Skorer HABER TURU

HABER TURU

21.06.2008 - 01:36 | Son Güncellenme:

Hızlı pilot Felipe Massa!

HABER TURU

Formula 1’de bu hafta sonu yapılacak Fransa Grand Prix’si öncesi dün gerçekleşen antreman turlarında en hızlı zamanı Ferrari pilotu Felipe Massa elde etti. Magny-Cours pistindeki ilk antrenman turunda 1.15.306’lık dereceye ulaşan Brezilyalı sürücü, rakiplerine fark attı. İkinci sıralamada Renault sürücüsü Fernando Alonso, 1.15.778 ile birinci olurken, Massa ikincilikte kaldı. Kanada’daki pit kazası nedeniyle yarışa 10 sıra geride başlayacak McLaren’den Lewis Hamilton ilk sıralamada ikinci, ikinci sıralamada da dördüncü oldu.

Haberin Devamı

Büyükuncu’dan  tarihi rekor
Milli yüzücü Derya Büyükuncu, 10 gün içinde 200 metre sırtüstünde ikinci kez rekor derece yüzdü. Büyükuncu, ABD’de katıldığı yarışmada elde ettiği 1:58.82’lik derecesiyle, Türkiye’de bu mesafede iki dakikanın altına inen ilk yüzücü oldu. Pekin Olimpiyatı’na hazırlanan 32 yaşındaki Büyükuncu, iki hafta önce yine ABD’de katıldığı Janet Evans yarışlarında 2.00.19 ile kendisine ait 15 yıllık 2.01.49’luk Türkiye rekorunu kırmıştı.

Yılmaz Banvit’te
Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvitspor, geçen sezon Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde forma giyen Oktay Yılmaz’ı renklerine bağladı. Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk,  imza töreninin ardından yaptığı konuşmada mücadele gücü ve hırsıyla birçok takımın kadrosunda görmek istediği Oktay Yılmaz’ı transfer etmekten mutlu olduklarını söyledi.

Haberin Devamı


Windsurf heyecanı
Türkiye Yelken Federasyonu ve Datça Belediyesi’nce üçüncüsü düzenlenen TYF WindSurf Türkiye Şampiyonası’nın 1. Ayak Yarışları başladı. Datça Surf Tatil Köyü’nde yapılan yarışlara 62 Türk sporcunun yanı sıra Maldiv Adaları’ndan da 1 sporcu katıldı. Yarışlarda Çağla Kubat, Ertuğrul İçingir, Bora Kozanoğlu, Hüseyin Sert ve Berk Yalgın gibi yurt dışında ve olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil eden sporcular da yer alıyor.


Derin yolculuk!
Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası, bugün Antalya’nın Kemer ilçesi yakınlarındaki Phaselis koyunda başlayacak. Şampiyonaya Türkiye’nin çeşitli illerinden 70’e yakın sporcunun yanı sıra dünya rekortmeni Cenk Devrim Ulusoy ile dünya ikincisi Derya Candağ da katılacak.


Konuk, Bil
GSTV’de yayınlanan Sultani’den Zirveye programının bu haftaki konuğu ünlü reklamcı, Galatasaray Kulübü’nün iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi ve ressam Faruk Bil olacak. Volkan Karsan’ın hazırlayıp sunduğu program bu akşam saat 21.30’da ekrana gelecek.