Futbol Hakemliğe devam

Hakemliğe devam

25.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hostes hastalığı olarak bilinen pnömotoraks (Göğüs boşluğunda hava toplanması) rahatsızlığı geçiren FIFA hakemimiz Cüneyt Çakır’ın tedavisini üstlenen Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, “Normal spor hayatına devam edecek” ifadesini kullandı.

Hakemliğe devam

Gençlerbirliği-K.Karabük maçında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan hakem Cüneyt Çakır’ın, hakemliğe devam edeceği açıklandı.

Haberin Devamı

Çakır’ın doktoru Tevfik Ali Küçükbaş, göğüs cerrahisi bölümü tarafından yapılan değerlendirmede Çakır’ın sağ akciğer göğüs boşluğunda hava olduğunu tespit ettiklerinin anlatarak, şöyle konuştu:

“Akciğer dokusunda hava kaçağına bağlı olarak göğüs boşluğunda hava birikmesi ve akciğerin genişlemesini engellemesi sonucu nefes darlığıyla beliren bir rahatsızlıktır. Yapılan ameliyat ile göğüs boşluğuna müdahale edildi ve buradaki havanın ortadan kalkması için gerekli tıbbi tedavi devam ediyor. Kendini birkaç gün daha hastanemizde misafir edeceğiz. Hafta sonuna doğru sağlığı iyi bir duruma gelmiş olur. Bu rahatsızlık bazen enfeksiyon gibi durumlardan olur ki zaten kendi bir süre önce gribal bir olay geçirmiş. Rahatsızlığın böyle bir olay sonrasında gelişen bir durum olduğunu tahmin ediyoruz. Bu yönde değerlendirmelerimiz sürüyor. Yapılan tedavi sonrasında normal spor hayatına devam edecektir.”

Haberin Devamı

Basınca dayalı hastalık

Halk arasında “Hostes hastalığı” olarak bilinen ve tıbben pnömotoraks olarak bilinen (Akciğerin sönmesi ve göğüs boşluğunda hava toplanması) rahatsızlığının, pilot, hostes, dalgıç gibi basınçla karşı karşıya kalan kişilerin bu hastalığa yakalanma riski bulunduğu belirtildi.