflerle yazdıran millilerimiz kupa için hazırlanın Dünya Kupası Futbol Albümü’nün imza gününe katılacak. Hasan Şaş, Ümit Davala, Arif Erdem, Ergün Penbe, Hakan Şükür ve Rüştü Rençber’in katılacağı imza günü bugün saat 14.00’de Bakırköy D&R Mağazası’nda yapılacak.