Trabzonspor Hacıosmanoğlu PFDK’da

Hacıosmanoğlu PFDK’da

08.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe maçından sonra taraftarlarla tartışan Trabzonspor Başkanı, PFDK’ya sevk edildi. Hacıosmanoğlu’na sportmenliğe aykırı hareketi ve sözleri nedeniyle 15 güne kadar hak mahrumiyeti cezası gelebileceği öğrenildi

Hacıosmanoğlu PFDK’da

Fenerbahçe Kulübü ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Sarı-lacivertliler maç sırasında ve sonrasında yaşananlar nedeniyle ceza kurulana sevk edilirken, Hacıosmanoğlu hakkında maç güvenlik toplantısında alınan kararlara aykırı davrandığı gerekçesiyle inceleme başlatıldı.
Temsilci raporlarını inceleyen TFF Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü’nü küfür ve kötü tezahürat, sahaya yabancı madde atılması ve maç sonrası Hacıosmanoğlu’nun taraftarın sözlü ve fiili saldırısına uğraması nedeniyle PFDK’ya gönderdi. Sarı-lacivertli kulübün ağır bir para cezası almasının kesin olduğu bildirildi. Protokol çıkışında medyaya yaptığı açıklamayı ve olayların görüntülerini inceleyen Hukuk Müşavirliği, Trabzonspor Başkanı’nı da disipline gönderdi. Hacıosmanoğlu’na sportmenliğe aykırı hareketi ve sözleri nedeniyle 15 günü kadar hak mahrumiyeti cezası gelebileceği öğrenildi.
Bu arada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a “basın yoluyla hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle, İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında, 6 yıl 2 aya kadar, yorumcu Kaya Çilingiroğlu hakkında da 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.