Futbol Hakan Çalhanoğlu tarihe geçti!

Hakan Çalhanoğlu tarihe geçti!

23.05.2016 - 15:18 | Son Güncellenme:

Hakan Çalhanoğlu İngiltere ile oynanan hazırlık maçında attığı golle tarihe geçti. Oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan Hakan Çalhanoğlu İngiltere karşısında attığı gol ile tarihe geçti! Hakan Çalhanoğlu hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Hakan Çalhanoğlu tarihe geçti

İngiltere'ye karşı Türk Milli Takımı'nın tarihindeki ilk golünü atan Hakan Çalhanoğlu, "Gol attığım için çok mutluyum, çok gurur verici bir olay. Bu gol ile tarihe geçtim." dedi. Milli takımın İngiltere'ye 2-1 yenildiği özel karşılaşmadan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan 22 yaşındaki futbolcu, kendisinden önce Ozan Tufan'ın bir şans yakaladığını hatırlatarak, "Maalesef o değerlendiremedi. İkinci pozisyonda top bana geldi, ben de golü attım. Gol attığım için çok mutluyum, çok gurur verici bir olay. Bu gol ile tarihe geçtim. Takım olarak bugün çok iyi mücadele ettik, çok iyi oynadık." diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞTE TARİHİ ANLAR

İngiltere ile Avrupa Şampiyonası öncesinde iyi bir provaya çıktıklarını kaydeden milli futbolcu, kalan sürede turnuva için önemli bir hazırlık dönemi geçireceklerini söyledi. Uzun süre sonra ilk kez sahadan mağlubiyetle ayrıldıklarını dile getiren yıldız futbolcu, "Olsun. Şimdi gelecek maçlara hazırlanmamız lazım. Onun dışında çok iyi bir iş çıkardık bugün." ifadelerini kullandı. Ozan Tufan, Selçuk İnan ve Oğuzhan Özyakup ile maçın ilerleyen dakikalarında iyi bir uyum yakaladıklarını aktaran Hakan, "Bizim oyunumuz zaten bu. Rakibi sinirlendirmek, psikolojisini bozmak. Ondan sonra kendi ataklarımızı

değerlendirmek." şeklinde görüşlerini aktardı.

Hakan Çalhanoğlu tarihe geçti

Hakan Çalhanoğlu, duran toplarla ilgili bir soruya, "Bugün hiç duran top yoktu. Bir tane vardı onda da Mehmet ağabey kafa vuruşunu yaptı ama maalesef gol olmadı. Daha çok duran top olursa bizim için daha etkili olacağını düşünüyorum." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın şansını da değerlendiren Hakan Çalhanoğlu, şunları kaydetti:

"Gruptan çıkmak için ilk maçımızı kazanmamız gerek. Ben bunu arkadaşlarıma da söyledim, ilk maçı kazanırsak gruptan çıkmak için çok büyük şansımız olur. Bizim için ilk maç çok önemli. İlk maçı kazanırsak o motivasyonla diğer maçlarda da istediğimiz sonuçları alırız. O yüzden iyi hazırlanacağız. Fatih hocamız da zaten gerekeni yapıyor."

HAKAN ÇALHANOĞLU KİMDİR?
Hakan Çalhanoğlu (d. 8 Şubat 1994, Mannheim, Almanya) Oyun Kurucu mevkinde forma giyen ailesi aslen Bayburtlu olan Almanya doğumlu Türk futbolcu. Almanya Bundesliga tarihinin ve dünyanın en iyi serbest vuruş kullanan oyuncularındandır.
Altyapı Kariyeri
Mannheim doğumlu Çalhanoğlu, ilk olarak Waldhof Mannheim altyapısına başladı. 2009 yılında Karlsruher'in altyapısına transfer olup U-17 takımında oynamaya başladı. Sonraki sezon U-19'da da oynamaya başladı.
Karlsruher SC
2011-12 sezonunda A takım ile antrenmanlara çıkan futbolcu, Kasım ayında FC Schaffhausen ile oynanan hazırlık maçında ilk kez birinci takımda forma giymiş oldu. 5 Şubat 2012'de ise Karlsruhe kariyerinin ilk resmi maçına çıktı. 2. Bundesliga'da FC Erzgebirge Aue ile oynanan maçta teknik adam Jörn Andersen tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü ve maçı iki asistle tamamladı. 11 Mart 2012'de sözleşmesi 2016'ya kadar uzatıldı. O sezon 12 lig maçında forma şansı buldu. Play-out maçları oynayan takım 3. Lig'e düştü.
2012-13 sezonuna 1.FC Heidenheim'a kariyerinin ilk iki resmi golünü atarak başladı. 14 Ağustos 2012'de Bundesliga ekibi Hamburger SV'ye transfer oldu ancak sezonu Karlsruhe'de kiralık olarak bitirmesine karar verildi. 5 gün sonra kariyerinin ilk Almanya Kupası maçında yeni takımı Hamburger SV karşısında oynadı ve rakiplerini 4-2 elerlerken, bir asist yaptı. Sezon sonunda attığı 17 golle gol krallığında dördüncü oldu. Karlsruhe, 2. Bundesliga'ya yükselirken, Çalhanoğlu da yılın en iyi 3. Lig futbolcusu seçildi.
Hamburger SV
4 Temmuz 2014 tarihinde, Bayer Leverkusen ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bayer Leverkusen'in sitesinden yapılan açıklamada yıllık 3 milyon euro kazanacağı ve bonservis bedeli 14.6 milyon euro olduğu açıklandı. Bayer Leverkusen formasıyla ilk golünü UEFA Şampiyonlar Ligi play off mücadelesinde takımının Kopenhag karşısında 4-0 kazandığı maçta kaydetmiştir. Oyun zekası ve frikik golleriyle birçok büyük kulübün dikkatini çekmiştir. Bild gazetesine göre Bundesliga tarihinin en iyi 10 frikik atan oyuncusundan biri olarak gösterilmiştir.
Milli takım kariyeri
Çalhanoğlu, Türkiye Milli Futbol Takımı'nı seçmiştir. Haziran 2010'daki Viktor Bannikov turnuvası ile Türkiye U-16 takımında forma giymeye başlamıştır. U-17 takımı ve U-19 takımı ile Avrupa Şampiyonası elemelerine katıldı.
Aralık 2012'de U-20 forması giymeye başladı. Türkiye'de düzenlenen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası kadrosuna dahil edildi. Grup maçlarının hepsinde sahaya ilk 11'de çıkarken 1 gol kaydetti. 2. Tur elemelerinde Fransa karşısında da forma giydi ancak rakiplerine elenip turnuvaya veda ettiler.
13 Ağustos 2013'te U-21 Avrupa Şampiyonası elemeleri için Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı'nda ilk kez forma giydikten sonra 31 Ağustos 2013 Cumartesi günü, Türkiye Millî Futbol Takımı aday kadrosuna çağrılmıştır. Almanların da baskı yapmasına rağmen Türk Milli Takımını seçmiştir Türk milli takımında oynamanın kendisi için gurur verici olduğunu söylemiştir.
Çalhanoğlu, 31 Mart 2015 tarihinde hazırlık maçında Türkiye'nin 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan Lüksemburg karşılaşmasının 87. dakikasında takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Bu gol Türkiye formasıyla A takımlar seviyesinde attığı ilk gol oldu.