Galatasaray "Hagi, Drogba kaç yaşındaydı?"

"Hagi, Drogba kaç yaşındaydı?"

14.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Radamel Falcao ile ilgilenen Galatasaraylı yöneticiler, Kolombiyalı golcünün 30 yaşında olmasına bu yanıtı verdi.

Hagi, Drogba kaç yaşındaydı

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Dünya yıldızlarının sarı-kırmızılı formayla ikinci baharlarını yaşadığına dikkat çeken idareciler, Beşiktaşlı Gomez’i de örnek göstererek, “Kariyeri düşüşte ve sakatlıklar yüzünden gözden çıkarılmıştı. Ama Türkiye’de kendini buldu ve 30’a yakın gol attı” diye konuştu.

Galatasaray, Beşiktaş’ın da transfer gündemine giren ünlü golcü Radamel Falcao’yu transfer listesine aldı. Sarı-kırmızılı idarecilerin 30 yaşındaki oyuncu için ön araştırmalara başladığı belirtildi.

Atletico Madrid’ten 60 milyon euro bonservis ücretiyle Monaco’ya transfer olduktan sonra Manchester United ve Chelsea ekiplerine hatırı sayılır rakamlara kiralanan Falcao’nun, İngiltere’de geriye gitmesi ve piyasasının düşmesi, Galatasaray’ın işini kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Sadece bir maçta 11’de

Özellikle sakatlıktan da çok çeken ve geride bıraktığımız sezon Chelsea ile sadece bir maçta 11’de çıkabilen 30 yaşındaki futbolcuyu, Beşiktaşlı Gomez’e benzeten sarı-kırmızılı idareciler, “Beşiktaş da Gomez’i getirirken benzer sorunları göze aldı. Gomez’in kariyeri düşüşte ve sakatlıklar yüzünden gözden çıkarılmıştı. Ama Türkiye’de kendini buldu ve 30’a yakın gol attı” ifadelerini kullandılar.

Falcao’nun yaşının 30 olmasının bir dezavantaj gibi görünmemesi gerektiğini dile getiren yöneticiler, “Hagi de, Drogba da ilerleyen yaşlarında Galatasaray’a gelip çok yararlı oldular. Falcao neden olmasın?” dediler.

Galatasaray’ın Falcao transferinde izleyeceği strateji de belli oldu. Buna göre Monaco, maliyeti nedeniyle elinden çıkarmak istediği Falcao için bonservis talep etmez veya düşük tutarsa Falcao alınmaya çalışılacak. Diğer yol ise kiralama...

Yöneticiler tarafından gündeme getirilen Falcao’nun transferi için Başkan Dursun Özbek’in “Olur” verdiği, önümüzdeki günlerde sıcak gelişmelerin yaşanabileceği bildirildi.

1 gol attı

Radamel Falcao bu sezon Chelsea’de sadece 10 lig maçına çıktı ve rakip filelere 1 gol bıraktı. Falcao 229 dakika süre aldı.