Basketbol Hakem şikeyi fark etti!

Hakem şikeyi fark etti!

16.04.2014 - 16:20 | Son Güncellenme:

Ankara'da Gençler Ligi'nde Milli Piyango - Turgut Özal Üniversitesi basketbol karşılaşması hakem Fatih Söylemezoğlu tarafından son periyod oynanırken Milli Piyango'nun oynamaktan imtina ettiği gerekçesiyle tatil edildi.

Hakem şikeyi fark etti

Basketfaul’ün haberine göre Ankara birinciliği garanti olan Milli Piyango'yu yenmesi halinde Çankaya Üniversitesi'nin yerine Ankara ikinciliğini kazanacak olan Turgut Özal ilk çeyreği 36-8 önde bitirdi. Karşılaşmanın ikinci çeyreği oynanırken başhakem Söylemezoğlu oyunu durdurup, Milli Piyango koçu Yahya Çelik'i uyardı ve "Bilerek oynamıyorsunuz. Bunu oyuncularına söyle" dedi.

Haberin Devamı

HAKEM İKİ KEZ UYARDI

Söylemezoğlu devre arasında antrenör Çelik'i odasına davet edip ikinci kez uyardı. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinim bitimine 6 dakika kala Turgut Özal 28 sayı ile (72-44) galip durumdayken hakem Fatih Söylemezoğlu, Milli Piyango'nun oynamaktan imtina ettiği gerekçesi ile karşılaşmayı tatil etti.

Söylemezoğlu'nun raporu doğrultusunda Milli Piyango maçı hükmen kaybedebilecek, antrenörü ve 2. Lig takımı kadrosunda da yer alan oyuncuları ceza alabilecek.

Milli Piyango yöneticileri ise Emre Özkan isimli oyuncularının Üniversiteler Ligi dolayısıyla kadroda yer alamadığını, Giray Orhan ve Ömer Bes isimli oyuncularının sakat olmalarına rağmen zorunlu olarak bu maç kadrosunda yer aldığını belirterek, "Turgut Özal ile ilk yarı maçını da 3 sayı farkla kazanabilmiş, Çankaya Üniversitesi'ne de kaybetmiştik. Biz diğer rakiplerimizden açık ara üstün bir takım değiliz. Geçmişte Turgut Özal ile işbirliği yapmış olabiliriz ama bu maçı onlara bırakacağımız anlamına gelmez. Kaldı ki, işbirliğine geçen yıl yaşadığımız karşılıklı problemler sonucu son vermiştik. İşbirliğimiz devam etse de davranışımız değişmezdi" dediler.